A Xiaomi beperelte az amerikai kormányt, amiért feketelistára került

A Xiaomi-t “kommunista kínai katonai társaság“-nak nevezve, a kínai haderővel való feltételezett kapcsolata miatt az Egyesült Államok kormánya nemrég feketelistára tette. Bár ez még kevésbé durva hatású, mint a Huawei esetén, azért kellemetlen, mert megtiltja az amerikai befektetők számára a Xiaomi részvények birtoklását. Ezen felül nem tudni, hogy esetleg később nem lesz-e más következménye is (még akár a Biden kormány alatt is). Így nem meglepő a gyártó válasza.

Az Egyesült Államok ismert arról, hogy bárki perelhető, bármilyen elsőre hajmeresztőnek számító indokkal is és ez alól a kormányzat sem kivétel.

Így a Xiaomi élve a lehetőséggel perli az amerikai védelmi és pénzügyminisztériumot az általuk felhozott vádak és intézkedések miatt.

A feketelistát a Columbia kerületi bíróságon támadja meg, alperesként Lloyd Austint és Janet Yellen pénzügyminisztert is megnevezve. A Xiaomi képviselői a feketelistát “alkotmányellenesnek” nevezték és a bíróság beadványában megjegyezték, hogy a Xiaomi közvetlen, súlyos és helyrehozhatatlan károkkal szembesül, ha  a feketelistán marad és a korlátozások életbe lépnek.

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .