RED Hydrogen One bemutató és tesztek

A RED Hydrogen One a fél világ által várt holografikus, 3D kijelzővel rendelkező mobiltelefon, amely immáron megvehető.

Jó a holografikus kijelző vagy sem?

Egy bemutatót nem a kijelzővel szoktunk kezdeni, de mivel úgyis mindenki erre kíváncsi, ezért ezúttal kivételt teszünk. Valójában már eddig is elég sok kép, videó fellelhető volt, de egyik sem mutatta a kijelzőt működés közben. Ennek két oka lehetett:

  1. kamerával nem igazán felvehető
  2. a gyártó is tudta, hogy messze elmarad attól amit mindenki vár

És valóban nem sikerült megfelelnie a magas elvárásoknak. A The Verge készített egy képet annak illusztrálására, hogy mégis mit lehet látni, amikor a kijelző holografikus módban van:

 

 

Az alábbi videóban 1:50-től látható némi 3D hatás:

 

Vagyis tulajdonképpen olyasmi, mint egy papírlap, amelyből bizonyos részek kinyúlnak a lap síkjából. Leginkább a 3D hatású anaglif (piros / kék) képekre emlékeztet, csak szemüveg nélkül és jobb minőségben.

Ugyanakkor közel sem tökéletes a hatás, gyakran elmosódott és úgy összességben fura, mesterséges hatású a megjelenő kép. Nem mellékesen sokaknál szédülést okoz egy idő után.

A gyártó összeállított egy kollekciót videókból, viszont van amelyik még 3D nélkül is hányingert vált ki a nézőből, aztán van ami nem működik 3D-ben, stb.

Van egy Holopix nevű alkalmazás is, amely egyfajta holografikus Instagram, de hol működik, hol nem.

Játékoknál szintén eléggé gyengén teljesít 3D-ben, ráadásul mivel extra erőforrást igényel, így még akadozást is előidézhet.

De egyébként az idő nagy részében szimpla 2D-s kijelzőt láthatsz, tehát nem érdemes arra számítani, hogy egy überfrankó 3D-s kijelzőt nézhetsz folyamatosan. Már csak azért sem, mert ha egy játék vagy egy alkalmazás nem támogatja, akkor nem is működik. A gyártó persze létrehozott egy alkalmazás boltot, amely jelenleg kong az ürességtől, kb. egy tucatnyi alkalmazás és játék lelhető fel.

Összegezve tehát, ez messze nem az, amire a többség számított.

Külső

Sok meglepetés nincs, már ismert volt a külseje, ami viszonylag egyedi.

 

 

 

Sajnos ordenáré nagy:  164.78 x 85.71 x 10mm, tehát nagy és vastag is, jókora kávákkal, és a súlya még durvább: 263g

Hardver

A hardver egész jó, bár a Snapdragon 835 már nem annyira friss és egy 1300 dolláros telefon esetén ez kevésbé elnézhető. Persze még mindig erős, jól teljesít.

Memória (RAM): 6 GB
Tárhely (ROM): 128GB / 256GB
3.5mm jack: van

4500 mAh kapacitású akkumulátort kapott.

Kijelző

Nyilván ez a legizgalmasabb része, amely egy 5.7” autosztereoszkópikus LCD kijelző, 2560×1440 (515ppi) felbontással. Egyébként mint 2D kijelző korántsem túl jó megoldás, van egy mindig látható apró pöttyökből álló rács, a tetején és az alján pedig látszik némi bevilágítás.

Kamerák

Mivel a RED alapvetően kamerákkal foglalkozik, így nyilván elvárás, hogy jók legyenek a kamerák. És jók is, de nem a legjobbak.

12 + 12 MP hátlapi és 8 + 8 MP előlapi kamerát kapott.

Természetesen lehet vele holografikus képeket készíteni, de azok sem jobbak, mint, amikor holografikus módban működik a kijelző. 2D-ből valamennyi kinyúlik az adott tárgy, személy.

 

Teszt, videók

Ahogy várható volt, gyorsan jönnek a videók.admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .