QCY ArcBuds (HT07) vezetéknélküli fülhallgató teszt – nincs ennél jobb olcsó fülhallgató

A QCY ArcBuds (HT07) jelenleg már 12 000 Ft-ért megvehető és ennyiért egyértelműen a legjobb vezetéknélküli fülhallgató remek és módosítható hangzással, aktív zajszűréssel, alkalmazás használattal.

A legjobb ár új vásárlóknak érhető el, de egyébként is csak 14 000 Ft, ami szintén rendkívül jó ár.

 

Hogyan vásárolj az AliExpress webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Bemutató

A doboz és a tartalma

Egy átlagos dobozban érkezik a:

 • töltődoboz
 • Type-C töltőkábel
 • fülhallgatók
 • három pár gumiharang (füldugó)
 • használati útmutató

 

Így néz ki

Tipikus in ear fülhallgató, de nagyon jó a kialakítása, jól és nagyon stabilan ül a fülben és kicsi a kiterjedése.

 

Gyártói képek

 

Ilyen a fülben

 

Pont olyan, amilyennek várjuk

 

 

 

4.6 gramm

 

Ahogy az lenni szokott, egy töltődoboz is tartozik hozzá, amely egyben külső akkumulátor (power bank) is, így áram hiányában is tölti a fülhallgatókat.

 

 

 

A mérete 6 x 4 cm és 2.5 cm vastag, vagyis zsebben is elfér és a tömege a két fülhallgatóval együtt is csak 34 gramm.

 


Nagyon jól a fülben marad

Az in ear fülhallgatók általában eleve jól a fülben maradnak, de ennek a fülhallgatónak a kialakítása is nagyon jól sikerült, tökéletesen ráül a fülre.

Ezáltal mozgás közben is nagyon stabilan van a fülben.

 

Mennyire jó a hangja?

A hangzása módosítható, de az alapértelmezett hangzása is remek, erőteljes, tiszta, kellően részletes, jó basszussal és magas hangokkal.

Ha pedig az alapértelmezett hangzás nem felel meg valakinek, akkor szabadon módosíthatja azt és a gyári hangszínek mellett teljesen szabadon is összeállítható hangszín, ráadásul többet is el lehet menteni.

 

 

De gyárilag is van több is

 

A basszus még alapértelmezett hangzással is jó, de basszus módban elég durva – érdemes emiatt figyelni arra, hogy jól legyen a fülben, hiszen a gumiharangok részt vesznek a hangzás kialakításában, ezért a megfelelő helyükön kell lenniük.

A választott hangszínt maga a fülhallgató tárolja, nem kell az alkalmazásnak futnia.

Összességében a hangzása gyakorlatilag bármivel élvezetes, beleértve a filmeket és a játékokat.

 

A hangereje eszköztől, audio tartalomtól függően kb. 50%-on általában már elég és 70% felett nem biztos, hogy egészséges hosszútávon, szóval eléggé hangos.

Technikai jellemzők

Mikrofon: 6db
Bluetooth verzió: 5.2
Bluetooth profilok: HFP/A2DP/AVRCP
Maximális bluetooth távolság: 10m

Nem késik a hang a képhez képest

A vezetéknélküli rendszerek – mint a bluetooth – sajátossága a késleltetés, hiszen némi időbe telik, mire a jel eljut a megfelelő helyre. Ennek mértéke változó és HT07 esetén amúgy is kicsi, de a “gaming mode”-ot aktiválva gyakorlatilag észrevehetetlen.

Emiatt tökéletes, mint gaming fülhallgató és filmekhez, videókhoz is ajánlott.

 

A QCY alkalmazás

A QCY  alkalmazás tartozik hozzá, amely egyrészt pontosan közli  a fülhallgatók töltöttségét százalékban, másrészt beállíthatjuk vele a fülhallgatókat, valamint a szoftverjüket frissíthetjük is.

Jól működik, de a kötelező regisztráció igazán kimaradhatna.

 

 

Az értesítési sávba is be tud épülni, ahol pár funkciót is elérhetünk.

 

Mono, vagy sztereo?

Ez a fülhallgató használható párban, vagy csak az egyik. A töltőből mindkettőt kivéve automatikusan bekapcsolnak és mindkettő használható, de csak az egyiket kivéve használható csak az (utólag kivéve a másikat az is bekapcsol).

A kezdeti párosítás után később automatikusan újra kapcsolódik a dobozból kivéve (feltéve hogy az eszközön be van kapcsolva a bluetooth).

Visszatéve a dobozba megszünteti a kapcsolatot és kikapcsol.

Érintőgombok

Tartozik hozzá egy alkalmazás is, amellyel beállítható az érintőgombok funkciója is, ez lehet

az egyszeri érintés
a dupla érintés
és a tripla érintés

Ezáltal minden fontos funkció elérhető a fülhallgatókról, amelyek lehetnek a lejátszás, szüneteltetés, hangerő, léptetés, hangvezérlés, ANC, gaming mode.

 

Az aktív zajcsökkentés, zajszűrés (ANC)

In ear fülhallgató lévén valamennyi zajt eleve kizár, de ez még aktív zajszűréssel is fokozható, így jelentősebb mértékben csökkenthetők és akár teljesen kizárhatók vele a külvilág zajai.

Az aktív zajszűrés során a fülbe jutó környezeti zajokat erősen elnyomja ugyanolyan amplitúdójú, de fordított fázisú (antifázis) hanghullámot kibocsátva az eredeti hanghoz.

Vagyis ellentétben a passzív zajcsökkentéssel (pl. füldugó) elemzi a zajt és kioltja azt. Erre elég jó, 40dB mértékig képes.

Hasznos, hogy az aktív zajszűrés önmagában is használható, ha semmit nem hallgatnánk, de a külvilág zajait csökkentenénk. Ilyenkor egy halk, statikus hang hallható.

A statikus, ismétlődő zajokat ténylegesen csökkenti, persze nem korlátlan mértékben, tehát ami már zavaró, de még azért nem brutális szintű.

A kipróbált zaj minták a szokásosak:

 • erős ventilátor zaj
 • busz
 • vonat
 • szélzaj
 • irodai zaj

Ezekből visszavett, szóval dolgozik.

 

 

A zajcsökkentés 4 fokozatban állítható:

 1. indoor (csendesebb környezet)
 2. commuting (erős zaj)
 3. noisy (nagyon erős zaj)
 4. anti-wind noise (szélzajhoz)

 

Transparency ANC

Az aktív zajcsökkentéssel ellentétes a pass-through, vagy más néven transparency mód, amelyet aktiválva felerősíti a környezet hangjait és ezáltal nem vagyunk elszigetelve, ami esetlegesen veszélyes tud lenni odakint.

Észrevehetően hangosabbak lesznek a körülöttünk lévő zajok, szóval van hatása.

Extrák

Egész sok extrát is ad, az egyik az, hogy beállítható a bal és jobb oldali fülhallgató hangereje.

 

 

De lehetőséget ad a fülhallgatók szoftverének frissítésére és ha valahogy elvesznének a fülhallgatók, akkor megmutatja az utolsó ismert helyüket és hangot is tudnak lejátszani a könnyebb megtalálás érdekében. Persze csak akkor, ha hatótávolságon belül vannak.

Van alvó mód is, amely esetén kikapcsolja az érintőgombokat és kérhető időzített kikapcsolás is, ha például alvás előtt hallgatnánk valami zenét.

 

Használat hívásokhoz

Összesen 6 mikrofon által nagyon jó minőségű hívásokat eredményez, még akkor is, ha csak az egyik fülhallgató van használatban.

Hang asszisztens

Hang asszisztens támogatással rendelkezik és nem csak hang alapú keresésre van lehetőség, hanem teljes körű hangvezérlésre is, tehát például beállítható ébresztés, megkérdezhető az időjárás (“weather today”), az aktuális idő (“time”), készíthető fénykép (“take a photo”), kérhető zene (“play a song”) stb. Ha válasz szükséges, akkor választ is (angolul).

 

Akkumulátor, üzemidő

A gyártó szerint 8 óra használat jön össze kikapcsolt aktív zajcsökkentéssel, azzal pedig 7 óra.

Ez igaz, a teszt során kb. 8 óra jött össze kikapcsolt zajcsökkentéssel és 50% hangerővel, ami igen jó üzemidőt jelent, egy munkanapot is kibír.

A tároló doboza egyben töltő doboz is saját akkumulátorral, vagyis általa még tovább növelhető az üzemidő.

Type-C bemeneten tölthető.

Összegzés

A QCY ArcBuds vezetéknélküli fülhallgató egyszerűen verhetetlen, hiszen nagyon olcsón, akár 12 000 Ft-ért ad remek és teljesen tetszés szerint módosítható hangzást.

Vagyis a legfontosabb területen jól teljesít, de nagyon jó a kialakítása is és az érintőgombok is nagyon jól sikerültek, ráadásul módosíthatók is.

További extra az aktív zajcsökkentés és az extra kicsi hang késés mód, plusz még egy halom kisebb, de hasznos extrát ad.

Ennyiért tényleg rendkívül jó ajánlat, csak ajánlani lehet (de azért az alkalmazásban a kötelező regisztráció lehetne opcionális).

 

Hogyan vásárolj az AliExpress webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .