QCY HT01 vezetéknélküli fülhallgató – durva tudás, aktív zajszűrés, alacsony ár

Megérkezett a QCY HT01 vezetéknélküli fülhallgató, amely durva tudást és aktív zajszűrést (ANC) kombinál alacsony árral, amely jelenleg mindössze 17 000 Ft-ot jelent. Ezzel a fülhallgatóval a gyártó prémium fülhallgatókra jellemző dolgokat kínál, mint az érintőgombok, bluetooth 5, hang asszisztens, alkalmazás vezérlés, amellyel az érintőgombok funkciója átállítható, sőt, van equalizer is és képes érzékelni, ha a fülből kivettük, valamint vezeték nélkül is tölthető. Vagyis tud mindent, ami igényként felmerülhet.

 

Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Külső

A külsejét tekintve mondhatni, hogy átlagos, de azért igényes dizájnnal bír. In ear fülhallgatókról van szó, vagyis jár hozzá több pár füldugó is.

 

 

 

 

Ahogy az lenni szokott, egy töltődoboz is tartozik hozzá, amely egyben külső akkumulátor (power bank) is, így áram hiányában is tölti a fülhallgatókat.

 

Hangminőség

A gyártói leírás alapján valószínűleg jó hangzást produkál:

“Song Boxun, a Harman korábbi hangmérnöke mesterien hangolta a HT01-et, hogy hallhassa, amit a művész eredetileg készített.

7 mm-es nagy hangszóróval és professzionális réz borítású alumínium huzal (CCAW) hangtekerccsel a fülhallgatók gazdag hangzást nyújtanak.”

 

 

Külön van egy gaming mode, amelyet engedélyezve a késleltetése még tovább csökken, így ideális játékokhoz, filmezéshez.

Technikai részletek

A jobb minőséget biztosító AAC is codec is elérhető.

Bluetooth dekódolási formátumok: AAC, SBC
Maximális átviteli távolság: 10m
Frekvencia tartomány: 20-20kHz
Bluetooth: 5.0

Használat

A szokott módon kell társítani valamilyen eszközzel, például telefonnal. A kezdeti társítás után a dobozból kivéve automatikusan végbemegy a dolog, tehát semmit nem kell csinálni, még a bekapcsolását is automatikusan intézi. Ez nagyon hasznos akkor (is), ha gyakran van rá szükség, hiszen így nem kell minden alkalommal szórakozni vele, csak kivesszük a dobozból és használjuk. Használható párban, vagy csak az egyik.

Szerencsére érintőgombja van, amit sokkal kényelmesebb használni, mint a hagyományos gombot. A gombbal vezérelhető egy csomó minden: következő zeneszám, hívásfogadás, stb.

Mivel mikrofonja is van, így hívásokra is használható.

 

Alkalmazás használat

Tartozik hozzá egy alkalmazás is, amellyel extrák érhetők el és például pontos százalékos értékkel is kiírja a fülhallgatók töltöttségét is.

Frissíthető szoftver

Ahogy az lenni szokott a hasonló fülhallgatók esetén, a szoftvere frissíthető, így a hibákat a gyártó képes megszüntetni és akár új funkciókat is hozzáadhat.

Equalizer

Az alkalmazással a fülhallgatók hangzása átállítható, ha az alap hangzás nem annyira szimpatikus.

 

Átállíthatók a gombok funkciói

Igen hasznos extra, hogy a gombok funkcióit átállíthatjuk úgy, ahogy nekünk megfelel.

 

Észreveszi, ha nincs a fülben

Érzékeli, ha kivesszük a fülünkből és ilyenkor megállítja a lejátszást és ha visszatesszük, akkor folytatja.

 


Az aktív zajcsökkentés, zajszűrés (ANC)

Az aktív zajszűrés során a fülbe jutó környezeti zajokat erősen elnyomja ugyanolyan amplitúdójú, de fordított fázisú (antifázis) hanghullámot kibocsátva az eredeti hanghoz. Vagyis ellentétben a passzív zajcsökkentéssel (pl. füldugó) elemzi a zajt és kioltja azt. Erre maximum 35dB mértékig képes, viszont könnyedén bármikor ki és bekapcsolható, így hallhatóbbá téve a környezet hangjait.

 

 

Nagyon hasznos, hogy az aktív zajszűrés önmagában is használható, ha semmit nem hallgatnánk, de a külvilág zajait csökkentenénk. Önmagában használva egy nagyon halk sistergést lehet hallani, ha közben hasznos hang is van. akkor a minőséget némileg rontja. Ez a hátránya is egyben.

A statikus, ismétlődő zajokat hatékonyan csökkenti, persze nem korlátlan mértékben. Viszont nagyon hasznos a zavaró zajok ellen, például:

  • busz
  • vonat
  • sok ember beszédje

Valójában két módon képes az aktív zajszűrésre és az egyik esetén válogatás nélkül minden zajt próbál megszüntetni, míg a másik esetén csak bizonyos zajokat, mint például a szélzaj.

Hang asszisztens

Hang asszisztens támogatással rendelkezik és nem csak hang alapú keresésre van lehetőség, hanem teljes körű hangvezérlésre is, tehát például beállítható ébresztés, megkérdezhető az időjárás (“weather today”), az aktuális idő (“time”), készíthető fénykép (“take a photo”), kérhető zene (“play a song”) stb. Ha válasz szükséges, akkor választ is (angolul).

 

Üzemidő

Jellemzően maximum 6 órán át használható, viszont a doboza nem csak tároló doboz, hanem egy hordozható akkumulátor, tehát maga a tároló doboz is feltölthető, majd a doboz képes feltölteni a fülhallgatókat. Vagyis a doboz által jóval tovább használhatók a fülhallgatók (30 órán át). Type-C csatlakozón keresztül tölthető és vezeték nélkül is.

Az üzemidő konkrétan így alakul:

4.5 / 3.5 hívás esetén (ANC on/off)

6 / 4.5 óra lejátszás esetén (ANC on/off)

 

Vezeték nélkül is tölthető

 

Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .