Olvasnál, de nincs rá időd? Itt van két ingyenes felolvasó Android-ra

Sokkal több könyv és más szöveges tartalom van, mint amire időnk lenne, de semmi sincs veszve, mert használhatunk felolvasókat is, amelyekkel már nincs akadálya annak, hogy akár munka, vagy más tevékenység közben élvezzünk egy jó könyvet.

Android-os megoldásokról lesz szó, hiszen a telefon mindig nálunk van és mert a Google felolvasója mára a létező egyik legjobb és ugyan 100%-ig nem annyira jó, mint egy hangoskönyv, de jó minőséget tud.

Természetesen van több alkalmazás is, de most kettőről lesz szó. Mindkettő képes szöveget felolvasni (pdf, epub, stb.) és mindkettő képes beépülni a böngészőbe is és felolvasni egy cikket, vagy valamit.

Az egyik a T2S: Text to Voice – Read Aloud, amely a Google felolvasóját hasznosítja, természetesen magyar nyelven is.

 

 

Pont úgy viselkedik, mint egy hang lejátszó, vagyis megjelennek a lejátszás vezérlők, használható lezárt kijelzővel és persze megjegyzi hol tartott, stb.

 

Böngészőben a megosztás funkcióval kérhető felolvasás

 

A másik a @Voice Aloud Reader (TTS Reader), amelyre a fentiek szintén igazak, így csak ízlés dolga a kettő közti választás.

 

admin

admin Szerző

Hozzászólások

    Avatar

    Okinava

    (2023.09.26 - 09:51)

    Sajnos jelenleg problémát okozhat a programok használata…
    A google felolvasó motorja frissült, és ha egy ilyen olvasó program használja, letiltja az USB használatát, se töltés se adathasználat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .