Alfawise True Wireless Bluetooth fülhallgató teszt

Egyre több valóban vezetéknélküli (TWS) fülhallgató jelenik meg és jelen teszt alanya is egy ilyen, az Alfawise-tól.

Milyen a TWS fülhallgató?

A TWS a True Wireless Stereo szavakból ered, olyan fülhallgatót jelent, amelynek szó szerint semmilyen vezetéke sincs (és sztereó). Ilyen az Apple AirPods is, de szerencsére nem kell 60 000 Ft-ot fizetnie annak, aki vezetéknélküli fülhallgatót szeretne, tized annyiért is lehet venni egészen jó fülhallgatókat.

Több jelentős előnyük is van az ilyen fülhallgatóknak:

 • nincs semmilyen vezeték, egyszerűbb tárolni
 • egyszerre ketten is hallgathatják ugyanazt, akár több méterről is
 • egyszerre egy fülhallgatót is lehet használni
 • a tároló doboz gyakran hordozható akkumulátorként (power bank) is szolgál, így több tíz órás üzemidő is elérhető

Az Alfawise TWS fülhallgató

Az Alfawise megoldása Hi-Fi hangzást ígér és akár 52 (ötvenkettő, nem elírás) órás üzemidőt a külső akkut használva. Illetve végre terjedőben a Bluetooth 5 és ez a fülhallgató is Bluetooth 5-ön keresztül kommunikál, amely gyorsabb adatátvitelt és stabilabb kapcsolatot teszi lehetővé.

Hogyan vásárolj a GearBest webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Kicsomagolás

Egy elég szerény külsejű dobozban érkezett, meg is ijedtem, hogy valami nagyon alsó kategóriás cucc lapul benne, egy szebb dobozt elbírt volna:

 

Erről a gagyi, semmi középen egy rányomtatott termék megoldásról leszokhatnának a gyártók igazán. Na mindegy, a kezdeti traumán túlléptem és megnéztem mi van bent, ami már sokkal kellemesebb. A csomagolás minden belső eleme abszolút igényes:

A lapos fekete a külső akkumulátor.

Minőség, anyaghasználat, design

A gyártó nem spórolt a jó minőségű anyagokkal, abszolút rendben van az összeszerelés és az anyagok minősége, nyoma sincs olcsó megoldásoknak.

A fülhallgató

A fülhallgató “in ear” kialakítású, magyarul agybadugós. Szerencsére a gyártó itt sem spórolt, mert három különböző méretű cserélhető dugót ad a fülhallgatóhoz, így mindenki megtalálja a számára kellemes méretet.

A fülhallgató mikrofont is tartalmaz.

Méretei: kb. 1.5 x 2 x 1.3 cm
Súlya: kb. 5 gramm

A töltő

A töltő egy külső akkumulátor, amibe téve a fülhallgatókat elkezdi tölteni. Mivel akku, így bárhol vagy feltöltheted a fülhallgatókat. Abszolút masszív megoldásról van szó, kellemes megjelenéssel. Képek fentebb.

Jár amúgy hozzá egy szütyő is, ami szintén megfelelő minőségű.

Méretei: kb. 8.5 x 5.5 x 1.8 cm, vagyis zsebben bőven elfér
Súlya: kb. 91 gramm

Használat

Ez a fülhallgató használható párban, vagy csak az egyik, ami lehet a bal és a jobb is. Ha egyszerre szeretnéd használni, akkor először a bal oldalit kapcsold be, addig nyomva a gombot, míg felváltva kékkel és pirossal villog. Ezután nyomd rövid ideig a jobb oldali gombját, amíg villog párat pirossal. Így mindkettő bekapcsolásra került, amit egy hang közöl is és párosíthatod mobiltelefonnal (vagy mással).

A fülben állhat végül is bármilyen irányban, ahogy kényelmes, nekem vízszintesen volt jó. Mivel nagyon könnyű és három méretű dugó közül lehet választani, így elég kényelmes. Mozgás közben meglepően stabilan a fülben marad, nekem egyszer sem esett ki, még edzés közben sem.

Futás közben is tesztelésre került, a 1.5 óra alatt végig stabilan a fülben maradt.

Hangminőség

Kellemes hangminőséget produkál, ha össze kellene foglalni, akkor talán úgy lehetne, hogy hozza amit elvárunk egy kb. 5000 Ft-os fülhallgatótól. A mély hangok is jelen vannak, de nincs túltolva, így aki mély hang függő, annak valószínűleg kevés lesz. Próbáltam filmmel (Horizon Go) és többféle stílusú zenével (metal, rock, klasszikus, pop, rap, stb):

Nem vagyok hangmérnök, de szerintem teljesen rendben van a hangja, még nagyobb hangerőn is. Filmek esetén leginkább a mozis hangzással tudnám jellemezni.

Hívásoknál is jól teljesített, mindkét oldalon rendben volt a hang, kellően hangos, nem torz, jól hallható. A hívásokat leehet fogadni magán a fülhallgatón a gomb benyomásával, viszont kicsit kemény a gomb, erősebben kell megnyomni. Nem nagy probléma, de egy lágyabb jobb lenne.

Technikai jellemzők

Frekvencia válasz: 20-20000Hz
Impedancia: 16ohms
Érzékenység: 93dB ± 3dB
Bluetooth: 5.0
Bluetooth hatótáv: 10 méter (akadályok nélkül)

Akkumulátor, üzemidő

Kb. 40%-os hangerővel jött ki 2 óra 50 perc zenehallgatás, ami megfelelő a gyártó által ígértnek. Viszont van egy csavar a dologban, mert a töltője egyben külső akkumulátor is, így azzal feltölthető, még ha nem is vagy áram közelében. A fülhallgatóban 50mAh kapacitású akku van, míg a töltő kapacitása 2100mAh. A gyártó szerint kb. 21x lehet feltölteni mindkettő fülhallgatót (a töltés ideje 1 óra), vagyis 21 x közel 3 óra hozható össze, ami kb. 60 óra. A gyártó szerint átlag 52 óra hozható össze, ami ezért figyelemreméltó.

A töltéshez csak bele kell csúsztatni a fülhallgatókat és mágnesesség által ott tartja.

 

Töltés közben egyébként zsebre tehető, nagyon valószínűtlen, hogy kiessenek a fülhallgatók, mert a mágnesek erősen tartják, még ha akarnád sem tudnád máshogy kivenni őket csak úgy, ha kézzel megfogod és kihúzod. Ettől függetlenül talán egy zárt dobozban történő töltés szerencsésebb lenne, de igazából ezzel sincs semmi baj.

Egyébként a töltőjét lehet használni normál USB csatlakozással, így bármilyen eszközhöz használható, mint külső akku. A töltő alján jelzi, hogy mennyi energia maradt még benne:

Esetleg még egy LED-et dobhattak volna az aljára, hogy lámpaként is lehessen használni.

Összegzés

Ha végig olvastad a tesztet, akkor biztos egyértelmű, hogy tetszik az Alfawise fülhallgatója, kellemes a  hangja, megfelel az árkategória alapján elvártnak. Az ára jelenleg nem éri el a 8000 Ft-ot, de nyilván annak csak egy része a fülhallgató, ami mondjuk kb. 5000 Ft-ba kerülne. Az anyaghasználat nagyon jó, nem gagyi, az összkép kifejezetten jó és a fülhallgatók kényelmesek. Az üzemidő a töltője nélkül is 2.5-3 óra, ami talán nem tűnik soknak, de ne felejtsük el, hogy egy apró kütyüről van szó, tehát ez egy teljesen reális üzemidő.  A töltővel meg 50 óra használat is összejön, ami pont 5 munkanap. 🙂 Negatívumként talán a fülhallgató gombját lehetne említeni, amit viszonylag erősen kell benyomni, egy lágyabb jobb lenne.

Hogyan vásárolj a GearBest webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

7-8000 Ft
9.1

Ár / érték arány

10.0/10

Mennyire tetszett?

8.5/10

Minőség, anyaghasználat

8.5/10

Hangminőség

8.5/10

Üzemidő

10.0/10

Előnyök

 • Nagyon jó minőség
 • Kellemes hang
 • A mikrofon is jól használható
 • Az ár / érték aránya nagyon jó
 • Jó üzemidő (nagyon jó az akkut használva)

Hátrányok

 • A gombja kicsit lehetne lágyabb is
 • A töltő esetleg lehetne doboz kialakítású

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..