BlitzWolf BW-BS0 Pro telefon, kamera állvány (tripod) teszt

Manapság a telefonokba is egyre jobb kamerák kerülnek, viszont képstabilizátor még közel sincs minden esetben, így egy állvány, vagy gimbal igen hasznos tud lenni. Különösen, ha a képek ráközelítve készülnek, hiszen az esetben már nagyon minimális mozgás is  csúnya képet eredményezhet. Most egy állványról lesz szó a BlitzWolf BW-BS0 Pro személyében, amely egy profibb, nagyon stabil és jó szerkezetű háromlábú állvány (avagy tripod) telefonokhoz és kamerákhoz. Több eléggé hasznos funkciója van és a maximális magassága 1.5 méter, az ára pedig kellemes, 14 000 Ft . Ha csak a lényegre vagy kíváncsi: megéri az árát, ha pedig van rá kedvezmény, akkor meg főleg.

Tovább olvasom about BlitzWolf BW-BS0 Pro telefon, kamera állvány (tripod) teszt

DJI Osmo Mobile 3 gimbal teszt földön, vízen, levegőben

Egy máltai utam előtt beszereztem egy DJI Osmo Mobile 3 gimbalt, hogy ne kézremegős (és motorcsónak által dobált 😀 ) videókat kelljen majd mutogatni a barátoknak. Ebben a tesztben leírom, hogy mennyire vált be nekem az Osmo Mobile 3 (a tesztet egy Xiaomi Mi 9 SE telefonnal készítettem). Az ára amúgy 30-40 000 Ft körül alakul.

Tovább olvasom about DJI Osmo Mobile 3 gimbal teszt földön, vízen, levegőben

Beyondsky Eyemind 2 gimbal (telefon kamera stabilizátor) teszt

Bár az elektronikus képstabilizáció is fejlődik, azért a versenyt nehezen veszi a fizikai képstabilizátorokkal, különösen ha egy telefonról van szó (az utólagos stabilizálás pedig kevésbé jó megoldás). Ráadásul a telefonok a kis súlyuk miatt extrém mértékben érzékenyek a legkisebb mozgásra, rezgésre is, pocsék képminőséget eredményezve. Így hiába egyre jobbak, sőt, nagyon jók a telefonok kamerái, a végeredmény messze nem tökéletes a videók esetén, képstabilizálás nélkül. Szerencsére olcsón lehet szerezni fizikai stabilizátorokat (avagy gimbal), például a Beyondsky Eyemind 2 gimbal-t, amely telefonokkal használható és jelen teszt alanya. Már 20 000 Ft körül beszerezhető.

Tovább olvasom about Beyondsky Eyemind 2 gimbal (telefon kamera stabilizátor) teszt