Gravastar Sirius Pro vezetéknélküli fülhallgató teszt – a leglátványosabb fülhallgató, 4 hangszóróval

A Gravastar Sirius Pro szimplán a világ leglátványosabb vezetéknélküli fülhallgatója radikális dizájnnal, remek hangzással, 4 hangszóróval, hasznos extrákkal. Tökéletes választás azoknak, akik valamilyen különlegességre, nem tucat termékre vágynak akkor is, ha vezetéknélküli fülhallgatóról van szó. Európai raktárról érkezik, gyorsan és vámmentesen. Kuponnal 16% kedvezmény jár: TESZ

 

Videó teszt

A doboz és a tartalma

A doboz, amiben érkezik valószínűleg többe kerül, mint egy nagyon olcsó fülhallgató kompletten 😄 de hát úgy teljes az élmény, ha még a csomagolása is hű a fülhallgatóhoz és a töltő dobozhoz.

 

 

Belül éppen olyan igényes, mint kívül

 

A dobozban van a

  • töltődoboz
  • Type-C töltőkábel
  • fülhallgatók
  • négy pár gumiharang (füldugó)
  • használati útmutató

 

Így néz ki

Bár vannak egyedi vezetéknélküli fülhallgatók, a Gravastar Sirius Pro egy teljesen más szint, ha valamivel, akkor ezzel a fülhallgatóval tényleg lehet villogni, annyira radikális a dizájn.

A fém fülhallgató doboz fekete, narancssárga, szürke, neon zöld színnel is elérhető és van egy war damaged változat is, amelyen a festés gyárilag sérült

 

 

A fekete sem rossz

 

A teszt alanya a narancssárga, amiből csak sérült (war damaged) változat van. A többi is baromi jól néz ki, de a narancs a szín jellegéből adódóan még látványosabb és a felépítése kicsit sem hasonlít a normál töltő, tároló dobozokra.

 

 

 

Szolid világítást is kapott

 

A doboza egyben power bank is, vagyis áram hiányában is tölti a fülhallgatókat.

 

 

Mesterségen sérült, ami miatt minden darab egyedi, mivel a sérüléseket utólag, véletlenszerűen helyezi el rajtuk a gyártó és nagyon részletesen kidolgozott.

 

 

A két fülhallgató egy rács alatt ül

 

Gombnyomással nyitható

 

Első ránézésre nem látszik, de van egy extra is, ami egy sörnyitó

 

A doboz kb. 5cm széles, 6cm magas és 2cm vastag, vagyis nem annyira nagy, viszont mivel fém és durván masszív, ezáltal a tömege nem kevesebb, mint 100 gramm, a jellemző 40-50 gramm helyett.

A fülhallgatóknak füldugójuk van, vagyis in ear és jól formázottak, kényelmesen, nagyon stabilan ülnek a fülben.

 

A fülhallgatók szintén igen látványosak

 

 

 

A fülhallgatók tömege kb. átlagos, 4.8 gramm

 

Prémium minőségű és a különösen a töltődoboz az, valamint mérsékelten vízálló (IPX5), eső, izzadság nem tesz kárt benne.

Jól a fülben marad

Mivel a fülhallgatók nem nehezek és nem is nagyok, valamint jól formázottak, plusz még a füldugó is tartja, így nem meglepő, hogy kifejezetten jól a fülben maradnak még intenzív mozgás közben is.

 

 

Jár hozzá összesen 4 pár füldugó, avagy gumiharang. amelyek kissé el vannak lapítva, nem teljesen kerek, hogy ne annyira feszítsék a fület.

 

Mennyire jó a hangja?

A gyártó nyilván leginkább a dizájnnal akarja eladni, vagy legalábbis ezt gondolhatjuk, de szerencsére mint fülhallgató is nagyon jól teljesít, ami a dual driver kialakításnak köszönhető.

Két meghajtó került mind a bal, mind a jobb oldali fülhallgatóba, amelyek egy-egy kiegyensúlyozott armatúra meghajtó és egy dinamikus hangszóró.

 

 

Ez előny az egyetlen hangszórót tartalmazó fülhallgatókkal szemben, mert úgy ad jó basszust, hogy közben a magas hangok is jól szólnak és nem mélyíti ez az alap hangzást.

Fontos jellemzője még, hogy megőrzi, hallhatóvá teszi az apróbb részleteteket is, ami nyilván emeli a zenék élvezeti értékét.

Ezáltal univerzális fülhallgatóról van szó, nem csak a basszust igénylő elektronikus zenék, de a sokkal finomabb, például klasszikus és hangszereket tartalmazó zenék is élvezetesek.

 

 

A női és férfi hangok, énekhangok is jók, ami a filmeknél, videóknál és játékoknál is előny és a játékoknál az érzékenysége, részletessége szintén jól jön.

Két külön hangzás van, egy movie és egy music, vagyis filmekhez és zenékhez, érdemes mindkettővel tenni egy próbát.

 

 

A hangereje zene esetén 50%-on általában már elég és 70% felett jellemzően zavaróan hangos és nem is egészséges hosszútávon, szóval hangos.

Bluetooth 5.2 és AAC támogatással is rendelkezik

Nem késik a hang a képhez képest

A vezetéknélküli rendszerek – mint a bluetooth – sajátossága a késleltetés, hiszen némi időbe telik, mire a jel eljut a megfelelő helyre. Ennek mértéke változó és a Sirius Pro esetén van egy “gaming mode”-ot, amit aktiválva 65 ezredmásodpercre csökken a hang késése, ami már annyira kicsi, hogy nem zavaró.

Filmekhez nem muszáj aktiválni, anélkül is OK.

 

Mono, vagy sztereo?

Ez a fülhallgató használható párban, vagy csak az egyik. A töltőből mindkettőt kivéve automatikusan bekapcsolnak és mindkettő használható, de csak az egyiket kivéve használható csak az.

A kezdeti párosítás után később automatikusan újra kapcsolódik a dobozból kivéve (feltéve hogy az eszközön be van kapcsolva a bluetooth). Visszatéve a dobozba megszünteti a kapcsolatot és kikapcsol.

Észreveszi, ha kivesszük a fülből

Hasznos extra, hogy ha kivesszük a fülből, akkor megállítja a lejátszást és ha visszatesszük, akkor elindítja.

Érintőgombok

Nagyon jól kivitelezett érintőgombokat kapott, még a három érintés is könnyen megoldható, mert nem kell túl gyorsan megnyomni, pont jó az igényelt tempó.

Van minden: lejátszás, szüneteltetés, léptetés, hang módosítás, gaming mode, hangzás.

 

Használat hívásokhoz

Hívásokhoz is használható és jó minőségű hívásokat tesz lehetővé még akkor is, ha csak az egyik fülhallgató van használatban. Vagyis mint mono headset is megállja a helyét.

Akkumulátor, üzemidő

A gyártó szerint hangerőtől függően maximum 4 óra használat jön össze egy feltöltéssel, de a teszt során 3 óra 45 percnél többet nem sikerült kisajtolni belőle.

Vagyis az üzemidő az egyetlen problémás pontja, ez ma már a gyakran 6, esetenként 8 órás üzemidők mellett nem túl sok. Valószínűleg több oka is van, hogy csak ennyi, a két meghajtó jobban igénybe veszi az akkumulátort, ráadásul hely is kisebb van az akkumulátornak, mert a gyártó nem akarta megnövelni a fülhallgatók méretét és tömegét.

Persze ez is elég lehet sokaknak két töltés között, de egész napos használathoz kevés (bár nem javasolt in ear fülhallgatót egész nap használni).

Type-C bemeneten tölthető és a doboz tölti áram hiányában is.

Összegzés

Ha a dizájnról van szó, akkor a Gravastar Sirius Pro verhetetlen, iszonyat látványos, nagyon nem tucat termék, kiváló minőséggel.

Szerencsére a gyártó nem csak a dizájnnal akarja eladni, a két meghajtó jó hangzást, hangminőséget ad, ráadásul választhatunk mozi, valamint zene mód között.

A hang késése a képhez képest kicsi és a gaming mode által még kisebb, így játékokhoz, filmekhez is jó választás ilyen szempontból is.

Hívások során jól teljesít, kellőképpen érzékeny a mikrofonja és képes érzékelni, ha kivesszük a fülből, majd visszatesszük, valamint az érintőgombok jók, minden funkció elérhető velük.

Sajnos az üzemideje a mai tipikus értékekhez képest kevés, de ha valaki nem hallgatja többet egyszerre, mint 3-4 óra, akkor ez nem gond.

És ugye az ára, ami 33-45 000 Ft változattól függően (kuponnal), ami nem kevés és ezért már járni szokott több extra, mint az aktív zajszűrés, alkalmazás használat, ilyesmik. De azok a fülhallgatók teljesen átlagosak, a Sirius Pro esetén az anyag és gyártás költség sokkal magasabb.

Összességében egyértelműen ajánlott azoknak, akik valamilyen különlegességre, nem tucat termékre vágynak, ha vezetéknélküli fülhallgatóról van szó.

 

Kuponnal 16% kedvezmény jár: TESZ

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .