EKSA Star Engine E5000 Pro 7.1 gaming fejhallgató teszt – remek és módosítható hangzás

Az EKSA Star Engine 7.1 nem csak egy gaming fejhallgató nagyon jó dizájnnal, hanem a hangzása is remek, ráadásul módosítható, így nem csak játékokhoz jó, hanem zenéhez, filmekhez is. Vámmentesen érkezik még nem európai raktárról is, mert a gyártó előre kifizeti a vámot.

 

Videó teszt

A doboz

EKSA lila dobozban érkezik, rajta a termék képével.

 

 

A dobozban van a fejhallgató, Type-C kábel, 3.5mm jack kábel, Type-C >> USB átalakító, hordozó szütyő és a használati útmutató,

 

Külső

A dizájn brutál jól sikerült, látványos, nagyon jól néz ki, de igényes, egyáltalán nem bazári és az anyaghasználat, összeszerelés minősége tökéletes.

 

Gyártói képek

 

 

 

A valóságban olyan, amilyennek várjuk

 

 

 

A mikrofon levehető és hajlítható is

 

A fő látványosságot az oldala képezi, onnan ered a star engine, vagyis a kissé szabad fordításban csillaghajtómű.

 

 

 

Világítás nélkül sem rossz, de világítással teljesedik ki. Jelen esetben csak egy színnel tud világítani (pulzálni), viszont az igazodik a dizájnhoz, mivel több ponton is zöld részek lelhetők fel rajta.

 

 

 

 

A fejpánt fém, így az elhasználódása és eltörése valószerűtlen

 

A fülpárna memóriahab és kellően nagy, több mint 5.5 cm magas, 4.5 cm széles és egész vastag, kb. 2.8 cm.

Nagyon puha műbőr borítja és nem meglepő módon igen kényelmes még órákon át is és igazodik a fej formájához. A tömege 330 gramm, ami átlagos, nem nehéz.

 

 

A fejpánt belül erősen párnázott – sőt, még kívül is kapott egy indokolatlan, ámbár a tapintást sokkal kellemesebbé tevő vékony szivacsot.

 

 

A tipikus gombok fellelhetők rajta, van tekerhető hangerő, mikrofon némító, világítás kikapcsoló, ami egyben a 7.1 kikapcsolására is szolgál

Plusz van egy Type-C és egy mikrofon bemenet is

 

Hang minőség, hangzás

A fejhallgatóknak és persze főleg az olcsóbb fejhallgatóknak gyakran van egyfajta tipikus fejhallgatós hangzásuk, ami tompább, kevésbé kifinomult hangzást jelent.

Az EKSA Star Engine esetén ez nincs jelen, sokkal inkább természetes, mentes furcsaságoktól és részletes a kiadott hang, nem tűnnek el az apró részletek sem és ez nyilván fontos, mert teljesebb, jobb élményt ad.

A hangzása viszont módosítható, de alapvetően képes elég komoly basszust kiadni, jó magas hangok mellett.

Ennek köszönhetően minden játékbeli hang jó minőségben, élvezetes formában képes távozni belőle, függetlenül attól, hogy milyen típusú játékról van szó.

 

 

Bár nyilván az a legfontosabb, hogy játékokban jól teljesítsen, de filmezésnél sem kell levenni, sőt! Az akciódúsabb tartalmaknak nagyon jó, erőteljes hangzást ad.

 

 

A hangzásából adóan a basszusban bővelkedő zenék esetén jól teljesít, viszont a hangzása módosítható, amivel jobban hozzá illeszthető az igényeinkhez.

 

 

Hangos, a teszt során Windows esetén sosem volt nagyobb a hangerő, mint 50% és az nem egy OK, ez elég hangos, hanem a legtöbb esetben a maximum, ennél hangosabb már sok, főleg zene esetén.

 

 

A hangokat 50mm méretű hangszórók adják.

7.1 térhangzás

Virtuális 7.1 térhangzást biztosít és tényleg működik, észrevehetően jobban érzékelhető a hangok iránya, ami nem csak hasznos, de élvezetes is.

 

 

Átkapcsolható egyébként sztereó módba is, amivel össze is lehet hasonlítani a 7.1 és a normál hangzást.

Módosítható hangzás

Windows esetén tartozik hozzá egy szoftver, amivel szabadon módosíthatjuk a hangzását. Van több előre elkészített hangszín mód, de teljesen szabadon is beállítható és elmenthetők a beállítások.

Illetve a sztereó és a 7.1 hangzás között is válthatunk bármikor.

 

A mikrofon

A mikrofon levehető és hajlítható is. A minősége jó, érzékeny, általában már 50-60% érzékenységen elég és nem kell nagyon közel lennie a szájhoz.

Tehető rá szivacs, amivel blokkolható a szánkból kiáramló levegő.

 

Mivel használható?

Kábelből van mindenféle, a Type-C bemenettel rendelkező eszközökre két végén Type-C kábellel, normál USB-vel rendelkező eszközökre a mellékelt Type-C > USB átalakítóval, csak 3.5mm jack bemenettel rendelkező eszközökre pedig a mellékelt egyik végén Type-C, másik végén 3.5mm jack kábellel csatlakozhat.

Így használható bármivel, ami Type-C, normál USB csatlakozó, vagy 3.5mm jack bemeneten keresztül lehetőséget ad fejhallgató csatlakoztatására, például:

  • telefon
  • tablet
  • konzol
  • laptop
  • számítógép

 

Összegzés

Az EKSA Star Engine minden területen jól teljesít, mert bár a dizájn ízlés dolga, de akárhogy nézzük, alapvetően nagyon jó és az vitán felül áll, hogy nagyon kényelmes még órák után is.

A hangzása. hangminősége szuper és módosítható is, valamint részletes, nem vesznek el a kisebb, halkabb részletek, ráadásul 7.1 térhangzás is van, ami ténylegesen működik.

Ugyan gaming fejhallgató, de simán élvezetes hangzást biztosít más tartalmaknál, például filmeknél, zenéknél is, vagyis kellően univerzális.

A mikrofonja jó, érzékeny és erős zajszűrést végez, valamint ha nincs rá szükség, akkor levehető.

A kompatibilitása a lehető legszélesebb, hiszen van USB, Type-C és 3.5mm jack is.

Komoly ellenérvet nem lehet felhozni ellene, az igaz, hogy kicsit magasabb ár tartományban mozog, de a jelenlegi 21 000 Ft-ért jó ajánlat.

 

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .