Proscenic T22 okos forrólevegős fritőz, sütő teszt – olaj nélkül süt

A Proscenic T22 a forrólevegős, olajmentes “olajsütők”, fritőzök egy kiváló példánya és okos, alkalmazással is használható, aminek van tényleges előnye is. Külsőre igényes és teljesen olaj nélkül süthetünk benne krumplit, rántott dolgokat (is).

De ellentétben a hagyományos olajsütőkkel, akár melegszendvicset, zöldségféléket, péktermékeket is tökéletesen megsüt, így valójában egy több az 1-ben sütőről van szó.

Mobil alkalmazással is használható és időzíthető is vele a sütés, valamint több lépésből álló sütés is kivitelezhető vele, ráadásul európai raktárról (pl. CZ) is rendelhető, ahonnan gyorsan és vámmentesen érkezik.

Kuponnal most 36 700 Ft. Kupon: BGbe4c85

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

Milyen az olajmentes olajsütő?

Az olajmentes fritőz pont azt a cél szolgálja, mint az olajüzemű társa, vagyis hogy krumplit, húst és hasonló jóságokat süssünk, de olaj nélkül, forró levegő keringetésével.

 

 

Ennek nyilvánvaló előnye a drasztikusabban kisebb mennyiségű olaj bevitele és az olaj szag mérséklése egyaránt.

De akkor sincs gond, ha valakinek nagyon hiányzik az olaj nyújtotta íz, mert olaj sprayvel az étel felületét halványan be lehet fújni, ami nagyságrendekkel kisebb olaj bevitelt eredményez.

Kicsomagolás

Bár egy ilyen sütő még belefér a konyhai kisgép kategóriába, azért viszonylag nagyobb termékről van szó, nagyobb dobozzal.

 

 

Egész jól védett

Dizájn

Igényes, fekete színű, 5 literes fritőzről van szó, a tetején érintőgombokkal, korrekt minőséggel.

 

Gyártói képek

 

Kijelző és érintőgombok

 

A kosár kivehető, a bevonata tapadás mentes

 

A valóságban olyan, amilyennek várjuk

 

Fényes, de jól tisztítható kívül, nincsenek rajta komplikált formák

 

Kihúzható tartály

 

5 liter kapacitás, a belső mérete kb. 21.5 x 21.5 cm és kb. 10 cm magas (de teljesen a tetejéig nem lehet megpakolni).

 

 

A rács és a tartály is tapadásmentes bevonatot kapott

Sütési módok, kijelző

Minden funkció elérhető magán a sütőről, a tetején lévő gombokat használva, vagyis az alkalmazás csak extra, nem kötelező használni.

Módosítható a sütési idő, a hőmérséklet és vannak előre megadott programok is (krumpli, hús, stb.), amelyek esetén beállítja magát.

 

 

Különbség van viszont, ha a sütőn, vagy ha az alkalmazásban állítjuk be, mert a sütő esetén a hőmérséklet 75-205°C, az idő maximum 1 óra.

De az alkalmazást használva a hőmérséklet 255°C-ra is állítható és akár 12 órát is be lehet állítani.

 

Alkalmazás használat

A Tuya okosotthon alá tartozik, így a Smart Life alkalmazással használható.

Minden elérhető az alkalmazásból és vannak extrák is, valamint az alkalmazással távolról, házon kívülről is elérhető a sütő.

 

Válaszhatunk kész receptekből (némelyiknek fura a neve)

 

De beállítható tetszőleges idő, hőmérséklet is és az idő lehet akár 12 óra is a 60 perc helyett, a hőmérséklet pedig 255°C. A hőmérséklet valós időben nyomon követhető az alkalmazásban.

Ami előnye az, hogy nem csak egyszerű sütés állítható be, hanem kérhető előmelegítés és több lépésben is süthetünk.

Tehát például lehet ilyet, hogy egy alacsonyabb hőmérsékletű sütés, majd a végén egy gyors pirítás.

 

Receptek készíthetők és elmenthetők

 

De sajnos valamiért nem hajtja végre a beállítások szerint, viszont a Smart Life alkalmatásban az okosfunkciókban a jelenetparanccsal végrehajtható egymás után tetszőleges mennyiségű sütési fázis.

 

 

Arra kell ügyelni, hogy a sütés elindítása után be kell tenni egy késleltetést is, mert különben nem várja meg, rögtön tovább megy a következő lépésre.

 

Késleltetéssel viszont megvárja, jól működik

 

Időzíteni is lehet a sütést, tetszőleges hőmérséklettel, időtartammal

 

Hasznos lenne, ha a sütés végén értesítést küldene a telefonra, de nem teszi (persze azért sípol a sütő).

Illetve ami még hasznos lenne az, hogy az előre megadott programokat lehessen módosítani, de úgy, hogy magán a sütőn. Tehát egyetlen gombnyomásra elinduljon egy általunk megadott időtartamú, hőmérsékletű sütés.

Erre sajnos nincs mód, az előre megadott programok nem módosíthatók.

Mennyire süt jól?

Röviden: nagyon jól süt, soha nem maradt semmi nyers, még nagyobb adagoknál sem. Az persze megesik, hogy itt-ott jobban megpirul, de az normál sütőben és olajban is előfordul.

Jöjjenek akkor a teszt étkek sorban.

 

Krumpli

Az egyik leggyakoribb a krumpli, amit ilyen sütőben sütni szokás és azzal nagyon jó munkát végez.

A nyers, teljesen elősütött krumplit is meg lehet vele sütni, de aki szereti az olaj által adott ízt, annak érdemes elősütött krumplit venni, mert simán meg lehet úszni 2.5 zsírral, 100g krumpliként és pont olyan, mint az olajban sült krumpli (de az sokkal olajosabb).

 

 

Melegszendvics

Tökéletes melegszendvics, kisebb pizza, ilyesmi sütéshez is, sőt, kifejezett előnye, hogy a szendvicsek alját is megsüti, nem áztatják el az összetevők, ropogós lesz.

 

 

Rántott hús

A fritőzök egyik alapvető alkalmazási területe a rántott dolgok, mint a hús, sajt, stb. Ez esetben karaj készült benne, 185 fokon, 25 perc alatt.

A rántott dolgok esetén az olajat nem lehet megúszni, mert különben nagyon száraz lesz kívül, ezért olaj sprayvel kaptak egy kevés olajat.

De nyilván még így is töredéke annak, amit egy olajfürdőben beszívnának.

 

Finom és szaftos nem lett, nem száradt ki

 

Rántott zöldségek

Egy nem annyira hétköznapi finomság, rántott cukkini is készült vele

 

 

Ez esetben nem volt gond, de ha nagyon vizes dolgok sülnek benne és egyszerre sok, akkor megeshet, hogy alulra lefolyik és az alsó réteg nem pirul meg annyira.

 

Péktermékek

Ma már elég sokféle fagyasztott, sütésre kész pékterméket lehet venni, mint például a kakaós csiga, amit tökéletesen meg lehet vele sütni.

 

Mennyire hangos?

Ahogy a levegőt keringeti, annak van hangja, de halknak mondható.

Tisztítás

A tisztítása alapvetően egyszerű, mert eleve tapadásmentes, a rács és a tartály pedig kivehető, így gyakran elég egy papírtörlővel áttörölni, de ha esetleg komolyabban kellene tisztítani az sem gond, mivel a tartály kivehető.

Összegzés

A Proscenic T22 egy olyan igényes, nagy méretű forrólevegős fritőz, amellyel minden tipikus olajsütős étel gond nélkül és jól megsüthető.

Viszont jól hasznosítható még például zöldségfélék, pékáruk és melegszendvics sütésére is, vagyis két sütőt kapunk egyetlen áráért.

Alkalmazással is használható, ami ténylegesen is hasznos tud lenni, lehetséges vele több lépésből álló sütési folyamatok összeállítása és időzíteni is lehet a sütést.

Ajánlott, még a magasabb ára és az alkalmazás pár furcsasága, hiányossága ellenére is.

 

Kuponnal most 36 700. Kupon: BGbe4c85

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .