SSD meghajtó, mint pendrive

Az SSD meghajtók árának jelentős csökkenésével erősen megfontolandó a pendrive helyett történő használatuk (amikor nagyobb méretű tároló kellene), hiszen a sebességbeli különbség szinte felfoghatatlan. Az SSD sebességű (vagy a közeli) pendrive-ok ára csillagászati, nagyon kevesen hajlandók azt az árat kifizetni. Ezzel szemben egy 128GB-os SSD-ből kb. 10 000 Ft-ért lehet “pendrive-ot” készíteni, míg kb. 15 000 Ft-ból egy 256-osat. A sebessége pedig durva, különösen sok kis fájl esetén lesz drasztikusan gyorsabb.

Tovább olvasom about SSD meghajtó, mint pendrive

Okosóra vásárlási útmutató

Nincs egyszerű helyzetben az, aki okosóra, okoskarkötő vásárlásra határozza el magát, mert óriási a választék, ezernyi gyártóval. Ez az írás némi támpontot próbál adni, hogy miket érdemes figyelembe venned, amikor okosórát vennél.

Tovább olvasom about Okosóra vásárlási útmutató

Így duplázd a telefonod üzemidejét akkus hátlappal

Bár vannak hatalmas, 10000mAh feletti kapacitású akkumulátorral rendelkező telefonok is, azért többnyire be kell érni 3500-4000mAh körülivel. Ennek előnye, hogy vékony és viszonylag könnyű marad, a hátránya hogy intenzív terhelés esetén hamar le is merül. Ezen lehet segíteni külső akkumulátorral, de azok meg vezetékesek, nem túl kényelmes úgy használni.

Tovább olvasom about Így duplázd a telefonod üzemidejét akkus hátlappal

YouTube kikapcsolt kijelzővel, reklámok nélkül és PIP módban

Az Android-os Youtube alkalmazással az egyik legnagyobb probléma, hogy kikapcsolt kijelzővel a háttérben nem működik és nem támogatja a Picture in picture (PIP) módot sem, tehát nem lehet a többi alkalmazás felett lebegve nézni. Szükséges rossz továbbá, hogy egyre több a reklám. Hogyan lehet ezen segíteni? Azt nézzük meg most.

Tovább olvasom about YouTube kikapcsolt kijelzővel, reklámok nélkül és PIP módban

PUBG MOBILE számítógépen, ingyen és lag nélkül

Bár a PUBG MOBILE egyike azon játékoknak, amelyek egész jól játszhatók, irányíthatók mobilon is, azért nagy képernyőn, egérrel és billentyűzettel egész más élményt nyújt. Szerencsére erre van lehetőség, ráadásul ingyen.

Tovább olvasom about PUBG MOBILE számítógépen, ingyen és lag nélkül

A Xiaomi Mi A2 vízjelezi a képeket – így kapcsold ki!

Jelenleg a Mi A2 kamerája vízjelezi a képeket! Ráadásul nem egy kifejezetten szolid vízjelről van szó, így igen kellemetlen, ha például egy nyaralás végén derül ki, hogy a sok száz kép vízjeles, így ezt célszerű azonnal kikapcsolni.

Tovább olvasom about A Xiaomi Mi A2 vízjelezi a képeket – így kapcsold ki!