Teszt: olcsó, telefonnal, tablettel használható tintamentes nyomtató, címke nyomtatáshoz is

Ez a nyomtató egy nagyon olcsó, telefonnal, tablettel használható tintamentes nyomtató, öntapadós címke nyomtatáshoz is. Jelenleg  7000 Ft-tól megvehető, amiben már a vám és a szállítás is benne van.

 

Webáruházak, itt kapható

Vásárlás    Vásárlás más eladóktól

Vásárlási útmutató

AliExpress

Így néz ki

Nagyon kis méretű nyomtató és két különböző fehér színben vehető meg. Csak 8 x 8 cm és 4 cm vastag.

 

Gyártói kép

 

Olyan, amilyennek a gyártó mutatja

 

Akkumulátora van, micro USB-n tölthető

Így működik

Hőnyomtató, ezért tinta kell nem kell bele, csak egy tekercs papír, ami viszont lehet színes és öntapadós címke is (self adhesive a ragasztható). A lényeg a mérete, 57mm széles és 30mm lehet a maximális átmérője.

Az öntapadós címkéket felragaszthatjuk bármire, mint üvegek, dobozok, borítékok, stb.

Papírokat itt lehet venni (címkét is), valamint itt is.

 

 

A tekercsek könnyen cserélhetők, de arra figyelni kell, hogy ne legyen túl nagy, mert akkor elakad. Ilyenkor vagy össze kell húzni szorosabbra, vagy akár át is lehet tekercselni két tekercsbe.

 

 

Hátul jön ki a papír, de nem vágja el automatikusan és penge sincs benne, csak egy fogazott műanyag, amivel “elvágható”, de nem lesz annyira szép, mint például ollóval levágva.

 

Használat

Az iPaper alkalmazással használható telefonnal, vagy tablettel (Android, iOS), vagyis ez egy modern nyomtató, nem igényel számítógépet.

Bluetooth-on keresztül kapcsolódik telefonhoz, vagy tablethez és egy alkalmazással elkészíthetők a címkék, majd átküldhetők nyomtatásra.

 

 

Egész funkciógazdag alkalmazás, mert lehetőséget ad egyszerű szöveg nyomtatására (ami lehet hosszú is), de nyomtathatunk képet, grafikai elemeket, ikonokat, tennivalót, címkét, dokumentumot, stb.

És persze ezeket keverhetjük is, tehát például ikon szöveggel, vagy kép szöveggel, stb.


 

 

Képet is lehet nyomtatni, sőt, az alkalmazáson belül is lehet fotózni, majd azt kinyomtatni.

 

 

Minden alapvető szöveg formázási lehetőség megvan, mint az igazítás, félkövér, dőlt, stb.

 

Nyomtatási minőség

Tipikus hőnyomtató, szóval azért fotó minőséget nem érdemes várni, de az nem is a feladata. Szövegek esetén érdemes félkövérre állítani a jobb láthatóságért, de amúgy teljesen jó.

 

 

Címkék

 

 

Ha nem fényképezünk, akkor képet is választhatunk a telefonnal, aminek annyi a hátránya, hogy csak a kép mappákba lát bele. Tehát például a fényképek, screenshot, ilyesmi mappákba néz bele és ide is kell másolni a képeket.

Összegzés

Olcsó, mégis jól működő tintamentes nyomtatóról van szó, amivel nyomtathatunk akár jegyzeteket, akár öntapadós matricákat, címkékeket.

Vagyis elég jól és sok mindenre hasznosítható, ráadásul csak egy okostelefon szükséges, ami manapság szinte mindenkinek van és mivel akkumulátoros, így mindig kéznél lehet.

A papír sem túl drága bele, szóval mindenképpen ajánlott

 

Webáruházak, itt kapható

Vásárlás    Vásárlás más eladóktól

Vásárlási útmutató

AliExpress

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .