Megint életet mentett egy okosóra

Az elesés érzékelése egyes okosórák részét képezi és valóban életmentő funkció.

Az elesés érzékelés egy olyan funkció, amely érzékeli, ha az óra viselője elesik, majd ha rövid időn belül nem reagál, akkor automatikusan értesíti a vészhelyzeti kapcsolatokat és felhívja a segélyhívószámot is.

Akkor sincs gond, ha a felhasználó eszméletlen, mert ilyenkor egy előre rögzített szöveget játszik le a hívás során végtelenítve (míg valamelyik fél meg nem szakítja a hívást), amelyben közli az aktuális koordinátákat, valamint a viselője egészségügyi azonosítóját is (ha megadta azt).

 

 

Erre képes az Apple okosórája is és megint hasznosnak bizonyult, amikor egy idősebb férfi kint, a hideg téli időben elesett, amit érzékelt az óra.

Reakció hiányában automatikusan hívást intézett, amit követően 12 perc múlva már a helyszínen volt a segítség.

Ez az idő nyilván sokkal hosszabb is lehetett volna cselekvőképtelen állapotban és az óra nélkül, amí a kinti mínuszokban sokkal kevésbé szerencsésen is végződhetett volna – mert az eset elszenvedője azóta jól van és valószínűleg már végképp rajongója az Apple Watch-nak.

 

 

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .