BLUETTI PowerOak EB70 power station teszt – áram bárhol, 1000W hordozható, nagy kapacitású áramforrással

A BLUETTI PowerOak EB70 egy masszív, 716Wh-s hordozható áramforrás, vagyis power station és komolyabban, 1000W-tal terhelhető. A power station amolyan power bank, de nem csak USB-vel, hanem konnektorral, szivargyújtóval, DC kimenettel is rendelkezik általában, ezáltal minden tipikus eszköz ellátható árammal és még a konnektort igénylő dolgok is.

A BLUETTI PowerOak EB70 viszont komolyabb, mert konnektorból kettő van, plusz van vezetéknélküli töltés és Type-C kimeneten 100W-ot is képes leadni. (De ha esetleg valaki kisebb léptékben gondolkodik, annak tökéletes választás az olcsó BLUETTI EB3A (teszt itt).

Európai raktárról rendelhető, ahonnan gyorsan és vámmentesen érkezik.

 

Dizájn, tömeg, méret

A BLUETTI tipikusan ügyel a dizájnra és ez jelen esetben sincs másképpen, igényes, sötétszürke dizájnról van szó.

A cipelését a füle is segíti, amely lehajtható és kijelzője is van.

 

Gyártói képek

 

 

Olyan, amilyennek várjuk, viszont bár megvenni jelenleg csak szürke színben lehet, alapvetően sok színben létezik és tesztre egy ilyen zöld / kék jellegű színnel érkezett.

 

 

 

 

Aktív hűtés

 

Felhajtható fül segíti a cipelését

 

Vezetéknélküli töltő a tetején

 

A kijelzőn minden fontos információt közöl, mint a működési mód, hátralévő töltöttség, terhelés. stb. Viszont a töltöttséget egészen pontos értékkel nem írja ki, csak 20%-onként.

A kijelző bármelyik gombot megnyomva bekapcsol, majd kis idő múlva kikapcsol.

 

 

A mérete 32 x 21.6 x 22.1cm és gyakorlatilag 10kg, vagyis ez egy nagyobb power station.

  

Minden jár hozzá

Kimenetek, kapacitás

Normál konnektor is van rajta, ami 1000W terhelést is elbír folyamatosan – konkrétan két konnektor is van rajta (max. 1000W). Természetesen elosztó használható.

További kimenetek

USB: 2 x 5V/3A USB-A
Type-C: 2x 100W
Autó szivargyújtó: 12V/10A
DC: 12V, 10A, 5.5mm x 2.1mm
Vezetéknélküli töltés: 15W

 

 

Az egyes kimenetek csoportosítva vannak, külön kapcsolgathatók és be is kell kapcsolni a hozzájuk tartozó gombra kicsit hosszabban nyomva.

Kapacitás

A kapacitása a könnyen hordozható kategóriában már a nagyobbak között van, 716Wh. Hogy ez pontosan mire elég, az nyilván erősen változó, de legyen itt pár példa.

600W terheléssel valamivel több, mint 1 órát tud, ami már egy intenzívebb terhelés. Ebből következik, hogy például 50W terhelés mellett már 12 órát tud, de ha nagyon minimális, például 10W a terhelés, akkor ez már 60 óra.

 

 

A Type-C és USB kimeneteken kb. 130 000 mAh nyerhető ki belőle, ami persze rengeteg.

De legyen itt pár tényleges eszköz is, hogy hányszor tölthető fel – értelemszerűen az alábbi értékek változhatnak a tényleges eszköz akkumulátor kapacitásának függvényében, de iránymutatásnak megfelelő.

 

telefon a Type-C kimenettel 29x 4500 mAh
tablet a Type-C kimenettel 15x 8720 mAh
laptop saját töltővel 9x 38Wh
10W-os világítás 60 óra
50W terhelés 12 óra
600W terhelés 1+ óra

Konnektor

Normál konnektor is van rajta, ami 1000W terhelést is ténylegesen elbír folyamatosan.

Sokféle dolog járt benne, például

  • elektromos főzőedény (600W)
  • laptop töltő adapterek
  • telefon töltő adapterek
  • elosztóval mini PC, monitor
  • reflektor
  • ….

 

Még főzni is lehet vele

USB-k

A két normál USB-n 3A jön ki, viszont a Type-C már 100W leadására képes. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden eszköz képes is ekkora teljesítményt felvenni, mert a nagyon magas teljesítményű töltéshez a gyári töltő lehet szükséges.

 

De például ez a power bank 60W-tal tölthető és annyival is töltötte

Szivargyújtó

A szivargyújtóval (12V/10A) alapvetően bármi használható, ami egy autó esetén. Sokat nem lehet róla mondani, működik ahogy kell.

Alább egy hordozható kávéfőző, amely közel 100W teljesítményt igényelt.

 


Világítás

Világítás is került bele, amely két fényerő móddal tud világítani, a kijelző szerint 1 és 2W-tal, valamint egy villogó SOS móddal.

Az 1-2W nyilván nem egy hatalmas fényerő, de ahhoz elég, hogy a környezetünkben eleget lássunk.

 

Vezetéknélküli töltés

15W-os vezetéknélküli töltő van a tetején, amely működik, ahogy kell. A DC részleghez tartozik, azt kell bekapcsolni a használatához.

 

Feltöltés

A feltöltése csak 3.5 órát vesz igénybe, de ha nagyon meleg van, akkor 4.5 óra is lehet – a teszt során valamivel több, mint 3.5 óra volt.

Ventilátor van benne, amely gondoskodik a hűtésről és a tápegységben is van ventilátor (a kettőnek együtt azért hallható hangja van).

 

 

Akkor is használható, ha közben ő maga is kap áramot (UPS funkció).

Tölthető 120W-os napelemmel (-78 óra), 200W-os napelemmel (5-6 óra) és autó szivargyújtóról is. Napelem itt vehető.

Az akkumulátor LiFePO4 (lítium-vas-foszfát).

Összegzés

A BLUETTI PowerOak EB70 bár nagyobb és nehezebb, de egy még jól hordozható power station, nagy kapacitással és nagy teljesítménnyel.

Minden szükséges kimenetet ad és akár 1000W-tal is terhelhető konnektoron keresztül, amiről már sok minden üzemeltethető, még akár vizet melegíthetünk, főzhetünk is egy szolidabb teljesítményű vízforralóval, főzőedénnyel.

De USB esetén is van 100W-os kimenet, ami megint csak egy elég komoly teljesítmény és a szivargyújtó által az amúgy autókhoz készült dolgok is használhatók.

Extra a vezetéknélküli töltés, van világítás és elég gyorsan feltölthető, valamint feltölthető napelemmel és autó szivargyújtóról is.

Lehetne mondani, hogy nem olcsó, de ha megnézzük, hogy hasonló tulajdonságokkal mennyibe kerülnek a power station-ök, akkor simán az olcsók között van, ezért jó választás (kritika annyi lehet vele szemben, hogy a töltöttséget közölhetné pontos százalékos értékkel).

(Ha esetleg valaki kisebb léptékben gondolkodik, annak tökéletes választás az olcsó BLUETTI EB3A (teszt itt).

 

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .