Tronsmart Element Blaze hangszóró teszt – kívül, belül erős

A Tronsmart Element Blaze a gyártó egyik új Bluetooth hangszórója, ám ezúttal nem az elegáns, hanem a strapabíró, gamer vonalat képviselve egy vízálló, masszív és hangos hangszóróval.

De nem csak a hangszóró masszív, hanem az üzemidő is, ami a gyártó szerint 10-12 óra körül alakul, ám a teszt során ez 19  óra volt. De erre még visszatérünk. A jelenlegi ára kb. 10 000 Ft, rendelésnél célszerű a lengyel raktárat (Poland) választani az ingyenes, gyors és vámmentes szállítás érdekében.

 

(Hogyan vásárolj a Geekbuying webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!)

 

Külső, kicsomagolás

Egy abszolút masszív zajkeltőről van, IP56 vízállósággal, így az eső, ráfröccsenő víz nem okoz neki gondot. Ráadásul van két “szeme” elől világítás gyanánt, amelyek világítási módja változathatók, vagy ki is kapcsolhatók.

Ilyennek kellene lennie a gyártó által adott képek alapján (és így is néz ki):Egy korrekt csomagolásban érkezett:

A tetején vannak a gombok: bekapcsolás, hangerő csökkentése, világítás ki / be kapcsolása, hangerő növelése és egy lejátszás szüneteltetése, folytatása. Bal és jobb oldalon sok minden nem látszik, mert kitakarja egy keret, amellyel akár fel is akasztható.

 

 

Alul van egy szabványos csavarmenet, mint például az akciókameráknál, így állványra, tripodra, egyebekre felerősíthető. Alulra kapott egy gumicsíkot is, amely segíti a tapadást, illetve keményebb felületekre letéve védi a hangszórót.

 

 

Hátul van a töltésre szolgáló microUSB bemenet és egy 3,5 mm-es AUX csatlakozó egy gumilap által eltakarva. Hátul van egyébként egy gumicsík fent és lent is, amire eldöntve támaszkodik a hangszóró, mert hátra döntve is használható. Ez akkor hasznos, ha lentebb van az optimálisnál, mert így a hangok jobban a megfelelő irányba terjednek.

 

 

Oldalt úgy igazán semmi érdekes, egy vastag, erős műanyag csík védi (amellyel akár fel is akasztható).

 

 

Elől a fő látványosság a két LED, amelyek kikapcsolhatók:

 

 

Összességében kellemes megjelenéssel bír, bár ez az egyedi design nem feltétlenül jön be mindenkinek. Ami fontosabb, hogy eléggé robusztus és vízálló is.

A csomag tartalma:

  • hangszóró
  • microUSB töltő kábel
  • 3.5mm AUX kábel (nem túl hosszú)
  • felhasználói útmutató
  • garanciakártya

Mint látható töltő nincs, viszont mivel microUSB-n keresztül tölthető, így felesleges is. Hiszen microUSB töltője szinte mindenkinek van, így érthető, hogy a gyártó nem akarja drágítani a terméket feleslegesen.

Méret és súly

Külön érdemes erre kitérni, mivel egy hordozható hangszóróról van szó. A mérete 180 x 69 x 69 mm, tehát nem nevezhető nagynak. A súlya már izgalmasabb, 424 g, tehát azért van benne anyag. A mérete miatt persze elfér egy hátizsákban, azt lehet mondani, hogy még épp elfogadható, nem foglal tekintélyes helyet.

A mérete egy 6″-os telefonhoz képest:

 

 

És egy laptop mellett (15″):

 

 

Szóval tényleg nem nagy, hordozható.

Hangminőség

A hangja abszolút jó, a gyártó a mély hangokra optimalizálta, így aki szereti a mélyet annak jó választás. Ugyanakkor ez kissé meghatározza az alap hangszínt is, ami leginkább főleg beszédnél, filmeknél jelentkezik, némileg a mély irányába tolva minden hangot, veszítve kicsit a természetességből. Talán azt lehetne mondani, hogy egyfajta mozis hangzást kap filmek esetén. Ezt persze sokan szeretik és tényleg egész jó, de aki a 100%-ig természetes hangzás híve, annak nem biztos, hogy tetszene.

Zene közben jön ki az igazi ereje, főleg ha nem halkan hallgatod, hanem azért úgy kellemesen hangosan. Nyilván a mély hangoknál domborodik ki az ereje főleg, de amúgy összességében kifejezetten kellemes a hangzása. Össze sem lehet hasonlítani egy mobiltelefon hangjával, nagyságrendekkel jobb a hangja. Így otthonra is jó választás lehet, ha nem vagy elégedett a telefonod, tableted vagy éppen a laptop-od hangjával. Persze számítógéppel is használható éppen.

Maximális hangerőn kissé torzul a hangja, de ilyenkor azért elég hangos, a hangerő 2 x 5W.

Hangminta nem lesz. Készült, de totálisan nem adja vissza az igazi hangját ennek a hangszórónak. A hangmintával amúgy is több probléma is van: az egyik, hogy stúdió szintű felvételre lenne szükség eleve. De ha ez még adott is, akkor sem mindegy közel sem, hogy milyen minőségű eszközzel, fülhallgatóval, hangszóróval kerül lejátszásra. Ráadásul még ha jó minőségű is, akkor is lehet egyedi hangzása, ami megváltoztatja a hangmintát. Így semmi értelme, rendkívül megtévesztő lenne. Ugyanakkor három fős teszt volt és a fentiekkel mindenki egyetértett.

 

 

Használat

A szokott módon lehet egy eszközzel (telefonnal, tablettel, stb.) társítani Bluetooth-on keresztül. Gyorsan és gond nélkül kapcsolódik. A hatótávolsága 10 méter, amit tényleg tud, még ha van is közben 1-2 fal. Az AUX csatlakozási lehetőség révén vezetékkel is használható (3.5 mm-es jack csatlakozóval). Ha nincs társítva, akkor egy idő után kikapcsol, bekapcsolás után automatikusan újra kapcsolódik az eszközhöz (ha azon be van kapcsolva a Bluetooth). Ami szimpatikus, hogy nem beszéddel, hosszú mondatokkal közli az egyes dolgokat (csatlakoztatás, stb.), hanem csak szolidabb, rövid hang effektekkel. Ez bőven elég, sokkal jobb, mint amikor jó hangosan, gyakran rettenetes angol kiejtéssel üvölti egy hangszóró.

Természetesen van saját hangerő szabályzója, ami nincs hatással a társított eszköz hangerejére, attól függetlenül szabályozható vele a hangerő.

Alkalmas hívásra is, tehát van benne mikrofon, de a eléggé közel kell lenni a hangszóróhoz a normális minőség eléréséhez. Használható, de ez a legkevésbé jól sikerült (és legkevésbé fontos) funkciója.

Érdekessége, hogy ha van két példány belőle, akkor azokat össze lehet kötni vezeték nélkül, Bluetooth-on keresztül és mindkettőn ugyanaz szól.

Üzemidő

A gyártó 10-12 óra használatot ígér egyetlen töltéssel, viszont a teszt során 19 óra jött össze, normál hangerőn. Ez azt jelenti, hogy nem volt halk, de nem is volt kifejezetten durván hangos, egy átlagos, kellemes hangerőről van szó. Azért ez igen jó értéknek mondható és valójában ekkor még nem kapcsolt ki, viszont hanggal folyamatosan figyelmeztet ilyenkor, ami kissé zavaró.. Az akkumulátora amúgy 1800mAh kapacitású, microUSB-n keresztül tölthető, így táplálható külső akkumulátorról is.

Összegzés

Egy egész jó strapabíró, vízálló, kültéri hangszóróról van szó, ami viszonylag nagy hangerőre képes (10W) a méretét tekintve. A hangja abszolút jó, a gyártó a mély hangokra optimalizálta, így aki szereti a mélyet annak jó választás lehet. Ugyanakkor ez kissé meghatározza az alap hangszínt is, ami talán főleg beszédnél, filmeknél jelentkezik, némileg a mély irányába tolva minden hangot, veszítve kicsit a természetességből.  Otthonra is jó választás lehet, ha nem vagy elégedett a telefonod, tableted vagy éppen a laptop-od hangjával. Hasznos extra, hogy felszerelhető szabványos csavarmenet által és megdöntve is használható.Az üzemideje pedig szuper, akár 19 óra is elérhető vele, mérsékelt, de nem túl alacsony hangerővel.

 

(Hogyan vásárolj a Geekbuying webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!)

Rendelésnél célszerű a lengyel raktárat (Poland) választani az ingyenes, gyors és vámmentes szállítás érdekében.

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..