Proscenic P11 Combo vezetéknélküli porszívó és felmosó teszt – kiváló használhatóság, nagy szívóerő, gyors töltés, sok extra

A Proscenic P11 Combo nem csak vezetéknélküli porszívó, hanem felmosó is, igen jó szívóerővel, kiváló használhatósággal, szupergyors töltéssel és sok extrával. Az extrák terén olyanokat kínál, mint a szerelésmentes tartó állvány, tartóba integrált töltő, vagyis sosem kell külön a töltő adaptert bedugni, csak a helyére kell tenni, de van cserélhető akkumulátor, matrac / kárpit tisztító porszívófej, világítás és érintőkijelző is.

Európai raktárról rendelhető, ahonnan gyorsan és vámmentesen érkezik., jelenleg mindössze kb. 70 000 Ft-ért, amely egy durván jó ajánlat. Kupon ehhez az árhoz (limitált ideig használható): A05BBAB5C4C2

 

Videó teszt

Milyen az a vezetéknélküli porszívó?

Ahogy az elnevezésben is benne van, olyan porszívó, amit nem kell a konnektorba bedugni a használatához. Vagyis akkumulátoros, így könnyedén hordozható, nem kell másik konnektorba bedugni, ha nem csak egyetlen helység kerül takarításra.

Nagy előnyük az ilyen porszívóknak, hogy kicsik és a súlyuk elenyésző, tipikusan 1.5kg körül alakul, így könnyen felemelhetők magasra is.

Ráadásul nem csak porszívózásra, hanem nehezen hozzáférhető helyek, bútor kárpit, autó, stb. tisztítására is nagyon jók.

 

 

De ami talán mindennél fontosabb, hogy míg a hagyományos porszívók gyakran valamelyik szekrényben vannak elrejtve, így elő kell venni, össze kell szerelni, addig a vezetéknélküli porszívók mindig kéznél vannak, így mire egy hagyományos porszívó beüzemelésre kerül, addigra a vezetéknélkülivel már kész is a porszívózás.

Ebben segít a fali tartó, hiszen fogod, leveszed a tartóról, gyorsan körbeszaladsz vele és kész is.

A Proscenic P11

Kicsomagolás

A szokásos nagyobb méretű dobozban érkezik, amelynek füle is van.

 

 

Szépen rendezett, kellőképpen védett a sérülés ellen

 

 

Minden darab külön zacskót kapott, hogy védve legyen a sérülések ellen.

Mi van a dobozban?

 1. porszívó
 2. elektromos porszívófej
 3. felmosófej
 4. matrac / kárpit tisztító elektromos porszívófej
 5. használati útmutató
 6. kefés fej
 7. töltő adapter
 8. szűrő tisztító kefe
 9. réstisztító
 10. cső
 11. tartó

 

Külső

Szimpatikus dizájnról van szó, mert nem az ötlettelen fehéret, de nem is harsány színeket kapott és ez a szürke, kék elég jó színek.

Az anyag használata tipikus, rendben van, nem gyenge vacak.

 

Gyártói kép

 

Használat közben

 

Tényleg ilyen a valóságban is

 Nézzük meg részletesen, kezdve az alap géppel, ami maga a porszívó, a portartállyal. Pisztoly formájú és a gombot nem kell nyomva kell tartani, ami előnyös.

 

 

A kialakítása kényelmes és előnye, hogy oldalra fújja ki levegőt, így nem ránk fújja akkor sem, ha a padlót és akkor sem, ha a felemelve használjuk.

 

 

A portartálya nagy és ajtós kialakítású, így nem kell levenni a kiürítéséhez

 

A töltése a tartó állvánnyal valósul meg, vagyis nem kell külön bedugni a töltőt és az állvány tetején van még egy külön akkumulátor töltő is. Így kényelmesen megoldható, hogy egyszerre két akkumulátor töltődjön.

 

 

Szimpatikus, hogy a cső, porszívófej illesztések rendben vannak és erőlködés nélkül szétszedhető (ez nem mindig van így, vannak porszívók, amiket erővel kell szétszedni).

A fő porszívófej, amelynek (cserélhető) forgó keféje van. Ez hasznos, hiszen segíti a nehezebb darabok felszedését, a por begyűjtését. Viszont csak ez az egy, univerzális forgó kefe jár hozzá, a másik fajta, ami teljesen szőrös, az nem.

Ez viszont jól használható padlón és szőnyegen is.

 

 

Alulról nézve

 

Amolyan beépített fésűvel a keféről lekotorja a szőrt, hajat, hogy ne tekeredjenek rá a hengerre.

 

A matrac / kárpit tisztító porszívófej

 

 

A kefés fej


 

És a másik

 

A cső

 

A felmosófej egy komolyabb megoldás, nem csak egy vékony, hanem két masszívabb mop, amelyek gyorsan forognak. Ezek a mopok értelemszerűen sokkal több koszt magukba tudnak zárni.

 

 

Vizet kell tenni bele, amit precízen adagol, nem locsolja rommá a padlót, ezért az gyorsan fel is szárad.

 

 

A töltő adapter használható Magyarországon is használható a fali tartóhoz.

 

Használati módok

Használható, mint egy tényleges porszívó, tehát a hosszabbító csővel, hagyományos porszívófejjel (és persze bármelyikkel).

 

 

De cső nélkül is használható

 

És persze bármelyik tartozék használható cső nélkül, köztük a matrac, kárpit tisztító porszívófej is.

 

 

Kijelzője van, amelyen megmutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét és az aktuális szívóerőt is.

 

Jellemzők

A maximális szívóereje 25 000 Pa, egy 450W-os motor által előállítva. Már a legkisebb szívóerőn is felszedi a napi szennyeződéseket, de amúgy három szívóerő módban használható:

 1. energiatakarékos
 2. maximum
 3. automatikus (kemény felületen kisebb, szőnyegen nagyobb szívóerő)

 

A szűrő rendszer

A levegő egy 4 darabból álló rendszeren megy át, amelybe egy fém előszűrő, egy szűrő és egy HEPA szűrő is beletartozik.

 

 

A dolgok nagyon nagy része fennakad a fém hálón, ami továbbjut, azt az első szűrő megfogja.

 

 

De még egy HEPA szűrő, amely ismét megszűri a távozó levegőt, visszatartva a legkisebb részecskéket is, így megvalósítva a 99.9%-os hatékonyságú szűrést.

 

Valójában az előszűrőig is csak minimális por jut el

Hatékonyság, használhatósági extrák

A kis tömege ( 1.8 kg cső és porszívófej nélkül) és manőverezési képessége által hagyományos, álló porszívóként is nagyon jól használható.

A porszívófej fel, le mozgatható és elfordítható, így jól lehet vele oldalra navigálni akkor is, ha mi magunk nem változtatunk helyzetet. Sőt, ez esetben a porszívófej extrém mértékben elfordítható, teljes kifordítható oldalra, ami hasznos tud lenni.

 

 

A porszívófej magassága 5.5 cm és 60 cm távolságra tőle is csak 7.5 cm magas, és a porszívóhoz érve kb. 11 cm, szóval azért elég sok helyre be lehet vele nyúlni.

Hasznos, hogy elfektetve is lehet tenni a padlóra, nem feszül meg tőle, nem dől el.

 

 

Az egyik kellemetlenség a porszívózás során a vezetékek tudnak lenni, mert a forgó henger hajlamos feltekerni, ha rátoljuk, de ez jelen esetben nem jellemző, mert a kialakítása által eltolja a vezetékeket.

Valamint világítása is van, ami segít a kevésbé jól megvilágított helyek esetén.

 

 

De a hatékonyság talán fontosabb,  mint az egyéb képességek és azon a téren (is) nagyon jónak bizonyult. Ezt azt jelenti, hogy a legkisebb fokozat elég a mindennapi szennyeződések eltávolításához kemény felületről.

 

Morzsa, por, szőr, hajszál, apró murva, stb. nem probléma legkisebb fokozaton

 

Szőnyegen érdemes maximális szívóerővel használni, ami elég jó tisztító hatást ad, tisztának látszó szőnyegből is kiszed érdekes dolgokat.

 

Egy nem mindennapi szennyeződés kisebb szívóerővel – gond nélkül felszedte

 

A szokásos murva / kavics teszt is megvolt, amelyekkel legkisebb fokozaton az egyikkel nem bírt el, de legnagyobbon igen.

 

 

A finom port és kiszedi a szövetből – ez például liszt volt

 

Plusz még van egy matrac / atka porszívófej is, amelyet feltétlenül érdemes kipróbálni, mert bizarr dolgokat szed ki a szövetekből.

 

 

Automatikus szívóerő állítás van, de rejtély milyen logikával működik, mert nem érezhető, hogy szőnyegen módosítaná a szívóerőt. Lehet, hogy vastagabb szőnyeg szükséges, vagy fene tudja…

Felmosás

A felmosófej egy komolyabb megoldás, nem csak egy vékony, hanem két masszívabb mop, amelyek gyorsan forognak. Ezek a mopok értelemszerűen sokkal több koszt magukba tudnak zárni.

 

 

Vizet kell tenni bele, amit precízen adagol, nem locsolja rommá a padlót, ezért az gyorsan fel is szárad.

 

 

A kérdés jogos: öblítés nélkül mennyire hatékony? Hiszen felmosás közben időnként szokás kitisztítani a felmosófejet, ami itt nem történik meg.

Ettől függetlenül ha nincs komolyabb kosz, akkor azért a port, kisebb koszt szépen eltünteti, mert a mopok képesek magukba zárni.

 

 

Ami viszont mindenképpen az előnye az, hogy jóval hatékonyabb súroló hatást fejt ki.

 

 

A mopokat meg kell nedvesíteni használat előtt, majd használat után ki kell őblíteni őket. Szóval jár némi extra munkával…

Söprés helyett

Bár biztos nyilvánvaló, de azért említést érdemel, hogy “felsöpörni” is sokkal jobb vele, mert egyrészt kényelmesebb, másrészt nem keveri fel a port, így nem kerül a levegőbe, ami allergia esetén igazán hasznos (na meg amúgy is).

Zajszint

Alacsonyabb fokozaton egész halk, de maximumon már intenzívebb a hangja.

Akkumulátor, üzemidő

Három módban használható, amely lehet energiatakarékos, maximális és automatikus szíverő. Energiatakatékos módban kb. 50 percet tud, ami elég szép üzemidő.

Nagy előnye, hogy a fali tartóval tölthető, így nem kell külön bedugni a töltőt és mindössze 2.5 óra alatt feltölti a szokásos 4-5 óra helyett.

További előnye, hogy az akkumulátor könnyen cserélhető és az extra akkumulátor, valamint a porszívó egyszerre tölthető.

Összegzés

A Proscenic P11 mint porszívó jól szerepelt, jó a dizájn, nagyon jó a szívóerő és egész sokáig használható egy feltöltéssel. Padló, szőnyeg, matrac, kárpit, szövet, stb. tisztítása nem akadály, amihez minden tartozékot ad.

De ezen felül rengeteg extrát ad:

 • kijelző érintőgombbal
 • különálló tartó vezetéknélküli töltővel
 • cserélhető akkumulátor, amely külön is tölthető
 • hajszál, hasonló dolgok felcsavarodásának esélyét nagy mértékben csökkenő porszívófej kialakítás
 • komoly szűrőrendszer
 • rendkívül jól kialakított, jól navigálható szerkezet
 • vezeték feltekeredését megakadályozó kialakítás
 • felmosófej (OK, nem éri fel a valódi felmosással, de hasznos tud lenni, viszont jár némi plusz munkával)
 • világítás
 • szupergyors töltés

Az eredeti ára sem a valóságtól elrugaszkodott, de a kuponos 70 000 Ft körüli árral egy igazi TOP ajánlat, erősen ajánlott!

 

Kuponnal csak 70 000 Ft (limitált ideig használható): A05BBAB5C4C2

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .