A Xiaomi is feketelistára került az Egyesült Államokban!

A Huawei után a Xiaomi is nehéz idők elé nézhet, mert a mai napon feketelistára került az Egyesült Államokban. [FRISSÜLT A XIAOMI HIVATALOS KÖZLEMÉNYÉVEL] 

A mai napon 9 kínai cég került feketelistára, köztük a Xiaomi is. Az indoklás szerint feltételezhető a kínai haderővel való kapcsolatuk, vagy pedig annak kifejezett befolyása van a cégek felett, így nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

 

A teljes lista

 

A feketelistára kerülés minden amerikai befektető számára azt jelenti, hogy meg kell válniuk a Xiaomi részvényektől, aminek hatására a Xiaomi részvények árfolyama 10%-ot esett.

 

 

Szerencsére ez a lista (még) nem az Entity List, amelyre a Huawei is felkerült, nincs közvetlen hatása a Xiaomi amerikai kapcsolataira, jelenleg még továbbra is elérhet amerikai technológiákat, hardvert és szoftvert is beleértve. Viszont ez egy figyelmeztető jel az amerikai cégeknek és tovább eszkalálódhat a dolog, hasonló helyzetet eredményezve, mint a Huawei esetén. Ne felejtsük el, hogy a Xiaomi is számos amerikai céggel van kapcsolatban, mint például a Qualcomm, Google, hogy csak a legnagyobbakat említsük…

Frissítés

Megérkezett a Xiaomi hivatalos közleménye:

 

A Vállalat minden országban, ahol üzleti tevékenységet folytat törvényesen, a helyi jogszabályoknak megfelelően működik. A Vállalat polgári célú termékeket és szolgáltatásokat állít elő a lakosság számára. Megerősíti, hogy a kínai hadsereg nem tartozik a tulajdonosai közzé és nem is áll annak ellenőrzése alatt, valamint nem minősül a “Kínai Kommunista Hadsereg Vállalatának”, ahogy azt az NDAA (honvédelmi engedélyezési törvény) meghatározta. A Vállalat megteszi a szükséges intézkedéseket a Vállalat és részvényesei érdekeinek védelmében.

 

A Vállalat mérlegeli a lehetséges következményeket és felméri azoknak a teljes cégcsoportra gyakorolt hatásait. Amint esedékessé válik, a Vállalat újabb nyilatkozatot fog tenni.

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .