Tronsmart Bang SE bluetooth hangszóró teszt – ütős RGB világítás, hosszú üzemidő

A Tronsmart Bang SE bluetooth hangszóró a három tagú Bang család legolcsóbb tagja, mégis jó hangzást, ütős RGB világítást és hosszú üzemidőt ad. Magyar raktárról is rendelhető, ahonnan gyorsan és vámmentesen érkezik.

Vásárlási útmutatóért kattints ide

A doboz tartalma

A doboza túl sok izgalmat nem rejt, tipikus Tronsmart, szóval legyen itt a tartalma inkább:

  • hangszóró
  • töltőkábel
  • 3.5mm jack (AUX) kábel
  • használati útmutató
  • hordozó szíj

 

Külső

A dizájn igazodik a Tronsmart Bang család többi tagjához, vagyis könnyű hordozni, van két passzív membrán az oldalain és két hangszóró elől.

Világítást nem kevesebb, mint 4 helyen kapott, szóval igazi parti hangszóró és alapvetően is jól néz ki, nagyon jó minőségű.

 

Gyártói képek

 

 

 

Pontosan olyan, amilyennek várjuk

 

Masszív Tronsmart felirat, ami esetleg le is maradhatott volna a rácsról, hogy kicsit se zavarjon be a világításba.

 

 

 

Két oldalán a passzív membrán

 

 

A szokásos gombok megtalálhatók rajta egy vízálló gumi borítás alatt és kontrasztosak, jól láthatók.

 

 

A bemenetek hátul vannak egy gumi által védve. Van Type-C a töltéshez, USB pendrive használatához, memóriakártya és 3.5 mm jack is.


 

 

 

Hordozó szíj is jár hozzá

RGB világítás

Kikapcsolható RGB világítása van három különböző effekttel.

 

Hang jellemzők

Két teljes frekvenciás, minden hangtartományt lefedő hangszóró és két passzív membrán került bele, amelyek összesen 40W teljesítményt adnak.

 

Támogatott profilok:A2DP/AVRCP/HFP/HSP
Bluetooth: 5.3
Codec: SBC

Hangminőség, hangzás

A három Bang hangszóró (Bang teszt itt, Bang Mini teszt itt) közül a Bang SE-be került a legjobb RGB világítás, viszont a legegyszerűbb hangrendszer.

Ennek ellenére összességében jó a hangzása és az elektronikus zenék esetén főleg jól teljesít, kellemes basszussal – bár egy kicsit több basszust is elbírna, de a 20 000 Ft-os kategóriában azért ez így OK.

Más zenék és tartalmak (mint például filmek) esetén is megfelelően teljesít, de azért jár némi kompromisszummal az, hogy csak a két hangszórónak kell helyt állnia minden hangtartományban.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy főleg a beszéd, ének esetén érzékelhető némi tompaság a hangzásban. Nem vészes, de azért ha egy drágább, több hangszórót és mélynyomót is tartalmazó hangkeltővel összevetjük, észrevehető a különbség.

 

 

Van egy SoundPulse mód, amelyet aktiválva (ahogy a teszt során végig is volt) határozottabb hangot eredményez és egyben hangosabb is lesz – de ezt kicsit nehéz körülírni, hallani kellene a különbséget, de egyértelműen szimpatikusabb a hangja tőle.

 

 

Hangos, a napi, huzamosabb ideig tartó használat során valószerűtlen, hogy bárki is 30% felett használná, SoundPulse módban pedig főleg nem.

Mivel használható?

Lényegében mindennel használható, mivel van bluetooth, vezetékkel 3.5mm jack (AUX), így használható telefonnal, tablettel, számítógéppel, laptoppal, médialejátszóval, stb.

Bluetooth esetén a szokott módon lehet egy eszközzel (telefonnal, tablettel, stb.) párosítani. Bekapcsolás után automatikusan újra kapcsolódik az eszközhöz (ha azon be van kapcsolva a bluetooth).

De memóriakártyát és pendrive-ot is lehet bele tenni, így akár minden egyéb nélkül is használható (flac, mp3 biztosan működik).

Ilyenkor is lehet léptetni, hangerőt módosítani és minden mást, amit egyébként.

 

Egyszerre használható vezetékkel és anélkül

Ha vezetékre van kötve, akkor is bármikor átváltható bluetooth-ra és onnan vissza vezetékre, tehát nem kell kihúzni (ugyanígy lehet váltani pendrive és memóriakártya között is).

Kis késleltetés

A vezetéknélküli rendszerek – mint a bluetooth – sajátossága a késleltetés, hiszen némi időbe telik, mire a jel eljut a megfelelő helyre, de mára már ott tartunk, hogy a késleltetés annyira kicsi tud lenni, hogy észrevehetetlen, nem zavaró.

Ez igaz erre a hangszóróra is, nagyon kicsi a késleltetése, emiatt filmekhez is megfelelő.

Két példány összeköthető vezeték nélkül

Két példány összeköthető vezeték nélkül TWS funkció által, amely így már 80W.

 

Akkumulátor, üzemidő

8000mAh akkumulátor által a gyártó szerint akár 24 órán át is használható egy feltöltéssel és ez igaz, 30% hangerő esetén 27 órát tudott.

Type-C bemeneten tölthető.

Összegzés

A Tronsmart Bang SE dizájn, minőség tekintetében igen jól sikerült és aki tényleg látványos hangszórót akar, az a világítást is bekapcsolhatja, amivel nem spórolt a gyártó.

A hangzása elektronikus zenékhez egész jó és úgy általában is, de azért egy kicsit erősebb basszust elbírna és kompromisszummal jár az, hogy csak a két hangszórónak kell helyt állnia minden hangtartományban.

Extraként használható önmagában memóriakártyával, pendrive-val és két példány összekapcsolható vezeték nélkül.

Az üzemideje nagyon jó, még kellően hangosan hallgatva is megvan több mint egy teljes nap.

 

Vásárlási útmutatóért kattints ide

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .