Genesis Krypton 555 gamer egér teszt – nagyon könnyű, szellős kialakítás

Már nem egy Genesis termékkel volt dolgunk a tesztek során és jellemzően meg voltunk elégedve velük és ez nincs másként a Krypton 555 névre hallgató egér esetén sem.

Amiben különlegesebb, mint a többi az, hogy az egér burkolata rácsos kialakítással került megalkotásra, így nem csak egész könnyű, hanem a tenyér sem izzad rá hosszabb gaming során sem.

Természetesen az RGB világítás, az erőteljes, jól beállítható szoftver sem marad el, ahogy a makrózás lehetősége sem.

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

Doboz, kicsomagolás

A gyártóra jellemző dobozban érkezett:

 

 

A doboz tartalma:

 • egér
 • extra teflon talp
 • némi kábel

 

Így néz ki

A Krypton 555 is gyakorlatilag egy tipikus egér formát követ, némi extrával, mégpedig hogy rácsos kialakítással oldotta meg a gyártó a házát.

A rácsozás ez esetben a DPI és az RGB világítás kapcsoló gombokig terjed, így még inkább szellős lett kialakítása. Az egér kapható fekete, illetve fehér színben is, esetünkben a fekete színű a teszt alanya.

 

Gyártói képek

 

 

Fehérben így mutat

 

Ahogy az elvárható, a valóságban is ilyen

 

 

Természetesen a világítás kikapcsolható

 

 

Kábele szövet borítással rendelkezik, a hossza 180cm

 

Gombok

A Krypton 555 7db gombbal rendelkezik, amelyek könnyen benyomhatók, sőt sokáig fognak is szolgálni, ugyanis 60 millió benyomásra tervezte a gyártó. Görgője csendesen, akadásmentesen használható.

Kialakítás szempontjából kettő oldalsó gomb is fellelhető rajta, illetve felül extraként a DPI vezérlő gomb, illetve a világítási kapcsolásához is rendelkezésre áll egy egy külön gomb.

Mind a hét gombja “programozható”, tetszés szerint állítható a funckió:

 • bal
 • jobb
 • görgő
 • DPI váltó
 • szín váltó
 • + 2 extra gomb bal oldalon

 


Méret, használhatóság

Közepes egérről van szó, amely 128mm hosszú, 68mm széles, illetve 42mm magas, így akiknek jellemzően a kisebb és a nagyobb egerek sem állnak annyira kézre, azoknak ez a középút nem lehet rossz választás.

Mindösszesen 70gramm, amivel a könnyebb egerek közé tartozik, így kevésbé fárasztó a mozgatása is.

Az sem utolsó szempont, hogy nem fog róla az izzadtság sem patakokban csorogni, hisz mindannyian tudjuk, hogy egy intenzív játék esetén elég sűrűn izzad az ember tenyere, pláne ha az kompetitív játék.

 

 

Ujjakkal érintve is kényelmes

Jellemzők

 • szenzor: Pixart PAW3333 (optikai)
 • garantált kapcsoló élettartam: 60 millió kattintás
 • felbontás: 200 – 8000 DPI, szabadon szabályozható, 100-as lépésközzel
 • gyorsulás: 35G
 • mintavételezés (polling rate, ennyiszer kérdezi le az egér az aktuális pozíciót másodpercenként): maximum 1000Hz (módosítható)

 

A beállítások módosíthatók a hozzá tartozó szoftverben:

 • felbontás
 • sebesség
 • egér mutató pontosság javítása
 • görgetési sebesség
 • dupla kattintás sebessége
 • válaszidő
 • mintavételezés: 125 / 250 / 500 / 1000 Hz

 

 

Optikai szenzor által nincs piros lézerfény és csúszós teflon talpakat kapott.

Beüzemelés

Bedugod, használod. Viszont mivel az előnyeit a hozzá tartozó szoftver adja, így azt mindenképpen telepíteni kell.

Az egér szoftvere

A Genesis kínál egy programot is, amelyben számos dolog állítható be és elég komoly mértékben testreszabható vele az egér:

 • beállítható a DPI, válaszidő
 • beállítható a mintavételezés
 • átprogramozhatók a gombok
 • makrózható
 • több (sok) profilba menthetők a beállítások
 • az RGB világítás beállítható

A program letölthető itt. Az egér memóriával rendelkezik, így az áramtalanítása esetén sem veszti el a beállításait, valamint több profil is készíthető és azok között gyorsan lehet váltani, tehát nem kell mindig újra beállítani.

 

 

A profil váltást nem lehet beállítani egér gombokra, viszont számtalan profilt létrehozhatunk, így gyorsan átválthatunk egy másik játék/tevékenység használatához alkalmasabb profilra.

 

 

Ez hasznos annak, aki több programmal dolgozik felváltva, vagy több játékkal játszik, mert így gyorsan tud váltani a gomb konfigurációk között.

Automatikusan viszont ez nem lehetséges, tehát ha elindul egy játék, vagy program, akkor az ahhoz beállított dolgokat töltse be.

Programozható gombok

Teljesen újra programozható minden gombja. A gombokhoz beállíthatunk egy tipikus funkciót, mint például lejátszás indítása, szüneteltetése, de tetszőleges billentyű, vagy játék, programbeli billentyű kombinációt is rendelhetünk hozzájuk (pl. R, reload), sőt, komplett makrót is, valamint akár ki is kapcsolhatjuk.

Munka közben is hasznos, hiszen a két extra gomb, plusz akár a DPI gomb is hasznosítható egy-egy program funkcióhoz, vagy akár műveletek sorozatához.

 

 

Ahogy a Genesis egerekre jellemző, a gombok nem csak átprogramozhatók egy másik gombra (vagy billentyű kombinációra), hanem akár konkrét funkciót is rendelhetünk hozzájuk, ami igen hasznos és nem csak játékok közben, hanem egyébként is, mert a produktivitást is jelentősen meg tudja növelni.

 

 

Például segíti a böngészőkben való navigációt, program ablakok között válthatunk, vagy az egyes szoftverekben használt funkciókat is elérhetjük általa.

 

Egér beállítások

Az egér minden fontos jellemzőjét beállíthatjuk, kezdve a felbontással, vagyis a DPI-vel, amely lehet 200 – 8000 DPI és szabadon szabályozható, 100-as lépésközzel.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy van összesen maximum 6 érték, amelyekhez szabadon állíthatjuk be a DPI értékét. Tehát nincs az, hogy van pl. 800 / 1500 / 4000 / stb. hanem teljesen szabadon állíthatók be a DPI értékek.

 

 

Mindegyikhez egyedi színt is beállíthatunk és DPI váltáskor pár pillanatra átvált a világítás erre a színre.

 

 

A performance részben beállítható az egér érzékenysége, ha túl gyors, vagy túl lassú a beállított DPI függvényében. Ugyanitt az egér mutató pontosságát is javíthatjuk, valamint a görgetési, dupla kattintási sebességet, mintavételezés gyakoriságát és a válaszidőt is beállíthatjuk (legkisebb értéke 10ms).

 

A világítás

A “Light” részben a világítást állíthatjuk be, úgymint az effektet, színét, fény erősségét, sebességét, stb, vagy akár ki is kapcsolhatjuk.

 

 

A szín szabadon beállítható

 

Világítás három helyen jelenik meg:

 1. görgő
 2. logó
 3. egér széle körben

A világítás természetesen komoly mértékben szabályozható és van ahol állítható a szín, fényerő, sebesség is.

Van egyetlen színű világítási módja (standard), amely ha fixre van állítva, akkor nem animált, hanem folyamatosan egyetlen színnel világít.

Az egy színű mód mellett persze van egy csomó sokkal látványosabb, mint a pulzáló, váltakozó színek, szivárvány színek, futkározó színek, stb.

Világítás egyetlen színnel folyamatosan, effektek, sebesség, fényerő látható az alábbi videóban, de akár teljesen ki is kapcsolható ha valakit ez zavar.

 

Makrók

Van egy makró menedzser része is, ahol készíthetünk makrókat. A makró előre rögzített műveletek sorozata, használható játékokban, de úgy általában is, így szintén növelhető vele a produktivitás.

Egy nagyon egyszerű példa:

jelöljön ki mindent
másolja

Akkor ez annyi, hogy elindítjuk a rögzítést, Ctrl + A, aztán Ctrl + C.

 

 

Majd pont úgy, mint egy billentyűt, vagy billentyű kombinációt, beállítjuk az egyik egér gombra.

 

 

Természetesen ennél sokkal komplexebb művelet sorozat is rögzíthető.

Használat közben

Ha valamivel, akkor azzal nehéz vitatkozni, hogy a Genesis Krypton 555 kényelmes, a tesztünk során egyikünknek kényelmetlen volt, de ő bal kezes és mindenki másnak abszolút megfelelt mint méretben és súlyban is.

Alapesetben egy nem túl nehéz, de nem is túl könnyű egérről van szó, amely kényelmesen használható még ujjheggyel is és nem válik fárasztó a mozgatása, viszont azoknak is megfelelő, akik a normál méretű egereket kedvelik, hiszen nem extra kicsi.

Ahogy lenni szokott, szoftveresen is nagyon rendben van, könnyen és egyszerűen használható (plug’n’play).

A teszt során használatban volt nem csak játékok, de a napi munka során is és megbízható társnak bizonyult, ráadásul tényleg jó szellős is!

 

 

Talán a DPI állító gombból lehetne kettő, hogy felfelé és lefelé is tudjuk állítani menetközben, de aki nem ragaszkodik a világítás állításához, az arra is be tudja állítani, mivel ugye minden gombja programozható.

Különféle anomáliákat, mint a pozitív, negatív gyorsulás, jitter, stb. nem lehet észrevenni. A hardver és a részletes beállíthatóság nagyon jó érzékenységet, pontosságot és precizitást adnak.

 

Összegzés

Összességében egy jól használható, szellős, kényelmes (nem csak) gamereknek szánt egeret ismertünk meg a Krypton 555-ben, amely minden jellemzőjében beállítható és a számos gombja jól hasznosítható.

A szenzor és a kapcsolók jók, van sokféle, testreszabható és kikapcsolható világítás, átprogramozható, makrózható gombok, vagyis minden adott.

Jelenleg 10 000 Ft, amivel nem filléres, de nem is drága egér, a komolyabbak között inkább az olcsók közé sorolható, szóval aki nem akar tízezreket költeni egérre, de nem is a filléres kategóriából választana, annak megfontolandó választás.

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

Avatar

Gabe Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .