HiFuture FutureFit Pulse teszt – olcsó, igényes okosóra hosszú üzemidővel, hasznos funkciókkal

A HiFuture FutureFit Pulse egy olcsó, vízálló, igényes okosóra hosszú üzemidővel, hasznos és ami még fontosabb: jól működő funkciókkal. Közvetlenül a gyártótól megvehető és vámmentesen érkezik.

Vásárlás, ár megtekintése

Videó teszt

Mi az a HiFuture?

A cég bemutatkozója:

“A HiFuture 2016-ban született. Prémium minőségű szórakoztató elektronikai cikkek és mobil audio kiegészítők gyártására összpontosítunk. Célunk, hogy jó minőségű termékeket kínáljunk a fogyasztóknak megfizethető áron.

Partnerségben állunk a Qualcomm, Realtek, BES stb. vállalatokkal a megbízható technológiák érdekében és sok globális partnerünk is van. Érdemes megemlíteni, hogy több mint 40 országban számos disztribútorunk van, több mint 5000 üzlettel.”

 

A doboz tartalma

Ha valamivel, akkor azzal nehéz vitatkozni, hogy kifejezetten igényes, jó minőségű dobozban érkezik.

 

 

A tartalma a szokásos:

 • óra
 • töltőkábel
 • használati útmutató

Töltő, mint általában, természetesen nincs, de bármely telefon töltővel tölthető.

 

Külső

Egy tipikus, négyszög formájú okosóráról van szó, de nem műanyag, hanem magas minőségű és erős fém háza van. Fekete és arany/rózsaszínnel is elérhető.

Egy igen lapos gombja is van, aminek a véletlen benyomódása teljesen valószerűtlen. A szíja szilikon és kényelmes, kívül textúrázott, így nem teljesen tipikus és cserélhető.

 

Gyártói képek

 

 

 

A teszt alanya a fekete

 

A kijelző egyébként szép, jó a megjelenített kép, nem ilyen fura, mint a képen, a kamera nem szereti.

 

 

 

Igényes, fém (alumínium ötvözet) óraháza van, egy gombbal


 

Kb. 44 mm magas, 35mm széles és 50 gramm szíjjal együtt, vagyis nem nehéz.

 

 

Nincs egészen 10mm vastag sem

Vízálló

Vízálló, 3ATM szinttel, a támogatott sportok között van úszás. Az biztos, hogy a ráfröccsenő és rá folyó víz semmilyen problémát nem okoz neki.

Kijelző

Az érintőkijelzője nagy, 1.69″ méretű, 240×280 pixel felbontással és a fényereje 4 lépésben is beállítható (de saját maga nem képes szabályozni a fényviszonyokhoz képest). Ahogy az lenni szokott, az óralap változtatható.

Jó minőségű kijelzőről van szó, extrém szögből nézve sem torzulnak a színek és erősebb fényben is látható marad.

Csukló felemelésére a kijelző bekapcsol, ha nincs kikapcsolva ez a funkciót, mert egyébként kikapcsolható.

A kijelző bekapcsolva tartásának ideje beállítható: 5 / 10 / 15 mp

Letölthető óralapok

Az alkalmazáson keresztül sok, egész jó óralap tölthető le és vihető át egy mozdulattal az órára.

 

Csináld magad óralapok

Lehetőséget ad óralapok készítésére egyszerűen, amelyhez csak egy tetszőleges képet kell kiválasztatunk (vagy készítenünk fotózva) és választhatunk, hogy mi legyen a szöveg színe. És ennyi, szóval még kicsit kezdetleges, de működik.

 

Funkciók

Fitnesz, sport és egészség funkciók
Pulzusmérés, véroxigénszint mérés, vérnyomás számítása, lépésszámlálás, megtett távolság mérés, elégetett kalória, sportolás nyomon követése (futás, séta, stb.)

További egészség funkciók
Mozgás emlékeztető, alvás minőség megfigyelése

Értesítés funkciók
Bejövő hívás jelzése, alkalmazás értesítések és SMS jelzése, bejövő üzenetek kijelzése, hívás jelzése és visszautasítása

Egyéb
Ébresztőóra, idő, dátum kijelzés, kamera távvezérlés, stopper, zene távirányító, időjárás, stb.

A óra szoftvere

Az óra rendszere alapvetően a szokásos, vagyis fel, le, jobbra, balra mozdulatokkal és érintésekkel, valamint a gombbal használható.

A kezdőképernyőn lefele húzva érhetők el a gyorsbeállítások, felfele az értesítések, üzenetek, jobbra a menü, balra a widgetek.

Vagyis alapvetően minden elég jól kéznél van, a gomb pedig a vissza gomb, a kezdőképernyőn pedig a kijelző kikapcsolásaként funkcionál.

 

A hozzá tartozó mobil alkalmazás

A GloryFit alkalmazás tartozik hozzá, amely egész korrekt, viszont magyarul még nem tud.

 

 

 A beállítások

 

Pulzusmérés

A nyugalmi pulzust nagyon pontosan méri (amikor a viselője nem mozog), tipikusan nem téved többet, mint 1-2 szívverés per perc, pulzoximéterhez és pulzusmérő övhöz képest.

Bekapcsolható a folyamatos pulzusmérés, ami tényleg folyamatos (nem csak x percenként mér egyet) és ÁLTALÁBAN megbízhatóan mér mozgás, változó pulzus közben is.

A kar nagyon intenzív mozgása közben azért van, hogy elveszti a fonalat, szóval akinek nagyon fontos a mozgás, sport közbeni mindig pontos puzusmérés, az inkább válasszon másik órát.

Az alkalmazásban napra lebontva a pontos értéket is mutatja.

 

Véroxigénszint mérés

A pulzus mellett méri a véroxigénszintet is, külön piros fényű, két csatornás szenzorral.

A véroxigénszint azt mutatja meg, hogy a vörösvértestek a lehetséges oxigénszállító kapacitásuk mekkora hányadát használják. 96-100% a normális, az alatt (és különösen 95 alatt) megfontolandó a kivizsgálása, 88 alatt pedig orvoshoz kell fordulni. Számos betegség esetén csökkenhet a véroxigénszint, így jó tisztában lenni az értékével.

A pontosságáról annyi mondható el, hogy jellemzően ugyanazt méri, mint az ellenőrzésként használt pulzoximéter.

Az alkalmazásban napra lebontva a pontos értéket is mutatja.

 

 

Egyébként a vérnyomást is próbálja kiszámítani a pulzus alapján, de arra nem feltétlenül érdemes alapozni. Persze érdekességképpen megér egy próbát.

Lépések számolása

Normál, lassabb, gyorsabb mozgás esetén is kb. 85-90% pontossággal számolja a lépéseket, még nem mozgó kézzel is. Vagyis a lépések számolása egészen jónak mondható

Némi folyamatos mozgás szükséges ahhoz, hogy számolni kezdjen, annak érdekében, hogy elkerülje az egyéb mozdulatok lépésként beszámítását.

A napi lépések száma az órán is visszanézhető, az alkalmazásban pedig napra lebontva is. A lépéshossz alapján kiszámolja a távolságot is.

 

Értesítések, üzenetek, hívások

Képes megjeleníteni az SMS-eket, alkalmazás értesítéseket magyar ékezetes betűkkel is és bármely alkalmazásét, jó pár sor hosszan. A betűtípus kissé dizájn idegen, de azért olvasható.

 

 


Az átláthatóság érdekében külön kezeli a leggyakoribb alkalmazásokat, de a “select more app” alatt elérhető mind.

 

 

Hívás esetén a hívó nevét is kiírja, ha ismert és elvileg elutasítani is lehetne a hívásokat, de rányomva nem történik semmi.

Nagyon fontos, hogy a telefon ne lője le az alkalmazást memória vagy akkumulátor kezelés okán – ez az egyik leggyakoribb probléma még a legnagyobb gyártóknál is.

Alvás figyelése

Az alvás kezdetét és végét tipikusan nagy pontossággal felismeri és próbálja felmérni a mély alvást és egyéb jellemzőket is.

Valójában összevetve egy sokkal drágább órával, az esetek 80%-ában jellemzően nem több az eltérés, mint 5 perc, szóval abszolút lehet rá alapozni.

Napra lebontva visszanézhető és grafikonnal is mutatja az egyes alvási fázisokat.

 

Sport módok

Alap sport támogatást ad számos sporthoz, mint a futás, séta, kerékpározás, általános edzés, stb. Edzés közben méri a pulzust, távolságot és egyéb értékeket.

 

A teljes lista

 

Ahol van értelme, ott a telefon GPS-ét használja és ilyenkor mint pulzusmérő szolgál. Térképet is rajzol, méri a távolságot, tempót, stb.

 

 

GPS hiányában lépés alapon is képes mérni, ami persze nem olyan pontos, de ha csak a fittség, egészségi állapot javító célzata van, akkor még az is OK.

A mért adatokat eltárolja és az alkalmazásban az egyes sportoknál a nagy számok alatt érhetők el.

 

 

Pár részletet is közöl, mint az időtartam, pulzus értékek és pulzus grafikont is rajzol.

 

Ne zavarj mód (DND)

Van ne zavarj mód (DND), beállítható kezdő és vég időponttal. Ilyenkor nem rezeg, nem zavarja meg az alvást (sem). Manuálisan is bekapcsolható, egészen konkrétan külön is kikapcsolhatók a rezgések és az üzenet értesítések.

 

Kamera távvezérlés

Használható, mint kamera távirányító, a saját kamera alkalmazásával. Az óra megrázásával készíthető egy kép.

 

Időjárás

Megmutatja az aktuális, napi minimum és maximum hőmérsékletet is, valamint az időjárás jellegét is. A helyszínt GPS alapján vesz és jellemzően korrekt értéket mutat.

 

További funkciók

 • van stopper
 • van időzítő
 • van ébresztés, emlékeztető
 • megcsörgethető a telefon, ha nem találjuk
 • kérhető figyelmeztetés, ha sokáig nem mozgunk (adott időszakra kikapcsolható)
 • lejátszás vezérlés van, viszont egy idő után visszaugrik a kezdőlapra, bezárva a távirányítót, így bár nem kell a telefonhoz nyúlni, de azért ha gyakran kell használni, akkor nem túl kényelmes

Akkumulátor, üzemidő

Az akkumulátor kapacitása 200 mAh, amivel a 10. napon is még 24%-on volt a töltöttség, tehát a két hét is lehetséges.

És ez úgy, hogy a folyamatos pulzusmérés aktív volt, sok értesítés érkezett és véletlenül maximumon maradt a fényerő. 😄 Szóval az üzemidő igen jó.

A töltéshez egy kábelt kell mágnesesség által a hátuljára tapasztani.

 

Összegzés

A HiFuture FutureFit Pulse az árkategóriában egy egészen jó okosóra, korrekt dizájnnal, kifogástalan anyag használattal.

Mint mindennapi asszisztens és egészséggel kapcsolatos dolgokat felügyelő kütyü eléggé hasznos, mert:

 • pontosan méri a pulzust és úgy tűnik, hogy a véroxigénszintet is
 • pontosan számolja a lépéseket
 • megbízhatóan figyeli az alvást, méri annak időtartamát, kezdetét és végét
 • az értesítéseket, üzeneteket ékezettel együtt kijelzi és bármely alkalmazásét
 • kijelzi a hívásokat
 • van kamera távirányító
 • van normális DND mód
 • beállítható a fényerő szabályozás
 • vannak letölthető óralapok

Problémaként említhető az, hogy a hívásokat elutasítani valamiért nem lehet, rányomva nem történik semmi és az értesítések betűtípusa nem illik a felhasználói felületbe.

Illetve a pulzus mérése a kar intenzív mozgása közben nem mindig megbízható, valamint a sport támogatása alapszintű, de ebben az árkategóriában még OK, ennél nem nagyon jár több.

Összességében jó választás. 👍

 

Vásárlás, ár megtekintése

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .