HyperX Cloud Alpha Wireless vezetéknélküli fejhallgató teszt – 300 óra egy feltöltéssel, módosítható hangzás

A kényelmes, remek hangminőséggel szolgáló vezetéknélküli fejhallgatót keresőknek jó választás a HyperX Cloud Alpha Wireless. Ráadásul ez a vezetéknélküli fejhallgató módosítható hangzást és extrém, 300 órás üzemidőt is ad.

 

A doboz

A gyártótól megszokott stílusú dobozban érkezik

  • a fejhallgató
  • az adapter
  • mikrofon
  • mikrofon szivacs
  • USB kábel a töltéshez

 

Külső

A HyperX Cloud Alpha Wireless igényes, szolid dizájnt kínál, amely mentes a világítástól.

Nagyrészt fekete, extra pirossal, amely kicsit látványosabbá teszi, de nem bazári tőle.

 

Gyártói képek

 

 

 

A valóságban olyan, amilyennek várjuk

 

 

 

Igényes, visszafogott a dizájn és jó minőségű

 

A mikrofon levehető és hajlítható is

 

 

RGB világítást ezúttal nem kapunk (a mikrofon szolidan világít, ha le van némítva).

 

 

A fejpánt fém, ezért az elhasználódása és eltörése valószerűtlen, valamint elég nagy tartományban állítható, hogy minden fej méretre passzoljon.

 


 

A fülpárna nagy, bőven elfér alatta a fül: 6.5 cm magas, 4.5 cm széles és kb. 1.5 cm vastag, ami vékonyabb, mint az átlag. Ettől viszont még nagyon kényelmes és nem annyira izzaszt, mint általában a fejhallgatók, ami mindenképpen előny.

A hátránya talán annyi lehet, hogy közelebb van a fülhöz  a belső szövet borítás, de átlagos esetben ezzel nincs gond (a teszt során sem volt, pedig három fejen is járt).

 

 

A zajokat közepes mértékben zárja ki, egy átlagosan hangos számítógépből nem sokat, semmit sem hallani, de a hangosabb zajok azért behallatszanak.

A fejpánt belül erősen párnázott és kívül is kapott egy igényes borítást.

 

 

A tipikus gombok fellelhetők rajta, van tekerhető hangerő, mikrofon némító, bekapcsoló gomb is.

Plusz van egy Type-C és egy mikrofon bemenet is

 

A HyperX Ngenuity szoftver, módosítható hangzás

Windows-on a HyperX Ngenuity szoftvert mindenképpen érdemes használni, hiszen azzal bekapcsolható a DTS Headphone:X Spatial Audio, amely érezhetően még jobbá teszi a hangzást, még részletesebb, még jobban hallhatók a kisebb részletek is és javítja a hang tartományok szeparáltságát is.

 

 

Beállítható a mikrofon érzékenysége is, valamint a mic monitoring is, amely esetén visszahalljuk a hangunkat (persze halkabban, hogy ne legyen zavaró).

Plusz egy halom hangzás közül választhatunk, de saját magunk is beállíthatjuk szabadon (akár többet is).

 

 

Sajnos van valami bug, mert időnként nem lehet módosítani a hangzást, sem a DTS-t kapcsolgatni, azt mondja, hogy újraindítás szükséges, de már volt. Ilyenkor megoldás lehet az adapter újra csatlakoztatása.

Hang minőség, hangzás

A HyperX Cloud Alpha Wireless egyik legjobb tulajdonsága, hogy megőrzi az apró részleteket is és hatékonyan erősíti fel a fontos részleteket a játékokban, mint például a lépések.

 

 

A finom, halkabb környezeti zajok is jól átjönnek

 

Játékok során a hangzás kiegyensúlyozott, természetes, mentes az olcsó fejhallgatókra tipikus “fejhallgatós” hangzástól és a basszus különösen jól sikerült, ahol arra szükség van, ott nagyon adja.

 

 

De az 50mm méretű hangszórók és a két kamrás kialakítás által a mély, közép, magas hangokat jól szétválasztja, a népszerű kifejezéssel élve nincs “doboz” hangzása.

Ennek köszönhetően minden játékbeli hang jó minőségben, élvezetes formában képes távozni belőle, függetlenül attól, hogy milyen típusú játékról van szó (a teszt során a gaming hangszín volt legtöbbször használatban és időnként a balanced).

 

 

Talán a magasabb hangok kissé mélyebbek, mint egy kifejezetten zenére készült, vagy audofil fejhallgató esetén, de jelen esetben nem ez a fő cél és a hangzása módosítható, lehet erősíteni a magas hangokat is.

Zenék esetén muszáj megemlíteni a basszust igénylő és főleg a basszusban gazdag elektronikus zenéket, amelyeknek nagyon ütős hangzást, durva mélyet ad. De tényleg, nagy élmény azokat hallgatni vele.

 

 

Viszont egyrészt mert alapvetően jó a hangzása, másrészt mert változtathatunk is rajta, simán megállja a helyét más jellegű zenék esetén is.

Nyilván vannak jobb fejhallgatók is ilyen esetre, de bőven élvezetes a hangzása.

 

 

De filmezésnél sem kell levenni, sőt, az akciódúsabb tartalmaknak nagyon jó, erőteljes, “mozis” hangzást ad.

 

 

Nagyon hangos, ami tartalomtól is függő, de például zenék esetén már 35% körül is elég hangos és 50% felett sosem volt.

 

A mikrofon

A mikrofon levehető és hajlítható is. Kellőképpen érzékeny és ellátja a feladatát, jól érthető amit mondunk, de azért ennyiért lehetne jobb is.

Szóval hogy valaki használná például streameléshez, hangfelvételek készítésére is, annak érdemes külön mikrofont keresni (például ezt, a gyártótól).

 

 

Tehető rá szivacs, amivel blokkolható a szánkból kiáramló levegő, ami a túloldalon zavaró lehet.

Mivel használható?

Windows PC, PlayStation 4 és 5

A hang késése

Mivel vezetéknélküli, ezért a hang késése fontos kérdés, de észrevehetetlenül kicsi, semmi gond nincs vele.

A hatótávolsága 20 méter és az biztos, hogy egy helységen belül távolról is használható, de akár két fal sem jelent gondot (természetesen faltól is függ).

Akkumulátor, üzemidő

Egy fejhallgató esetén vannak szubjektív szempontok, mint a dizájn, de az üzemidővel nehéz vitatkozni és abban a HyperX Cloud Alpha Wireless legendás, 300 órát tud egy feltöltéssel.

És ez igaz, 120 óra használat után a szoftvere szerint még mindig 62%-on volt!

 

 

Szóval feltölteni rendkívül ritkán kell még intenzív használat esetén is.

Összegzés

A HyperX Cloud Alpha Wireless igényes dizájnt és anyaghasználatot, valamint nagyon kényelmes és az átlagnál jobban szellőző kialakítást kínál.

Vagyis az alapok megvannak, de a hangzása is remek és módosítható is, plusz a DTS nem elhanyagolható extra.

Vezetéknélküli, vagyis kényelmesebb a használata és a számítógéptől eltávolodhatunk, a hang késése pedig észrevehetetlen.

Az üzemideje verhetetlen, a 300 óra rengeteg, normál használat esetén iszonyat ritkán kell feltölteni.

Szóval aki hajlandó fejhallgatóra többet költeni, annak jó választás és az egyik hátrányaként az árat lehet említeni, valamint az időnként fellépő, de megoldható szoftver problémát és azt, hogy a mikrofonja ennyiért jobb is lehetne.

 

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .