Tronsmart Onyx Pure vezetéknélküli fülhallgató teszt – négy hangszóróval remek hangzás, nagyon olcsón

A Tronsmart Onyx Pure vezetéknélküli fülhallgató jelenleg nagyon olcsón, mindössze 10 500 Ft-ért ad remek és módosítható hangzást, valamint négy hangszórót.

Mindkét fülhallgatóban egy kiegyensúlyozott armatúra meghajtó és egy hangszóró van. Előbbi felel a minőségi magas hangokért, míg utóbbi a középtartományért és a mély hangokért.

Vámmentesen érkezik a Priority Line szállítási móddal. Kuponnal csak 10 500 Ft (limitált ideig használható): NNNTSPURE

 

Vásárlási útmutatóért kattints ide

Videó teszt

A doboz tartalma

A dobozban van a

  • töltődoboz
  • Type-C töltőkábel
  • fülhallgatók
  • négy pár különböző méretű gumiharang (füldugó)
  • használati útmutató

 

Így néz ki

A dizájn semleges, mentes minden extra elemtől, ezért bárki által, bárhol vállalható. A tároló, töltő doboz is teljes egészében fekete.

 

Gyártói képek

 

 

Pont olyan, amilyennek várjuk

 

 

 

 

A fülhallgatóknak füldugójuk van, vagyis in ear és jól formázottak, kényelmesen, nagyon stabilan ülnek a fülben.

 

 

A doboza egyben power bank is, vagyis áram hiányában is tölti a fülhallgatókat.

 

 

 

A doboz csak 6cm széles, kicsit több, mint 4cm magas és csak 2.5cm vastag. Igen könnyű, csak 40 gramm a két fülhallgatóval együtt, szóval kényelmesen zsebben tartható.

 

 

Jó minőségű, valamint mérsékelten vízálló (IPX5), eső, izzadság nem tesz kárt benne.

Jól a fülben marad

Mivel a fülhallgatók nem nehezek és nem is nagyok, valamint nagyon jól formázottak, plusz még a füldugó is tartja, így nem meglepő, hogy kifejezetten jól a fülben maradnak még intenzív mozgás közben is.

 

Mennyire jó a hangja?

Négy hangszórós fülhallgató, vagyis két meghajtó került mind a bal, mind a jobb oldali fülhallgatóba, amelyek egy-egy kiegyensúlyozott armatúra meghajtó és egy dinamikus hangszóró.

 

 

Ezáltal úgy ad jó basszust, hogy közben a hangzása tiszta, a magas hangok is jól szólnak és nem mélyíti el az alap hangzást, valamint megőrzi, hallhatóvá teszi az apróbb részleteteket is, ami emeli a zenék élvezeti értékét.

Nem csak a basszust igénylő elektronikus zenék, de a sokkal finomabb, például klasszikus és hangszereket tartalmazó zenék is élvezetesek.

 

 

A női és férfi hangok, énekhangok is jók, ami a filmeknél, videóknál és játékoknál is előny és a játékoknál az érzékenysége, részletessége szintén jól jön.

Három külön hangzás van:

  1. normal: ez a legkiegyensúlyozottabb, elegendő basszussal, jó magas hangokkal
  2. bass boost: erősebb basszus, de így sem megy a teljes hangzás rovására, nem mélyíti el azt jelentősen
  3. pure: ez esetben még inkább kihangsúlyozásra kerülnek a magas hangok és csökkentésre a mély

Vagyis elég jól kiszolgálja az igényeket a három hangzás által, viszont az extrém basszust igénylőknek a basszus esetleg kevés lehet.

A hangereje zene esetén 50-70%-on általában már elég.

Technikai jellemzők

Bluetooth: 5.3
Bluetooth protokollok: HFP/HSP/AVRCP/A2DP
Audio codec-ek: AAC, SBC
Maximális átviteli távolság: 10m
Frekvencia tartomány: 20-20KHz

Nem késik a hang a képhez képest

A vezetéknélküli rendszerek – mint a bluetooth – sajátossága a késleltetés, hiszen némi időbe telik, mire a jel eljut a megfelelő helyre. Ennek mértéke változó, de a Tronsmart Onyx Pure annyira kicsi, hogy nem zavaró filmek és játékok esetén sem.

 

Mono, vagy sztereo?

Ez a fülhallgató használható párban, vagy csak az egyik. A töltőből mindkettőt kivéve automatikusan bekapcsolnak és mindkettő használható, de csak az egyiket kivéve használható csak az.

A kezdeti párosítás után később automatikusan újra kapcsolódik a dobozból kivéve (feltéve hogy az eszközön be van kapcsolva a bluetooth). Visszatéve a dobozba megszünteti a kapcsolatot és kikapcsol.

Érintőgombok

Nagyon jól kivitelezett érintőgombokat kapott, még a három érintés is könnyen megoldható, mert nem kell túl gyorsan megnyomni, pont jó az igényelt tempó.

Van minden: lejátszás, szüneteltetés, léptetés, hangerő módosítás, hangzás, hang asszisztens.

 

Használat hívásokhoz

Hívásokhoz is használható és megfelelő minőségű hívásokat tesz lehetővé még akkor is, ha csak az egyik fülhallgató van használatban. Vagyis mint mono headset is megállja a helyét.

Akkumulátor, üzemidő

A gyártó szerint hangerőtől, tartalomtól függően maximum 7 óra használat jön össze egy feltöltéssel.

A teszt során ez 6 óra 15 perc volt, ami nem kimagasló, de egész jó érték.

Type-C bemeneten tölthető és a doboz tölti áram hiányában is és az összes töltést felhasználva belőle maximum 32 óra használat jön össze, szóval ritkán kell a feltöltésével foglalkozni.

Összegzés

A Tronsmart Onyx Pure jelenleg az egyik, de inkább a legjobb ár / érték arányú vezetéknélküli fülhallgató, remek érintőgombokkal.

Igényes dizájnt, nagyon stabil kialakítást, jó üzemidőt ad és a hangzása igen jó, bőven felülmúlja az árkategóriát.

Ráadásul a hangzása módosítható is, ami ennyiért ma még azért nem egyértelmű, főleg ha az alacsony árért négy hangszórós fülhallgató jár.

Emiatt erősen ajánlott és aki nem akar sokat költeni fülhallgatóra, mégis valami jót akar, annak különösen kihagyhatatlan.

 

 Kuponnal most csak 10 500 Ft (limitált ideig használható): NNNTSPURE

Vásárlási útmutatóért kattints ide

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .