BlitzWolf BW-IS20 okos riasztórendszer, Tuya okosotthon alapon

A BlitzWolf BW-IS6 riasztórendszer (teszt itt) után megérkezett a folytatás, a BlitzWolf BW-IS20 személyében, amely megőrzi az előd jó dolgait, viszont sokkal nagyobb a kijelzője, illetve érintőkijelzője van. De ez is egy duplán biztonságos, GSM + wifis okos riasztó és alkalmazással is használható. Előnye, hogy saját akkumulátora révén áramszünet esetén is használható, plusz még elé köthető külső akkumulátor is, így az idők végéig is működhet, akkor is, ha nincs áram, nincs wifi (mert GSM módban is riaszt). Tuya okosotthon alapú, így számtalan más érzékelővel, eszközzel képes együttműködni és jár hozzá a fő panel, 3 érzékelő, 2 távirányító is. Nem mellékesen ujjlenyomattal használható PIN kód helyett, amellyel élesíthető és kikapcsolható is. Az ára jelenleg 20 800 Ft.

 

Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Ilyen a BlitzWolf BW-IS6 riasztórendszer

A rendszer alap eleme a fő panel, amelyhez kapcsolódnak az érzékelők és igen jól néz ki, nagyon igényes.

 

 

A fő panel letehető bárhova csak úgy, de felszerelhető a falra is

 

Ujjlenyomattal használható PIN kód helyett, amellyel élesíthető, kikapcsolható és zárolható is.

 

 

A fő panel hangszórót is tartalmaz, így szükség esetén a kiválasztott hanggal igen hangosan riaszt, akkor is ha valaki szétszedi és jelszóval is védhetők a beállításai.

 

 

A beépített akkumulátora biztosítja az áramot szükség esetén és áramszünet esetén értesítést küld.  Nagy előnye viszont, hogy a szokásos micro USB kábellel táplálható 5V-tal (1A), így külső akkumulátor is beköthető az áramellátás útjába és egy nagyobb (pl. 20 000 mAh) akkumulátor igen hosszú ideig képes működtetni (akár a gyártó saját akkumulátora, amelyhez teszt itt található).

Összehasonlításképpen: a beépített akkumulátor csak 500mAh kapacitású, ami kb. 3 óráig óráig működteti. Na most ha a 20 000 mAh kapacitásból 12 000 mAh kinyerhető, akkor plusz 24x annyi idejű működést ad, vagyis 24 x 3 = 72 órányit, amely 3 nap.

Illetve mivel wifi nélkül is tud riasztani, így teljesen függetleníthető, egy megkerülhetetlen riasztó rendszert képez (GSM blokkolóval persze akadályt lehet képezni a riasztásnak, de ahol ennek a veszélye felmerülhet, ott amúgy sem egy szimpla riasztó a megoldás önmagában).

Érzékelő, távirányító

Összesen 99 érzékelő használható, amelyek lehetnek mozgás, ajtó / ablak nyitás, füst, gáz, szén-monoxid, víz, stb. A szabványos 433MHz-en kommunikálnak az érzékelők a panellel, így más gyártók megoldásaival is kompatibilis. Alapból jár hozzá 1db mozgás és 2db ajtó / ablak nyitás érzékelő, valamint két távirányító.

A mozgásérzékelő letehető bárhova a talpára, vagy a falra is szerelhető, ragasztható. Elemes, így nem kell kábellel küzdeni.

 

A falon

 

De le is tehető a talpára

 

Az ablak / ajtó nyitás érzékelő két részből áll, az egyik része az ajtóra, ablakra kerül, a másik a keretre (de mehet szekrényre, fiókra is).

 

 

 

Valamint két távirányító is van a csomagban, amivel ki / be kapcsolható  a riasztó és vészhelyzet esetén riasztás indítható (10db-ig bővíthető).

 Használat

Használható GSM alapú riasztóként, ilyenkor egy SIM kártyát kell beletenni. Ebben a módban SMS-sel vagy hívással riaszt (előre felvehető beszéd, amiket lejátszik). Távolról be és ki kapcsolható és időzíthető is.

De használható mobil alkalmazással is (Android, iOS) és ilyenkor a telefonon üzenetet jelenít meg riasztás esetén.

Mozgás érzékelése esetén a beállított hangerővel riasztani is képes (de ki is kapcsolható, ilyenkor néma riasztásról van szó).

Külön beállítható az “otthon vagyok” és a “nem vagyok otthon” mód. Előbbi esetén például aktív maradhat az ablak és az ajtó érzékelő, de a mozgás nem. Utóbbi esetén minden érzékelő aktív lehet.

 

 

Teljesen szerelés nélkül használatba vehető, hiszen a fő panel letehető a hátára, a nyitás érzékelőt pedig csak fel kell ragasztani (gyárilag el van látva kétoldalú ragasztóval).

SOS funkció

A távirányítónak SOS funkciója is van, amelyet megnyomva felhív egy számot, vagy SMS-t küld.

 

Bővítés további érzékelőkkel

Nyilván 1 mozgás és 2 ajtó / ablak nyitás érzékelő nem mindenkinek elég, ezért bővíthető. A standard 433MHz-et használja és ilyen érzékelőkkel tipikusan használható. Itt találsz egy listát a mozgásérzékelőkről, itt pedig egy listát a nyitás érzékelőkről.

A mozgás érzékelők sem igényelnek szerelést, mert elemmel működnek és szintén csak úgy letehetők valahova (de rögzíteni is lehet falra általában).

 

Füst érzékelő itt található, víz érzékelő pedig itt.

Tuya alapú

Magyarországon még viszonylag gyerekcipőben jár az okosotthon, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lennének a lehetőségeink már most is végtelenek, ha okosotthonról van szó. Ez az olyan vállalatoknak köszönhető, mint a Tuya, amely mára az egyik legjelentősebb ilyen jellegű céget jelenti.

A Tuya komplett megoldást kínál azoknak, akik valamilyen okosotthon, vagy IoT (Internet of Things, “dolgok internetje”) terméket szeretnének piacra dobni.

A Tuya platformhoz immáron több százezer termék tartozik, sok száz termék kategóriát lefedve. Nincs egy otthonnak olyan szeglete, ahol ne lehetne valamilyen Tuya terméket használni.

Ezen a képen összesen 3 gyártótól származó termék látható, de ellenére a különböző gyártóknak, a Tuya alkalmazás által képesek egymással kommunikálni.

 

 

Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .