KZ ZS10 Pro fülhallgató teszt – 10 hangszóróval kiváló hangzás bármihez

A KZ ZS10 Pro fülhallgató nem kevesebb, mint 10 hangszóróval szolgáltat kiváló és az árkategóriában kimagasló hangzást bármihez, a legdurvább technotól kezdve a legfinomabb anyagokig.

Mindegyik fülhallgatóban öt hangszóró, konkrétan négy kiegyensúlyozott armatúra meghajtó és egy dinamikus hangszóró van, így rendkívül jó minőségű magas és mély hangokat adva.

Jelenleg mindössze 12 800 Ft-ba kerül a Hekka webáruházban és ebben a vám is benne van. Kupon ehhez az árhoz: TESZTARENA (add meg a coupons részben, majd apply, válaszd ki és use)

 

Kicsomagolás

A KZ még a nagyon olcsó fülhallgatóit is igényesen becsomagolja és alól a KZ ZS10 Pro sem kivétel.

 

 

A doboz tartalma

  • a fülhallgatók
  • a kábel
  • összesen 4 pár füldugó (gumiharang)

 

Így néz ki

A KZ jellegzetessége a fülhallgatók látványos kialakítása még a filléres kategóriában is, afelett pedig a gyártó gyakran alkalmaz fémet is.

Ez igaz a KZ ZS10 Pro-ra is, amely fém oldallapot kapott, aminek a színe lehet fekete és ezüst (króm) és az ezüstből van több változat is.

Már a fekete is látványos és az ezüst még inkább látványos, nagyon jól néz ki.

In ear, vagyis füldugója is van és négy méret jár hozzá.

 

Gyártói képek

 

 

 

 

A fülhallgatók pont olyanok, amilyennek várjuk őket, viszont a vezeték fehér, valamikor válthatott a gyártó.

 

 

A kábel levehető

 

 

Masszív hangtechnika lakik bennük, amelynek köszönhetően egy fülhallgató tömege 8.7 gramm, de ez nem gond, mert a vezetéken van fülkampó is, ami megtartja.

 

 

A KZ másik jellemző dolga a levehető, cserélhető kábel, ami nem csak vezetékesre, de bluetooth-os kábelre is cserélhető.

 

125 cm

 

Fülkampója is van, így nem gond, hogy a szokásosnál nehezebbek a fülhallgatók, mert stabilan tartja őket.

 

 

Amellett, hogy nagyon jól néznek ki, a fülhallgatók minősége is kimagasló.

 

 

A füldugók átlagosak, vagy annál esetleg kicsit jobbak, de amúgy semmi extra. Talán egy kicsit magasabb minőség is beleférhetett volna, esetleg memóriahabos.

 

A távirányító

Távirányítója is van a vezetéken egyetlen gombbal, viszont azzal több funkció elérhető, például:

  • lejátszás szüneteltetés, folytatás, 1x megnyomva
  • léptetés előre (2x), léptetés vissza (3x)
  • hívás funkciók a mikrofonos változat esetén

Megvehető mikrofonos és anélküli változatban is.

 

Hang jellemzők

Öt meghajtó került mind a bal, mind a jobb oldali fülhallgatóba. Mindkettőben van négy kiegyensúlyozott armatúra meghajtó és egy dinamikus hangszóró.

 

 

Ilyen felépítés esetén a hangzás jellemzően részletes, rendkívül jó magas és mély hangokkal egyaránt.

 

 

Érzékenység: 111dB
lmpedancia: 24Ω
Frekvencia tartomány: 7-40000Hz
Dugó típusa: 3.5mm
Kábel hossz: 1.2 méter

 

Hang minőség, hangzás

KZ fülhallgatóról van szó, így nem meglepő, hogy jobbat kapunk annál, amiért fizetünk, mind technikai, mind hangzás, hangminőség szempontból.

Az öt meghajtónak köszönhetően a basszus erős, a magas hangok kifejezetten szépek és megfelelően kontrolláltak – a dual, multi driver fülhallgatók esetén találkozni bántóan erős, intenzív magas hangokkal.

A ZS10 Pro viszont nagyon pontosan adagolja a magas hangokat, az ezt igénylő zenéket (is) nagyon élvezetes hallgatni vele.

 

 

De az elektronikus zenék kedvelői számára is sok kellemes percet tartogat, mert erős basszussal szolgál, de ez a teljes hangzásra semmilyen hatással nincs, tökéletesen szeparáltak a magas és a mély hangok.

Ezáltal különösen jól teljesít a magas és mély hangokat egyaránt tartalmazó zenék esetén.

 

 

A kiadott hang rendkívül részletes, a hangszerek minden apró rezdülését átadja, a női és férfi énekhangok remekül szólnak, új élményt ad még az amúgy már ronggyá hallgatott zenék esetén is.

 

 

A KZ ZS10 Pro esetén már van értelme veszteségmentes formátumban hallgatni a zenéket, ahogy az a teszt során is történt részben, de normál streaming minőség esetén is durván élvezetes amit produkál.

Összességében a 10-13 000 Ft-os árkategóriában nagyon jó választás és persze össze sem lehet hasonlítani az olcsó fülhallgatókkal, radikálisan jobb és bármihez ajánlott.

 

 

Tökéletes mint film, videó és gaming fülhallgató, mivel a beszéd természetes hangzású és a sok meghajtó által nem csak a zenék, de az effektek is ütősek.

 

 

A hangereje több, mint elég, általában 30-40% fölé nem kell menni egy átlagos eszköz esetén sem, de egy kicsit is jobb erősítővel már a 10-15% is elég.

 

Bluetooth fülhallgató is lehet belőle

A KZ specialitása a moduláris fülhallgatók, ami azt jelenti, hogy maguk a fülhallgatók levehetők a kábelről és át lehet tenni őket bluetooth kapcsolatot biztosító kábelre (akkumulátorral, természetesen).

 

 

Teljesen vezetéknélküli változatban is kapható

Összegzés

A KZ ZS10 Pro a gyártó egy remek fülhallgatója és tudja azt, amit a Magyarországon a legismertebb gyártók csak sokkal drágábban.

Ebben az árkategóriában szinte páratlan, legfeljebb csak más, hasonló ár / érték szemléletű kínai gyártók tudnak vele versenyezni, hiszen kuponnal csak 12 800 Ft és ezért az árért 5 meghajtós fülhallgatót kapunk.

Természetesen az még nem garancia semmire, ha egy fülhallgatóba fél tonna meghajtót pakol a gyártó, csakhogy a  KZ ZS10 Pro kiváló, rendkívül élvezetes hangzással szolgál bármilyen zene, tartalom, vagy játék esetén.

Több, mint ajánlott! ❤️

 

Kuponnal most csak 12 800 Ft: TESZTARENA

admin

admin Szerző

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .