NBY-18 bluetooth hangszóró teszt – filléres, de mégis jó!

5000 Ft körül valamirevaló használható bluetooth hangszórót találni majdnem akkora kihívás, mint meginni egy liter citromlevet. Szerencsére nem lehetetlen, ahogy ez a teszt is bizonyítja, melynek alanya a kriptikus nevű NBY-18 hangszóró, ami az AliExpress.com webáruház legtöbbet eladott bluetooth hangszórója.

 

Vásárlás – AliExpress Vásárlás – GearBest

Hogyan vásárolj az AliExpress webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Hogyan vásárolj a GearBest webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Az NBY gyártóról

Az NBY gyártónál valószínűleg versenyt csináltak abból, hogy ki tud bénább nevet kitalálni a cégnek és az NBY lett a nyertes. Ennél kevés semmitmondóbb nevet találhattak volna, lehet, hogy a JBL ihlette meg őket. 😀

Na mindegy, ettől függetlenül egy létező (kínai) gyártóról van szó, tehát nem egy (több) OEM gyártó termékeit címkézik át. Annyira nem, hogy vállalnak OEM/ODM gyártást más cégeknek, de vannak saját termékeik is. És bár ezt olvasni elég fura lehet 2018-ban, de van saját weboldaluk is, ami egyáltalán nem egyértelmű a kínai gyártók esetén (főleg persze azok esetén, akik semmiféle gyártással nem foglalkoznak, csak saját név alatt kiadnak egy más által gyártott terméket). Nem megacég, de kb. 200 főt foglalkoztatnak.

 

Külső, kicsomagolás

A csomagolás eléggé kiábrándító, mert egy szimpla buborékos fóliába volt többször betekerve, ami viszont valószínűleg a forgalmazó ötlete lehetett…

Ilyennek kellene lennie a gyártó által adott képek alapján (és így is néz ki):

 

 

Létezik fekete, szürke, fehér, kék, piros színben is, jelen teszt alanya szürke.

Külsőre rendben van, semmi extra, viszont az anyagok, összeszerelés minősége kifogástalan.

A tetején van 5 gomb, ezek a szokásosak: hívás fogadása, hangerő növelése és csökkentése, léptetés következő, előző számra. A gombok határozott kattanással működnek.

A hátulján van a micro SD memóriakártya bemenet, a micro USB bemenet, hagyományos USB bemenet, ki / be kapcsoló gomb, AUX (3.5mm-es jack csatlakozóval használható).

A mérete 190mm*60mm*56m, tehát közel sem mondható nagynak és nem is nehéz, 250 g. Vagyis bőven hordozható.

Az alján van egy keményebb gumicsík.

A csomagban volt a hangszóró, egy 3.5mm jack kábel és egy micro USB kábel.

Hangminőség

Bár a vélemények rendszerint kitérnek a jó hangminőségre és a gyártó / forgalmazó is leígéri a csillagokat is égről, azért amikor egy 5000 Ft körüli hangszóróról van szó, akkor az emberben mindig van kétkedés. Még annak ellenére is, hogy az értékelése 4.9 / 5, több, mint 8000 értékelés alapján.

Szerencsére ezúttal alaptalan volt a kétkedés, mert az árát meghazudtoló hangminőséget produkál! Leginkább természetes a hangzása, nincs túltolva a mély, de jelen van és szerencsére mentes az olcsó hangszórókra jellemző, dobozhangnak nevezett hangzástól és van benne erő. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy felveszi a versenyt egy több tízezres hangszóróval, de abszolút vállalható, mondhatni jó a hangja.

Kellőképpen hangos, 6W-os, sztereó. A maximális hangerőn kicsit recseg, de ebben az árkategóriában ez rendben van.

A szokásos teszt készlettel került kipróbálásra:

 

 

De amúgy filmekhez és játékokhoz is jó, sokkal jobb mint egy mobiltelefon vagy éppen laptop.

Használat

A szokott módon lehet egy eszközzel (telefonnal, tablettel, stb.) társítani Bluetooth-on keresztül. Gyorsan és gond nélkül kapcsolódik. A hatótávolsága 10 méter, amit tényleg tud, még ha van is közben 1-2 fal. Az AUX csatlakozási lehetőség révén vezetékkel is használható (3.5 mm-es jack csatlakozóval).

Természetesen van saját hangerő szabályzója, ami nincs hatással a társított eszköz hangerejére, attól függetlenül szabályozható vele a hangerő.

Alkalmas hívásra is, tehát van benne mikrofon. Használható, de sokat nem érdemes várni tőle.

Használat, mint önálló zenelejátszó

Szerencsére minden extra eszköz nélkül, önmagában is használható micro SD memóriakártyával vagy pendrive-val. Bármelyiket bedugva felismeri és elindítja a lejátszást.

Üzemidő

A gyártó 10 órát ígér, de a teszt során egy nem túl hangos, de nem is halk hangerő mellett 16 óra jött össze. Ez nyilván nagyobb hangerőn kevesebb, de a 10 óra is igen jó. Ha lemerül nem szól, hanem csak kikapcsol, ami talán jobb is, mint az állandó hangjelzés.

Micro USB-n keresztül tölthető, viszont adapter nem jár hozzá és USB töltő sem, de bármilyen töltővel tölthető az 1200mAh kapacitású akkumulátora.

Összegzés

Az NBY-18 hangszóró az 5000 Ft körüli hangszórók kivételesen jól sikerült példánya, abszolút megéri az árát, mert az árkategóriában párját ritkítóan jó a hangja és hosszú az üzemideje. A jelenlegi kb. 5000 forintot totálisan megéri, ennyiért nehéz jobbat találni (szállítással együtt ennyi, tehát bőven vám határérték alatt marad). Ár / érték arányban egyértelműen világbajnok és önállóan is használható, mint lejátszó.

 

Vásárlás – AliExpress Vásárlás – GearBest

Hogyan vásárolj az AliExpress webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Hogyan vásárolj a GearBest webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..