Huawei Band 3 Pro okoskarkötő teszt

A Huawei Band 3 Pro lényegében a Honor Band 4 drágább nagytesója, GPS-szel (a Honor Band 4 tesztet itt találod). Lényegében ugyanazt tudja, mint a Honor Band 4, csak kissé más külsőt kapott és GPS-t. Mindkettő egész jó, de a Huawei Band 3 Pro jelentősen drágább, jelenleg 100$ vagyis 30 – 35 000 Ft körül szerezhető be.

 

Funkciók

Fitnesz, sport és egészség funkciók
Pulzusmérés, lépésszámlálás, megtett távolság mérés, elégetett kalória, különféle sport módok (séta, futás, úszás, stb.), GPS

Értesítés funkciók
Bejövő hívás jelzése, hívás elutasítása, elmulasztott hívások kijelzése, alkalmazás értesítések és SMS jelzése, bejövő üzenetek kijelzése

Egészség funkciók
Mozgás emlékeztető, fejlett alvás minőség megfigyelés

Egyéb
Ébresztőóra, idő, dátum kijelzés, esemény értesítők, időjárás kijelzés, stopper, visszaszámlálás (időzítő), kamera távvezérlés

Kicsomagolás

Egész igényes, szebb csomagolása van, mint a Honor Band 4-nek:

 

 

A csomag tartalma

 • a karkötő
 • töltő kábel
 • használati útmutató

Töltő adapter nincs, USB-n tölthető bármilyen töltővel vagy számítógéppel.

 

Külső, minőség

Szokásos okoskarkötő külsővel rendelkezik, viszont a (szilikon) szíj hagyományos, nem a Xiaomi Mi Band féle patentos megoldás, ami talán szebb, viszont körülményesebb bekapcsolni. A szíj kapott kívül egy vonalas, szolid textúrát és természetesen cserélhető.

Három színben érhető el: fekete, fehér / arany, kék. A fehéret vélhetőleg inkább nőknek szánja a gyártó.

 

 

Így néz ki a valóságban:

A kijelzőn van egy látható téglalap, azzal lehet a kijelzőt bekapcsolni és “home” gombként is funkcionál, vagyis visszavisz a kezdőképernyőre. A kezdőképernyő megjelenése változtatható.

Az anyaga, minősége elég jó, ilyen téren nem igazán lehet panasz.

Egy kissé továbbgondoltabb a design, mint a Honor Band 4, viszont az pont a letisztultsága, illetve a széltől-szélig érő üveg miatt tetszhet jobban sokaknak, mint a Huawei Band 3 Pro.

Kijelző

A Huawei Band 3 Pro ugyanúgy 0,95″-os színes, AMOLED kijelzővel rendelkezik, mint a Honor Band 4. Éles, jól látható minden szögből, jó a fényerő és erős fényben is látható. Teljes érintőkijelző, vagyis nem a béna egy gombot nyomogatós megoldás. Jól és pontosan reagál az érintésekre.

Az üveg nem fedi le a teljes előlapot, mint a a Honor Band 4 esetén, van körülötte egy díszítő rész is.

Beüzemelés

A karkötő nem támogatja a magyar nyelvet, ezért magyar nyelvű telefonnal angol nyelvű lesz. Bekapcsolni a töltőre csatlakoztatva lehet.

A beüzemelés megegyezik a Honor Band 4-gyel, így az ott írtak teljes egészében alkalmazhatók a Huawei Band 3 Pro esetén is.

Első bekapcsolásnál kijelez egy QR kódot, amit beszkennelve könnyen beszerezhető a Huawei Health alkalmazás.

Android

iOS

Elképzelhető, hogy lesz frissítés az első indításnál így célszerű legalább 70, de inkább 100%-ra feltölteni vagy még inkább töltőn hagyni a beüzemelés alatt.

Az alkalmazás már indításnál is magyarul kommunikál (és végig így lesz) és kéri a Huawei Mobile Services alkalmazás telepítését is, amit tegyél meg.

 

 

Huawei azonosítóra is szükség lesz, amit regisztrálni kell és aktiválni. Opcionálisan cloudban is tárolhatók a rögzített adatok, de ez nem kötelező.

Végül hozzáadható a karkötő a jobb felső sarokban lévő + jelre bökve és az okoskarkötőt választva. A kapcsolódás gyorsan létrejön, viszont ha kikerül a kb. 5-10 méteres bluetooth hatótávolságból, akkor megszakad.

Valószínűleg frissítenie kell a készülék listát, ezt engedd neki és így már megjelenik a Huawei Band 3 Pro is.

 

 

Válaszd ki, majd párosítás, a karkötőn jóvá kell hagyni a párosítást. Elképzelhető, hogy frissíteni szeretné a karkötő szoftverét, ezt célszerű rögtön elvégezni. A frissítés eltart egy ideig, célszerű feltölteni teljesen előtte a karkötőt, vagy töltőre tenni.

Ha minden kész, akkor végre használható az alkalmazás és a karkötő.

 

 

Azt még azért hozzá kell tenni, hogy az okosórákhoz, karkötőkhöz tartozó alkalmazás gyakran igen hitvány. Az egyik legjobb a Xiaomi Mi Band 3-hoz tartozó alkalmazás és a másik a Huawei Band 3 Pro-hoz tartozó alkalmazás.

Beállítások

Bár az egész alkalmazás magyar nyelvű, azért pár érdekes, hasznos beállításról talán célszerű megemlékezni. A kezdőlapon (legalul érhető el) megjelenik a jobb felső sarokban egy ikon, jelen esetben a karkötő ikonja, arra bökve elérhető (amúgy egy halom eszköz használható az alkalmazással).

 

 

Valami ilyesmit láthatsz:

HUAWEI TruSleep

Az nem meglepő, hogy képes az alvás figyelésére, azonban a Huawei ennél tovább ment a TruSleep-pel. A TruSleep egy sokkal hatékonyabb, részletesebb megoldás az alvás figyelésére:

“A Beth Israel Deaconess Medical Center alá tartozó Center for Dynamical Biomarkers (DBIOM). a Harvard Medical School neves oktatókórháza által hitelesítve.

A HUAWEI TruSleep technológiát használja alvás figyelésére, ami pontosan képes analizálni a mélyalvást, könnyű alvást, REM alvást és ébrenlétet, az alvásminőség értékelések és javaslatok készítéséhez, a Beth Israel Deaconess Medical Center alá tartozó Center for Dynamical Biomarkers (DBIOM), a Harvard Medical School neves oktatókórháza felhatalmazásával.”

Vagyis egy sokkal fejlettebb megoldás, mint amit a konkurencia nyújt általában. Alapvetően elég jól felismeri hogy mikor mennyi alvás történt. A mély, könnyű és főleg a REM alvást nyilván nehéz igazolni otthoni körülmények között, de éreztem összefüggést az általa szolgáltatott adatok és a fáradtságérzetem között.

A kezdőlapon elérhető  a részletes statisztika, magán a karkötőn csak az alvással töltött idő látszik.

 

Tevékenység emlékeztető

Pihenő tartása egy idő után, főleg folyamatos ülés esetén van értelme.

Folyamatos pulzusszámfigyelés

Ez egy szuper funkció, nap 24 órájában képes mérni a pulzust és igény esetén szól, ha meghalad egy értékét. Erről persze statisztikát készít, ami a kezdőlapról elérhető.

 

 

Alul mozgatható a kör és megnézhető a pulzus percre lebontva. Amikor épp nincs használatban, akkor kikapcsol a szenzor. Egyébként ez sem minden okoskarkötőnél van így, van amelyik akkor is “mér”, feleslegesen merítve az akkumulátort.

Emelje fel a csuklóját, hogy felébressze a kijelzőt

Hasznos, mert így nem kell a téglalapot megérintve felébreszteni, viszont okozhat nem szándékos kijelző bekapcsolást is, bár ezek igen rövid idejűek.

Forgatás képernyőváltáshoz

Szintén érdekes funkció, a kijelző érintése nélkül lehet a menüben lépkedni a csukló elforgatásával.

Értesítések

Maga a funkció egyértelmű, értesítések kérhetők ha pl. SMS, Messenger üzenet, Skype üzenet, böngésző, stb. üzenetet küld. Nem jelenik meg rögtön a kijelzőn, fel kell ébreszteni és akkor mutatja, viszont rezeg. Jól kezeli az ékezetes betűket, ellentétben a Mi Band 3-mal.

Funkció testre szabása

Átrendezhető a karkötő menüje, kivehetők egyes lapok, vagy a sorrendjük is átállítható. Szintén nem jellemző az olcsóbb okoskarkötőkre.

 

Használat

A fenti beállítások elvégzése után már használható. Az alkalmazás nem igényel sok magyarázatot, viszont a karkötő azért igen.

Bekapcsolni a kijelzőt a téglalapot megérintve lehet, vagy a csukló felemelésével (ha ez engedélyezve van). A karkötő rendszere lapokra van osztva, melyek sorrendje módosítható, sőt, törölhetők is a lapok (lásd fentebb). A lapok közti váltáshoz csak csúsztasd az ujjad a kijelzőn fel vagy le. Visszalépni balra jobbra csúsztatva az ujjadat tudsz, a kör pedig a home gomb, ami a kezdőlapra visz. Egyes lapokat meg lehet nyitni, ilyen például a pulzusmérés, amit megérintve elindul a pulzus mérése.

Az eszközök (fogaskerék) lap tartalma sorban, azok kedvéért, akiknek esetleg gondot okoz az angol:

 • faces: óralapok
 • find phone: megcsörgeti a telefont
 • timer: visszaszámlálás
 • stopwatch: stopper
 • brightness: engedélyezni lehet, hogy éjszaka csökkentse a fényerőt (ajánlott)
 • reset: mindent töröl, gyári állapotba állítja vissza
 • restart: újraindítja
 • power off: kikapcsolás
 • regulatory: csak szöveg, nem érdekes
 • about: eszköz adatok

Pulzusmérés

A Huawei Band 3 Pro egyik fő funkciója a pulzus mérése, ami lehet folyamatos és kézi indítású. A folyamatos pulzus valóban folyamatosat jelent, tehát nem x percenként. Fontos tudni, hogy a folyamatos pulzusmérés nincs jó hatással az akkumulátorra (de azért egész jól bírja).

Manuális pulzusmérés

Lehetőséget ad manuális pulzusmérésre is. Ehhez válaszd ki a szív ikont, majd érintsd és ezt követően elindul a mérés.

 

 

Lépésszámlálás

A másik fő funkció a lépések és megtett távolság számolása. Ez megint olyan ami azért nem 100%-os sosem, de viszonylag jól közelítik a valóságot. Ami biztos, hogy bizonyos mozgásokat lépésnek számol, például a karok jelentős mozgatásával járó egyes tevékenységeknél (mint az összes többi óra és karkötő is).

A napi lépések számát maga a karkötő is kiírja és persze az alkalmazásban külön részleg van erre:

 

Alvás minőség

Egy érdekes funkciója az ilyen eszközöknek az alvás minőségének figyelése. Az persze nem meglepő, hogy képes az alvás figyelésére, azonban a Huawei ennél tovább ment a TruSleep-pel. A TruSleep egy sokkal hatékonyabb, részletesebb megoldás az alvás figyelésére:

“A Beth Israel Deaconess Medical Center alá tartozó Center for Dynamical Biomarkers (DBIOM). a Harvard Medical School neves oktatókórháza által hitelesítve.

A HUAWEI TruSleep technológiát használja alvás figyelésére, ami pontosan képes analizálni a mélyalvást, könnyű alvást, REM alvást és ébrenlétet, az alvásminőség értékelések és javaslatok készítéséhez, a Beth Israel Deaconess Medical Center alá tartozó Center for Dynamical Biomarkers (DBIOM), a Harvard Medical School neves oktatókórháza felhatalmazásával.”

Vagyis egy sokkal fejlettebb megoldás, mint amit a konkurencia nyújt általában. Alapvetően elég jól felismeri hogy mikor mennyi alvás történt. A mély, könnyű és főleg a REM alvást nyilván nehéz igazolni otthoni körülmények között, de éreztem összefüggést az általa szolgáltatott adatok és a fáradtságérzetem között.

A kezdőlapon elérhető  a részletes statisztika, magán a karkötőn csak az alvással töltött idő látszik.

 

Sportolás, sport módok

Több sport módja van, különféle adatokat rögzít ilyenkor, mint a távolság, pulzus, stb. Ezeket persze eltárolja és később az alkalmazásban visszanézhetők, nyomon követhető a fejlődés.

Van

 • beltéri futás
 • kültéri futás
 • séta
 • szobabicikli
 • úszás
 • általános edzés

A pontos távolság méréshez szükség nincs szükség a telefon GPS-ére, mivel van saját, beépített GPS-e.

Vízállóság

Vízálló 50 méterig, így nyilván úszni lehet vele. Ténylegesen vízálló, fél óráig tartottam vízben, semmi baja nem lett. Zuhanyozni, fürdeni nyilván lehet vele, de véleményem szerint azért napi 1x nem árt 24 óra után megtisztítani a karkötőt és a személyes higiénia érdekében a csuklót sem kihagyni a tisztálkodásból.

Akkumulátor, üzemidő

Az akkumulátor kapacitása 100mAh (mint a Honor Band 4 esetén), ami a gyártó szerint maximum 14 napig látja el árammal a karkötőt. Ez kb. igaz, azonban ha minden funkció (TruSleep, folyamatos pulzusmérés, folyamatos kapcsolat a társított eszközzel, stb.) akkor ez inkább olyan 7 nap. Ami persze elég jó érték, figyelembe véve a kapott szolgáltatásokat. Folyamatos GPS használat esetén 7 óra üzemidő várható.

A töltést nagyon jól oldotta meg a gyártó, nem kell szétszedni a töltéshez, mint a például a Mi Band 3 esetén, csak a töltőt kell rátenni és bedugni a micro USB kábelt. Töltő nem jár hozzá, de ez senkinek nem jelenthet problémát.

A töltöttségi szint változását 10%-os lépésekben jelzi.

Összegzés

Ugyanazt lehet elmondani, mint a Honor Band 4 esetén:

“Összességében eléggé tetszik a Honor Band 4, a kijelzője fantasztikus, pontos tud lenni a pulzusmérés (bővebben a megfelelő részben), a TruSleep pedig több, mint szimpla alvásfigyelő, ami a megszokott. A lépéseket olyan pontossággal számolja, mint a hasonló jó minőségű eszközök, tehát egész jó, de azért nem 100%-os. Az üzemideje erős terhelés mellett is egész jó, kb. 7 nap és a hozzá tartozó alkalmazás a legjobbak közül való. Az is eléggé tetszik, hogy a töltéshez nem kell szétszedni.”

Ez még kiegészül a GPS-szel, mint extra, így lehetővé téve a pontos távolság mérést, telefon nélkül is.

Ugyanakkor hátránya az ára, ami annyira nem barátságos, hiszen valamivel többért már jó minőségű okosórát is lehet venni. Például a Honor Watch Magic 40-45 000 Ft körül megvehető.

Honor Band 4 vagy Huawei Band 3 Pro?

Két nagyon hasonló okoskarkötőről van szó, a szoftverük is gyakorlatilag ugyanaz és ugyanazt is tudják. Kivétel a GPS, ami nincs a Honor Band 4-ben és a Huawei Band 3 Pro kissé kidolgozottabb, míg a Honor Band 4 letisztultabb és a szélekig kiérő üveg eléggé széppé teszi. Persze egyik sem az üzleti megjelenés kategória. A fehér /arany nőknek jó választás lehet, ha nem szimpatikus a fekete (rózsaszín van a Honor Band 4-ből). De alapvetően a GPS-en kívüli nincs más lényegi különbség, viszont a Huawei Band 3 Pro 3x annyiba kerül (ha a Honor Band 4-et sikerül megszerezni 10 000 Ft körül).

A Honor Band 4 tesztet egyébként itt találod.

 

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..