Az egyik legolcsóbb AMOLED okosóra tesztje – Zeblaze GTS 3 Pro teszt

Okosórák ma már nagyon nagy ártartományban érhetők el, a pár ezer forinttól a sok és akár több százezer forintig, viszont ami jó az, hogy már 10 000 Ft alatt is vannak korrekt okosórák és ilyen a Zeblaze GTS 3 Pro is.

A GTS 3 Pro okosóra most csak 7400 Ft és ezért AMOLED kijelző, minden szokásos funkció és bluetooth hívás is jár. (Egyébként a külsejét leszámítva ugyanaz, mint a Zeblaze GTR 3 Pro, csak az kerek – teszt itt).

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

Bemutató

A doboz tartalma

A doboz tartalma a szokásos:

 • óra
 • a töltőkábel
 • a használati útmutató

 

 

Töltő (mint általában) természetesen nincs, de bármely telefon, vagy univerzális töltővel tölthető.

Dizájn

A dizájn sok extrát nem tartogat, egy tipikus négyszög alakú okosóráról van szó, amely elérhető fekete, rózsaszín és fehér színnel is.

 

Gyártói képek

 

 

 

A valóságban is ilyen

 

 

A mérete csak 46 x 40 mm, vagyis vékonyabb csuklón is kényelmes és csak 10.4mm vastag (11mm a szenzor dudorral együtt).

Masszív, mégis könnyű, csak 40 gramm szíjjal együtt.

 

 

Kényelmes szilikon szíja van, amely cserélhető (szabványos rögzítés)

 

Jó minőségű és IP68 szinten vízálló (úszás, zuhanyzás nem engedélyezett).

 

Más színbenKijelző

Az érintőkijelzője jó nagy, 1.97″ méretű,  szintén nagy, 415 x 505 pixel felbontással és AMOLED. Az AMOLED kijelző és ez a felbontás szép képet eredményez és oldalról nézve sem torzul.

Nem elhanyagolható előnye az AMOLED kijelző sajátossága, ami az, hogy csak egy egész kis része is bekapcsolható, szemben az LCD kijelzőkkel, amik akkor is teljes felületükön be vannak kapcsolva, ha csak 1 pixel jelenik meg rajtuk.

Ennek az akkumulátor időre hatása van, hiszen így az értesítések megjelenítése kevesebb energiát használ.

A fényereje jó, kint is látható és 5 lépésben is beállítható (de saját maga nem képes szabályozni a fényviszonyokhoz képest). A jó fényerőt mutatja, hogy bent 2-es fényerő szint is elég.

Ahogy az lenni szokott, az óralap változtatható és a csukló felemelésére a kijelző bekapcsol, ha nincs kikapcsolva ez a funkciót.

A kijelző bekapcsolva tartásának ideje beállítható: 5, 10, 15, 20, 30 mp.

Always on kijelző

Az AMOLED kijelzők előnye az úgynevezett always on mód, amely esetén a kijelző egy kis része mindig bekapcsolva tartható anélkül, hogy az óra gyorsan lemerülne.

Jelen esetben a kijelzőn megjelenhet az idő digitális, vagy analóg óra formájában.

 

Letölthető óralapok

Az alkalmazáson keresztül rengeteg óralapot tölthetünk le és sok jó van köztük.

 

Csináld magad óralapok

Lehetőséget ad óralapok készítésére egyszerűen, amelyhez csak egy tetszőleges képet kell kiválasztanunk (vagy készítenünk fotózva) és beállíthatjuk, hogy hol legyen az idő, valamint a dátum.

 

Funkciók

Fitnesz, sport és egészség funkciók
pulzusmérés, véroxigénszint mérés, lépésszámlálás, megtett távolság mérés, elégetett kalória, sportolás nyomon követése

További egészség funkciók
mozgás emlékeztető, alvás minőség megfigyelése

Értesítés funkciók
Bejövő hívás jelzése, alkalmazás értesítések és SMS jelzése, bejövő üzenetek, hívások, értesítések kijelzése, bluetooth hívás és zene, stb.

Egyéb
Ébresztőóra, idő, dátum kijelzés, stopper, időzítő, stb.

 

Az óra rendszere

Az óra rendszere szokásos, vagyis fel, le, jobbra, balra mozdulatokkal és érintésekkel, valamint a gombbal használható. Jól néz ki, igényes.

 

A hozzá tartozó mobil alkalmazás

A FitCloudPro alkalmazás tartozik hozzá, amely ugyan nem a legjobb, legszebb felületet adja, de azért nincs vele gond és magyarul is tud (van pár kicsit fura fordítás, de nem vészes egyáltalán)

 

 

 A beállítások

Pulzusmérés

Az okosórák, aktivitásmérők egyik legalapvetőbb funkciója a pulzusmérés és a Zeblaze GTS 3 Pro esetén sem kell ezt nélkülöznünk.


A nyugalmi pulzust pontosan méri (amikor a viselője nem mozog), ha téved is, akkor sem többet, mint 1-2 szívverés per perc. Bár hamar adhat egy értéket, érdemes tovább várni, mert idő kell a pontos pulzus méréshez. Az összehasonlítás alapja egy pulzoximéter és egy EKG mellkaspánt.

A pulzus gyorsabb változását némi lemaradással, de követi és bekapcsolható a folyamatos pulzusmérés, ami fixen 5 percenként mér egyet, ezt nem lehet módosítani. Persze az egészségi állapot felügyeléséhez ez bőven elég.

Az alkalmazásban napra lebontva megnézhetők a mérések grafikonnal és az egészen pontos értéket is meg lehet nézni, viszont a haladó mérést érdemes mellőzni, mert úgy tűnik, hogy akkor nem mér egész nap.

 

Véroxigénszint mérés

Külön piros fényű szenzorral méri a véroxigénszintet.

A véroxigénszint azt mutatja meg, hogy a vörösvértestek a lehetséges oxigénszállító kapacitásuk mekkora hányadát használják. 96-100% a normális, az alatt (és különösen 95 alatt) megfontolandó a kivizsgálása, 88 alatt pedig orvoshoz kell fordulni. Számos betegség esetén csökkenhet a véroxigénszint, így jó tisztában lenni az értékével.

Általában ugyanazt mérte, mint a kontrollt képező pulzoximéter, de ha volt eltérés, akkor nem több, mint 1%.

Nagyon fontos, hogy véroxigénszintet csak a szíjat szorosra húzva, mozdulatlanul lehet pontosan mérni, különben hülyeséget mérhet.

Valamiért az előző méréseket nem tárolja el, mindig csak a legutolsót.

 

Lépések számolása

Normál, lassabb, gyorsabb mozgás esetén is jellemzően 90, afeletti és akár közel 100%-os pontossággal számolja a lépéseket, még nem mozgó kézzel is, vagyis a lépések számolása nagyon pontos.

Némi folyamatos mozgás szükséges ahhoz, hogy számolni kezdjen, annak érdekében, hogy elkerülje az egyéb mozdulatok lépésként beszámítását (bár így is hajlamos valamennyi egyéb mozgást is számolni, de ez még ha egyes órákra kevésbé is, azért eléggé jellemző).

A napi lépések száma az órán is visszanézhető, az alkalmazásban pedig napra lebontva is.

 

Értesítések, üzenetek, hívások

Képes megjeleníteni az SMS-eket, alkalmazás értesítéseket magyar ékezetes betűkkel és bármely alkalmazásét, jól olvashatóan.

A rezgés erőssége 2 lépésben állítható és akár ki is kapcsolható.

 

Bármely alkalmazás értesítése átküldhető

 

Nagyon fontos, hogy a telefon ne lője le az alkalmazást memória vagy akkumulátor kezelés okán – ez az egyik leggyakoribb probléma minden gyártó esetén.

Alvás figyelése

Az alvás megfigyelése egy alap megoldás, de az alvás mennyiségét jellemzően jól eltalálja.

Viszont részletesen mindig csak a legutolsó alvást lehet visszanézni, azon kívül csak heti és havi összegzést kapunk.

 

Sportolás nyomon követése

Alap sport támogatást rengeteg sporthoz, mint a futás, séta, kerékpározás. Edzés közben méri a pulzust, távolságot és egyéb értékeket (de a gyakori sportokat leszámítva csak méri a pulzust és az eltelt időt és annyi, szóval azok csak nevükben mások).

 

 

Ahol van értelme, ott a telefon GPS-ét használja, viszont ilyenkor a pulzust nem méri, szóval kétséges a haszna.

GPS hiányában lépés alapon is képes mérni, ami persze nem olyan pontos, de ha csak a fittség, egészségi állapot javító célzata van, akkor még az is OK.

 

A mért adatokat eltárolja és az alkalmazásban

Bluetooth hang, zene

A telefon bármely hangját képes az órára átküldeni, ami hasznos tud lenni, mert így a telefontól távol is van hang. Főleg persze olyan tartalmaknál jön ez jól, amelyekhez a kép nem annyira fontos, csak a hang.

A hangminősége használható, a hangerő attól az eszköztől is függ, amivel párosítva van, de ha nincs erős zaj, akkor elég.

Jól van megoldva, mert bármikor ki és bekapcsolható az órán, tehát csak akkor küldi át a hangot, szeretnénk.

 

De a telefonon is kikapcsolható

Bluetooth hívás

Lehetőséget ad arra, hogy az óráról telefonáljunk bluetooth-on keresztül, mint egy hordható headsettel. Hívások fogadására és indítására is lehetőség az órával, amihez 10 telefonszámot importálhatunk.

 

 

A minősége amúgy OK, de a mikrofon lehetne érzékenyebb, viszonylag közel kell a szájhoz tartani. Persze még így is jó, ha valamiért nagyon nem tudjuk felvenni a telefont.

Ne zavarj mód (DND)

Van ne zavarj mód (DND), de nem időzíthető, csak manuálisan kapcsolható be / ki.

Zene, lejátszás vezérlés

Lejátszás vezérlés van, de nem tartja a kijelzőn a felületet, egy idő után újra meg kell nyitni.

Elérhető minden, mint a lejátszás, szüneteltetés, léptetés, hangerő.

 

További funkciók

 • van stopper
 • van időzítő
 • van ébresztés, emlékeztető
 • megcsörgethető a telefon, ha nem találjuk
 • van kamera távirányító, de csak a saját kamera alkalmazásával használható
 • kérhető figyelmeztetés, ha sokáig nem mozgunk (adott időszakra bekapcsolható)
 • folyadékbevitel emlékeztető
 • időjárás: megmutatja az aktuális hőmérsékletet, valamint az időjárás jellegét is. A helyszínt GPS alapján veszi.

Akkumulátor, üzemidő

Az akkumulátor kapacitása 260 mAh, amellyel akár 2 hétig is el van egy feltöltéssel a gyártó szerint, ami átlagos körülmények között lehetséges (de ha sok értesítés jelenik meg, az csökkenti a napok számát). Viszont ha az always on kijelző is aktív, akkor 2 nap után tölteni kell.

Illetve ha nagyon aktívan van használva a bluetooth hívás, vagy a zene, akkor az üzemidő szintén rövidebb lesz.

 

A töltése a szokásos mágneses kábellel történik

Összegzés

Jelenleg csak 7400 Ft és annyit mindenképpen megér, hiszen ennyiért jó minőségű AMOLED okosóra jár nagy kijelzővel.

Minden tipikus funkciót tud, ami egy ilyen jellegű óra esetén felmerül, vagyis pontosan méri a pulzust, a véroxigénszintet külön piros fényű szenzorral, pontosan számolja a lépéseket.

Az értesítéseket, üzeneteket ékezettel együtt jeleníti meg (bármely alkalmazásét), valamint jelzi az SMS-eket, hívásokat is.

Extraként van bluetooth hívás és zene is, plusz egy halom kisebb, de hasznos funkció, beleértve az always on kijelzőt.

Vagyis az árát valóban megéri annak azzal együtt is, hogy nincs időzíthető ne zavarj mód (DND) és a sport támogatás is csak alapszintű (de a legtöbben egyébként sem sport miatt vesznek okosórát), valamint a mikrofonja elmarad a drága órákétól (és a mobil alkalmazás helyenként tudhatna többet is).

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

admin

admin Szerző

Hozzászólások

  Avatar

  Pünkösti Imre

  (2024.02.06 - 13:05)

  Jó minőségű és IP68 szinten vízálló (úszás, zuhanyzás nem engedélyezett).
  Ezt kifejtené valaki!
  Ismereteim szerint az IP68 (katonai) minősítés, konkrét vízállóságot jelent. Ha jól tudom 30 percig 1 néter mélységig bírnia kell. Az IP67 minősítés a fröccsrnő vízzel szembeni ellenállást jelenti, azaz esőben is alkalmazható.
  Javítson ki valaki, ha nem jól tudom.
  Tehát ez vagy nem IP68-as, vagy nem igaz az hogy nem lehet használni vízben (úszás,fürdés).

   admin

   admin

   (2024.02.06 - 18:17)

   A gyártói leírás szerint IP68, de úszni és fürdeni nem lehet vele (vélhetően mert azoknál nagyobb a víznyomás, mint egyszerű vízbe merítés során).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .