Honor Watch Magic – az első teszt

A Honor Watch Magic rendkívül népszerű, konkrétan jelenleg a 3. legolvasottabb tartalmunk a Honor Watch Magic bemutatója. Ez nem véletlen, hiszen egy egész jól sikerült óráról van szó, még megfizethető árral (jelenleg 45 000 Ft körül vehető meg). Elkezdtek a tesztek is érkezni, de a mi példányunk még távolabb van, viszont óriási az igény a tesztre, így a jelenleg elérhető angol és egyéb nyelvű tesztek alapján készítettük el azt, ha nem is saját, de tesztet.

 

Hogyan vásárolj a GearBest webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Honor Watch Magic vagy Huawei Watch GT?

Mindenképpen szót érdemel, hogy melyiket érdemes választani? A Huawei Watch GT-t vagy a kistesót, a Honor Watch Magic-et? Mindkettő Huawei termék, csak éppen az Honor Watch Magic lényegesen olcsóbb. Hardver tekintetében nincs különbség, a design némileg más, ami persze inkább ízlés dolga. 2 fontos különbség van:

 1. kijelző méret, ami a Magic esetén 1.2″, míg a GT esetén 1.4″. Mindkettő AMOLED természetesen, kellemes felbontással (326 PPI)
 2. akkumulátor, ami a Magic esetén 178 mAh, míg a GT esetén 420mAh. Ezzel az üzemidőt duplázza a GT, ami két hetet jelent

Kicsomagolás, doboz tartalma

A kissé kiábrándító Honor Band 4 doboza után (egyszerű, vékonyabb karton, műanyag tálcán a karkötő) a Honor Watch Magic lényegesen igényesebb, egy szebb kék színű, sokkal jobb minőségű dobozt kapott:

 

 

 

A doboz tartalma:

 • az óra
 • töltőkábel
 • használati útmutató

Töltő nincs, ahogy az lenni szokott, de bármilyen USB-s töltővel tölthető.

Külső megjelenés

A  Honor Watch Magic hasonlít a Huawei Watch GT-re, de valamivel kisebb és kissé sportos, de leginkább semleges megjelenésű, hétköznapi viseletre megfelelő. Alapvetően két színben érhető el: fekete és ezüst. A fekete szilikon, míg az ezüst bőr szíjjal vehető meg, de a szíj egyszerűen cserélhető, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt. Az ezüst ad elegánsabb megjelenést, a megfelelő szíjjal kombinálva.

Így néz ki a gyártó szerint:

 

 

 

És a valóságban is. Maga az óra fém (rozsdamentes acél) és vízálló, valamint az üveg karcálló. Két fizikai gombja is van, amelyek a menüben való navigációra is szolgálnak. A ház vastagsága csak 9.8 mm, az üveggel együtt mérve 11 mm. 5ATM (ami 50 métert jelent) vízállósággal rendelkezik, így úszni is lehet vele (értelemszerűen ilyenkor a szilikon szíj a jobb választás).

Melyiket válaszd?

Ha a szíj alapján választasz, akkor rosszul teszed, mert az cserélhető. Az óraház alapján célszerű választanod, hiszen ott szembetűnő a különbség.

Szíjból idővel egyre nagyobb lesz a választék (már most is vannak, kattints ide), az elegánstól a látványosabb stílusig.

 

Hardver

Kettő chip működteti, az egyik akkor lép működésbe, ha komolyabb teljesítményre van szükség, míg a másik egy alacsony fogyasztású, alacsonyabb teljesítményű. Így a kettő megfelelő használatával az óra növeli az üzemidőt.

Mivel nem Android vagy Wear OS működteti, hanem a gyártó saját fejlesztésű rendszere, így a hardverigénye alacsony, ezért mindössze 16MB memória (RAM) és 128MB tárhely (ROM) került bele. De ennek nincs jelentősége, mert a szoftvert kiszolgálni képes hardvert kapott és további alkalmazások telepítésére nincs lehetőség.

Természetesen van saját GPS-e: GPS, GLONASS és Compass/Galileo támogatással.

NFC is van.

Funkciók

Fitnesz, sport és egészség funkciók
Pulzusmérés, vérnyomásmérés, lépésszámlálás, megtett távolság mérés, elégetett kalória, sport módok, GPS, stressz szint kijelzése, stopper, időzítő

Amit jó tudni, hogy támogatja a 24 órás, folyamatos pulzusmérést a TruSeen 3.0 technológiának köszönhetően. Valamint a támogatja a vérnyomásmérést is, a TruRelax technológiát felhasználva. Sőt, azonnal szól, ha azt érzékeli, hogy a viselője ideges, nyugtalan és ilyenkor légzési gyakorlatok végzését javasolja.

Sportoláshoz tartalmaz magasságmérőt, iránytűt és barométert. Ezenkívül beépített edző is van az edzésekhez.

Értesítés funkciók
Bejövő hívás jelzése, alkalmazás értesítések és SMS jelzése, bejövő üzenetek kijelzése, hívás elutasítása

Egészség funkciók
Mozgás emlékeztető, alvás minőség megfigyelése

Az alvás minőség megfigyelése messze fejlettebb, mint az olcsó órák esetén. A TruSleep 2.0 által 8 alvási jellemzőt figyel, képes hatféle alvási problémát felismerni és 200 különböző javaslatot is tud tenni az alvás minőségének növelése érdekében.

Egyéb
Ébresztőóra, idő, dátum kijelzés, esemény értesítők, stopper, stb.

 

Kijelző

A kijelző mondhatni durván jó: színes AMOLED, 1.2″ átmérőjű, 390 x 390 pixel felbontással (és always on támogatással). Nem szemből nézve is jó minőségű, nem torzul jelentősen. Mivel nem annyira brutálisan nagy, így kisebb csuklóra is megfelelő, viszont azért kellőképpen nagy. Természetesen kerek, nem csak a kerek óralapba van betéve egy szögletes kijelző. Na és persze teljes felületen érzékeli az érintéseket, nem csak egy ponton. A kijelzőt üveg védi és az óralap változtatható.

 

 

 

 

Az érintésekre jól és pontosan reagál.

Szoftver

A Huawei saját fejlesztésű LiteOS rendszerét kapta, ami alkalmazások telepítésére nem ad lehetőséget, de alapvetően elég sokat tud (lásd a fenti funkció listát).

Beüzemelés

A Honor Band 4 tesztünknél részletezett módon kell beüzemelni, csak éppen az okosóra vagy okoskarkötő résznél előbbit kell választani.

Első bekapcsolásnál kijelez egy QR kódot, amit beszkennelve könnyen beszerezhető a Huawei Health alkalmazás. A QR megtalálható a használati útmutatóban is, de amúgy rákeresve beszerezhető közvetlenül is.

Android

iOS

Nagy valószínűséggel frissítés lesz elérhető az első indításnál így célszerű legalább 70, de inkább 100%-ra feltölteni vagy még inkább töltőn hagyni a beüzemelés alatt.

Az alkalmazás már indításnál is magyarul kommunikál (és végig így lesz) és kéri a Huawei Mobile Services alkalmazás telepítését is, amit tegyél meg.

 

 

Huawei azonosítóra is szükség lesz, amit regisztrálni kell és aktiválni. Opcionálisan cloudban is tárolhatók a rögzített adatok, de ez nem kötelező.

Végül hozzáadható a jobb felső sarokban lévő + jelre bökve és az okosórát választva. A kapcsolódás gyorsan létrejön, viszont ha kikerül a kb. 10 méteres Bluetooth hatótávolságból, akkor megszakad.

Valószínűleg frissítenie kell a készülék listát, ezt engedd neki és így már megjelenik a Honor Watch Magic is.

 

 

Válaszd ki, majd párosítás, az órán jóvá kell hagyni a párosítást. Elképzelhető, hogy frissíteni szeretné az óra szoftverét, ezt célszerű rögtön elvégezni. A frissítés eltart egy ideig, célszerű feltölteni teljesen előtte, vagy töltőre tenni.

Ha minden kész, akkor végre használható az alkalmazás és az óra.

Azt még azért hozzá kell tenni, hogy az okosórákhoz, karkötőkhöz tartozó alkalmazás gyakran igen hitvány, de szerencsére a Huawei kifejezetten jónak mondható. A többi minősége a hulladéktól a nem a legjobb, de használhatóig terjed.

Beállítások

Bár az egész alkalmazás magyar nyelvű, azért pár érdekes, hasznos beállításról talán célszerű megemlékezni. A kezdőlapon (legalul érhető el) megjelenik a jobb felső sarokban egy ikon, jelen esetben az óra ikonja, arra bökve elérhető (amúgy egy halom eszköz használható az alkalmazással).

HUAWEI TruSleep

Az nem meglepő, hogy képes az alvás figyelésére, azonban a Huawei ennél tovább ment a TruSleep-pel. A TruSleep egy sokkal hatékonyabb, részletesebb megoldás az alvás figyelésére:

“A Beth Israel Deaconess Medical Center alá tartozó Center for Dynamical Biomarkers (DBIOM). a Harvard Medical School neves oktatókórháza által hitelesítve.

A HUAWEI TruSleep technológiát használja alvás figyelésére, ami pontosan képes analizálni a mélyalvást, könnyű alvást, REM alvást és ébrenlétet, az alvásminőség értékelések és javaslatok készítéséhez, a Beth Israel Deaconess Medical Center alá tartozó Center for Dynamical Biomarkers (DBIOM), a Harvard Medical School neves oktatókórháza felhatalmazásával.”

Vagyis egy sokkal fejlettebb megoldás, mint amit a konkurencia nyújt általában. Alapvetően elég jól felismeri hogy mikor mennyi alvás történt.

 

 

Tevékenység emlékeztető

Bizonyos időnként szól, hogy pihenőt kellene tartani (például a számítógép előtt ülve).

Folyamatos pulzusszámfigyelés

Ez egy szuper funkció, nap 24 órájában képes mérni a pulzust és igény esetén szól, ha meghalad egy értékét. Erről persze statisztikát készít, ami a kezdőlapról elérhető.

 

 

Ahol rés van ott épp nem tudott mérni (mert nem volt a csuklón). Alul mozgatható a kör és megnézhető a pulzus percre lebontva. Amikor épp nincs használatban, akkor kikapcsol a szenzor.

Értesítések

Maga a funkció egyértelmű, értesítések kérhetők ha pl. SMS, Messenger üzenet, Skype üzenet, böngésző, stb. üzenetet küld. Nem jelenik meg rögtön a kijelzőn, fel kell ébreszteni és akkor mutatja, viszont rezeg. Jól kezeli az ékezetes betűket.

Használat

A szokott módon használható, kézmozdulatokkal (jobbra, balra, fel, le) lehet lépkedni a menüben, na és persze megérintve.

 

Egyébként vannak hasznos funkciói, mint például a “show time,” amely 5 percig bekapcsolva tartja a kijelzőt. Ezt igazán átvehetné több gyártó is, mert roppant idegesítő tud lenni, amikor valamiért látni kellene a kijelző tartalmát de pár pillanat alatt kikapcsolja tétlenség esetén.

Pulzusmérés (és vérnyomás)

A Honor Watch Magic egyik fő funkciója a pulzus mérése, ami lehet folyamatos és kézi indítású. A folyamatos pulzus valóban folyamatosat jelent, tehát nem x percenként. Fontos tudni, hogy a folyamatos pulzusmérés nincs jó hatással az akkumulátorra (de azért egész jól bírja).

Manuális pulzusmérés

Lehetőséget ad manuális pulzusmérésre is.

Mennyire pontos?

Ma már odáig jutottak a szenzorok, hogy még a legolcsóbb okoskarkötők, órák is egészen pontosan mérnek, így nem meglepő módon a Honor Watch Magic is csak minimálisat téved (jellemzően 3-5 szívverésen belül marad a tévedése). Sokat javít a mérés a pontosságán, ha sikerül eltalálnod azt, amikor már nem laza, de nem is szorítja el a vérkeringésed a szíj. Ilyenkor nagyon pontos tud lenni.

Annak ellenére, hogy a gyártók folyamatosan fejlesztik a csuklós pulzusmérő megoldásokat, még mindig nem tökéletes a pontosságuk. Egyiknek sem. Ráadásul rengeteg tényező befolyásolja a mért értéket: mennyire van szorosan a csuklón, mozgás közbeni elcsúszás, izzadás stb.

Ha valaki pontos eredményt szeretne, annak muszáj mellkaspántot vagy EKG-t használnia. A mellkaspánt még rendben van, de EKG-val futni, vagy bármilyen sportot űzni viszont már sokkal viccesebb lenne. Arra biztosan alkalmas, hogy egy trendet meghatározz vele, tehát például nyugalmi pulzushoz képest az edzés közbeni pulzus emelkedés, vagy hogy edzés közben pár manuális mérést alkalmazz, előtte megigazítva, ha szükséges, hogy jól felfeküdjön a csuklódra.

 

 

Nem csak pulzus, hanem vérnyomás mérésre is ad lehetőséget, amely pontossága kb. a csuklós vérnyomásmérőkkel van egy szinten (vagyis nem olyan pontos, mint az igazi vérnyomásmérők, de használható).

Lépésszámlálás

A másik fő funkció a lépések és megtett távolság számolása (a távolság természetesen pontosan mérhető a beépített GPS által). A lépésszámlálás olyan, ami azért nem 100%-os sosem, de viszonylag jól közelíti a valóságot. A  Honor Watch Magic esetén is rendben van, de a karok jelentős mozgatásával járó egyes tevékenységeket lépésnek számolhat (mint az összes többi óra és karkötő is).

A napi lépések számát maga az óra is kiírja és persze az alkalmazásban külön részleg van erre:

 

Alvás minőség

Egy érdekes funkciója az ilyen eszközöknek az alvás minőségének figyelése. Az persze nem meglepő, hogy képes az alvás figyelésére, azonban a Huawei ennél tovább ment a TruSleep-pel. A TruSleep egy sokkal hatékonyabb, részletesebb megoldás az alvás figyelésére:

“A Beth Israel Deaconess Medical Center alá tartozó Center for Dynamical Biomarkers (DBIOM). a Harvard Medical School neves oktatókórháza által hitelesítve.

A HUAWEI TruSleep technológiát használja alvás figyelésére, ami pontosan képes analizálni a mélyalvást, könnyű alvást, REM alvást és ébrenlétet, az alvásminőség értékelések és javaslatok készítéséhez, a Beth Israel Deaconess Medical Center alá tartozó Center for Dynamical Biomarkers (DBIOM), a Harvard Medical School neves oktatókórháza felhatalmazásával.”

Vagyis egy sokkal fejlettebb megoldás, mint amit a konkurencia nyújt általában. Alapvetően elég jól felismeri hogy mikor mennyi alvás történt.

 

Sportolás, sport módok

Több sport módja van, különféle adatokat rögzít ilyenkor, mint a távolság, pulzus, stb.

Van

 • futás
 • séta
 • bicikli
 • úszás
 • általános edzés
 • ….

A pontos távolság méréshez nincs szükség a telefon GPS-ére, lévén hogy saját, beépített GPS-e van.

 

Vízállóság

Vízálló 50 méterig, így nyilván úszni lehet vele. Ténylegesen vízálló, nem csak annak mondott. Zuhanyozni, fürdeni nyilván lehet vele, de azért napi 1x nem árt 24 óra után megtisztítani az órát és a személyes higiénia érdekében a csuklót sem kihagyni a tisztálkodásból.

Akkumulátor, üzemidő

Az akkumulátor kapacitása 178mAh, ami a gyakorlatban, használat esetén maximum 7 napig látja el árammal az órát. Ez kb. igaz, azonban ha minden funkció (TruSleep, folyamatos pulzusmérés, folyamatos kapcsolat a társított eszközzel, stb.) akkor érezhetően csökken, hiszen ezek a funkciók igénybe veszik az akkut. Azért persze elég jó érték, figyelembe véve a kapott szolgáltatásokat.

Összegzés

Mindent figyelembe véve egy egész jól sikerült óráról van szó, még megfizethető árral. Előnye az akár 1 hetes üzemidő, tehát nem kell minden nap tölteni, mint az Android, vagy a Wear OS órákat. Egyben hátránya is, hogy nem bővíthető a tudása alkalmazásokkal, de arra nincs is mindenkinek szüksége. Előnye az AMOLED kijelzője is, ami kellemes méretű, minőségű és persze teljes érintőkijelző. További előnye a Huawei saját fejlesztésű megoldásai: TruSleep, TruSeen, TruRelax, amelyek az egészségi állapot felmérésében jobban teljesítenek, mint a legtöbb hasonló kütyü. Ezek egy része egyébként a Honor Band 4-ben is ott van, szóval ha valami olcsóbb, de szintén jó megoldást keresel, akkor nézd meg a tesztet. Na és persze saját, beépített GPS-e van, nincs szükség külön telefonra.

 

Hogyan vásárolj a GearBest webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

admin

admin Szerző

Hozzászólások

  kgabor

  (2019.01.18 - 21:10)

  Hello!
  Pár napja használok egy Magic Watch-ot, nagyon tetszik, viszont a stressz (vérnyomás?) funkcióját bem tudom működésre bírni. Kiírja a képernyőn, ha oda váltok hogy engedélyezzem a folyamatos stressz figyelést de sehol nem találom, ezt hol tudom megtenni. Esetleg ebben kérhetek segítséget?

   admin

   admin

   (2019.01.18 - 21:11)

   Helló, ez a funkció elvileg még nincs kész teljesen, majd frissítéssel érkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..