BLUETTI EB3A power station teszt – áram bárhol, 600W-os hordozható, okos áramforrással

A power station amolyan power bank, de nem csak USB-vel, hanem konnektorral, szivargyújtóval, DC kimenettel is rendelkezik általában, ezáltal minden tipikus eszköz ellátható árammal és még a konnektort igénylő dolgok is. A BLUETTI EB3A viszont ennél is többet nyújt, mert van vezetéknélküli töltés és okos áramforrás, mobil alkalmazással is használható és frissíthető a szoftvere. Komolyabban, 600W-tal is terhelhető, sőt, akár 1200W-tal is és Type-C kimeneten 100W-ot is képes leadni. Kuponnal most 24 000 Ft kedvezmény jár: EB3A80

 

Videó teszt

Dizájn, tömeg, méret

Talán nem túlzás azt mondani, hogy egy csinosabb power station-ről van szó, amely könnyen hordozható, mert csak 25 x 18 x 18 cm és 4.6kg.

A cipelését a füle is segíti, amely lehajtható és kijelzője is van.

 

Gyártói képek

 

 

Olyan, amilyennek várjuk

 

 

 

Felhajtható fül segíti a cipelését

 

Vezetéknélküli töltő a tetején

 

Világítás is van benne két fényerővel, villogó SOS móddal

 

A kijelzőn minden fontos információt közöl, mint a működési mód, hátralévő töltöttség, terhelés. visszalévő töltöttség mennyi időre elég és a töltése esetén, hogy mennyi idő múlva lesz 100%-ra feltöltve.

A kijelző bármelyik gombot megnyomva bekapcsol, majd fél perc múlva kikapcsol.

 

Kimenetek, kapacitás

Normál konnektor is van rajta, ami 600W terhelést is elbír folyamatosan, de 600W fölé is mehet egy időre. Valamint 1200W-tal terhelhető fűtésre használható eszközökkel, de ebben a módban nem használhatók érzékeny eszközök, mint klíma és hasonlók.

Természetesen elosztó használható és tiszta szinusz jelet ad.

 

További kimenetek

Type-C: 100W
USB: 2 x 5V/3A USB-A
Autó szivargyújtó: 12V/10A
DC: 2 x 12V/10A DC 5521 (5.5mm)
Vezetéknélküli töltés: 15W

  

Az egyes kimenetek csoportosítva vannak, külön kapcsolgathatók és be is kell kapcsolni a hozzájuk tartozó gombra kicsit hosszabban nyomva.

Terhelés hiányában egy idő után kikapcsolnak (max. 4 óra lehet, módosítható 1, 2, 3 órára is).

Kapacitás

A kapacitása 268Wh, amely a gyártó szerint elég például

 • drón feltöltésére 4.5x (60W)
 • 11 óra ventilátor üzemeltetésre (20W)
 • laptop feltöltésre 3.5x (100W)
 • iPhone 12 feltöltésére 25x
 • mini hűtő üzemeltetésére 3.6 órán át (60W)
 • kamera feltöltésére 50x (5W)
 • világítás üzemeltetésére 30 órán át (5W)

 

 

A gyakorlatban ez úgy nézett ki, hogy 9W terhelésre 21 órát mondott, 97%-os töltöttség esetén, vagyis alacsony terhelésnél kb. 1 napig simán használható.

80W terhelésre már csak 3 órát írt, de azzal már simán üzemeltethető szerényebb PC, mini PC is és még 214W-tal is elmegy 1.2 órát.

 

 

De legyen itt pár tényleges eszköz is, hogy hányszor tölthető fel, akkumulátor kapacitással. Értelemszerűen az alábbi értékek változhatnak a tényleges eszköz akkumulátor kapacitásának függvényében, de iránymutatásnak megfelelő.

 

telefon a Type-C kimenettel 10x 4500 mAh
tablet a Type-C kimenettel 5-6x 8720 mAh
laptop saját töltővel 3x 38Wh
9W-os világítás 22 óra
214W terhelés 1.2 óra
80W terhelés 3 óra

 

Jelentős különbség az akkumulátor felhasználásban nem mutatkozott akkor, ha a power station saját Type-C kimenetén, vagy ha egy eszköz saját töltőjével történik a töltés.

Konnektor

Normál konnektor is van rajta, ami 600W terhelést is elbír folyamatosan, valamint 1200W-tal terhelhető fűtésre használható eszközökkel, de ebben a módban nem használhatók érzékeny eszközök, mint klíma és hasonlók.

Sokféle dolog járt benne, például

 • laptop töltő adapterek
 • telefon töltő adapterek
 • elosztóval mini PC, monitor
 • botmixer 😄
 • reflektor
 • ….

 

USB-k

A két normál USB-n 3A, 10W jön ki maximum, viszont a Type-C már 100W leadására képes. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden eszköz képes is ekkora teljesítményt felvenni, mert a nagyon magas teljesítményű töltéshez a gyári töltő lehet szükséges, ahogy az az alábbi videóban is látható.

Ez a telefon a gyári töltővel gyorsabban, 120W-tal is tölthető, viszont 60W-nál többet nem kért a power station-től.

 

Szivargyújtó

A szivargyújtóval (12V/10A) alapvetően bármi használható, ami egy autó esetén. Sokat nem lehet róla mondani, működik ahogy kell.

Alábbi videóban egy hordozható kávéfőző, amely 100W teljesítményt igényelt.

 

Világítás

Világítás is került bele, amely két fényerő móddal tud világítani, a kijelző szerint 1 és 2W-tal, valamint egy villogó SOS móddal. Az 1-2W nyilván nem egy hatalmas fényerő, de ahhoz elég, hogy a környezetünkben eleget lássunk.

 

Vezetéknélküli töltés

15W-os vezetéknélküli töltő van a tetején, amely működik, ahogy kell. A DC részleghez tartozik, azt kell bekapcsolni a használatához.

 


UPS mód

UPS-ként is képes működni, ha áramforrásra van kötve és a konnektor van használatban. Ilyenkor visszatölti az akkumulátort és egyben kiszolgálja a rá kötött készülékeket, de nem az akkumulátorból, azt kihagyja.

Feltöltés

A feltöltése turbo módban mindössze kb. 1.3 órát (330W) vesz igénybe és normál módban is csak 1.5 órát (268W) – vagyis a nagy kapacitás ellenére villámgyorsan feltölthető.

Ez különösen hasznos lehet azoknak, akik utazás során rendszeresen feltöltenék és ehhez időnként van hálózati töltési lehetőségük is.

Turbo módba szabadon átkapcsolható, de a gyártó szerint az némileg megrövidíti az akkumulátor élettartamát, ezért csak erősen indokolt esetben érdemes igénybe venni.

Ventilátor van benne, amely gondoskodik a hűtésről.

 

 

Tölthető 120W-os napelemmel (3 óra) és 200W-os napelemmel is (2 óra) és autó szivargyújtóról is. Napelem itt vehető.

 

 

Feltöltés teszt (normál módban, hálózati áramról) 

15 perc 24%
Fél óra 45%
1 óra 72%
1 óra 15 perc 86%
1.5 óra 100%

 

Kezdetben egyébként valóban a gyártó által közölt teljesítménnyel töltötte, de 40% körül átkapcsolt 155W-ra, viszont az ígért 1.5 órát így is hozta.

Okos, alkalmazás használattal

Okos power station, alkalmazás használattal, amellyel kapcsolgatható és elérhetők a különféle adatok, beállítási lehetőségek, mint például hogy terhelés nélkül mennyi idő után kapcsoljon ki, de engedélyezhető az 1200W-os terhelés és a még gyorsabb töltés is,

Van wifis is a BLUETTI kínálatában, de ez bluetoothos.

 

 

A szoftvere frissíthető

 

A beállítások

Összegzés

Akárhogy nézzük, a bevezető árral mindenképpen az árkategóriában kimagaslóan jó power station-ről van szó. Ha körülnézünk, akkor azt láthatjuk, hogy ennyiért tipikusan érezhetően kevesebbet kapunk.

Egy viszonylag kompakt, még jól hordozható power station-ről van szó, amely nem túl nehéz és külsőre igényes.

Minden szükséges kimenetet ad és akár 600W-tal is terhelhető konnektoron keresztül, ami már egy egész korrekt teljesítmény, minden eszköz működtetése, töltése megoldható vele.

De USB esetén is van 100W-os kimenet, ami megint csak egy elég komoly teljesítmény és a szivargyújtó által az amúgy autókhoz készült dolgok is használhatók.

Extra a vezetéknélküli töltés, van világítás és alkalmazás használat is, de ami a különösen nagy extra, az a feltöltése, amely 1.5 óra perc alatt letudható még a lassabb módban is, ami egy rendkívül jó érték, villámgyorsan feltölthető. De feltölthető napelemmel és autó szivargyújtóról is.

Összességében a bevezető árral kimagaslóan jó ajánlat és egyébként is elég jó, mindenképpen ajánlott.

 

admin

admin Szerző

Hozzászólások

  Avatar

  Tropauer Hümér

  (2022.09.18 - 15:54)

  Hát hozzám 2022. szept. 18.-án jutott el a fent bemutatott termék (sajnos nem látom sehol a cikk megjelenésének a dátumát), de egy biztos: most (dátum az első mondatban) kedvezménnyel is bőven 300EUR felett van az ára..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .