BlitzWolf BW-WS01 teszt: időjárás állomás, hő és páratartalom mérő

A BlitzWolf BW-WS01 egy igényes hőmérséklet és páratartalom mérő (időjárás állomás) és akár 3 extra szenzorral is kérhető, amelyeket kint is elhelyezhetünk, vezeték nélkül kapcsolódnak a fő egységhez. Jelenleg már 5500 Ft-ért megvehető egy és mindössze 8800 Ft-ért három extra szenzorral. Az árát megéri és úgy meg főleg, hogy ennyiért elem is jár.

 

Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

A doboz tartalma

A rászánt összegtől függően érkezik a fő egység, ami önmagában is használható, de minimum egy, maximum 3 extra szenzor jár hozzá. Vagyis összesen négy helyen mérhetünk vele és ez egyben a maximum is.

 

A teszt alanya a legnagyobb csomag

Külső megjelenés

A készlet áll egy fő egységből, amelyhez kapcsolódnak a szenzorok. A fő egységnek kijelzője van, amely háttérvilágítás nélkül is látható, ha nincs sötét. De ha sötét van, akkor bekapcsolható a háttérvilágítás is.

Egyértelműen igényes, kerek formájú és a kijelző mérete kb. 5.5 cm, és a legnagyobb számok mérete kb. 1.2 cm, szóval azért viszonylag messziről is jól látható

 

Gyártói kép

 

A valóságban is ilyen

 

A kijelző jól látható szemből és oldalról nézve is

 

Ekkora

 

Háttérvilágítás által sötétben is látható a kijelző és a világítást bekapcsoló gomb nagyon jó helyen, a tetején van, így mindig kéznél van, ráadásul érintőgomb.

 

A világítása szép kék, de enyhén vibrál

 

A világítás egy idő után automatikusan kikapcsol

 

Mágneses, így fémre feltehető, de ki is támasztható és a kitámasztó két állású.

 

 

Hátul a gombok és egyszerre csak egy extra szenzort tud megjeleníteni és a display gombbal válthatunk köztünk. Ez így OK, de az kicsit kellemetlen, hogy hátul van, egy érintőgomb ennek is jó lett volna a tetejére, vagy esetleg oldalra.

  

Tartozik hozzá 1, 2, vagy 3 szenzor is, így a kinti hőmérséklet, páratartalom is mérhető (vagy a benti, több helyiségben). Szenzor egyébként utólag is vehető külön, itt található (3500 Ft jelenleg).

 

Gyártói kép

 

Tényleg ilyen, 4.5 cm az átmérője

 

Szintén mágneses és kint is használható, így elvileg vízálló, bár az eleje / hátulja illesztésnél azért ebbe bele lehet kötni, ezért talán nem rossz ötlet szigetelőszalaggal, vagy valamivel ott körbetekerni. A mágnes által megtapad fémen, nem esik le, de talán egy hangyányit tarthatná erősebben is.

 

Beüzemelés

Jó hír, hogy mindegyik elemmel érkezik, így sokáig arra sem lesz gondunk. Első lépésként el kell távolítani az elemet a lemerüléstől védő műanyagot.

 

 

Majd hosszan nyomva a fő egység hátulján lévő sync pair gombot elkezdhető a szenzorral való párosítás. Miután pair módba lépett, egy szenzoron hosszan kell nyomni a gombot és megtörténik a párosítás.

Ezt még maximum kétszer tehetjük meg.

Mennyire pontos?

Jöhet a nagy hő / páramérő megateszt. 😀

 

 

Ez így összesen négy különböző hőmérő és öt, ha a BlitzWolf esetén külön vesszük a fő egységet és a szenzorokat.

A képen nem látszik az egyik, mert az okos cuccos, csak szenzor.

 

 

Ahogy látható, a hőmérséklet esetén az eltérések 0.5°C-on belül maradnak, így ez mindenképpen OK.

A pára esetén az eltérések +-2%.ot mutatnak, vagyis az is rendben van.

Kijelenthető tehát, hogy a BlitzWolf BW-WS01 pontosan mér és a mérés lehet °C, vagy °F.

Összegzés

A BlitzWolf BW-WS01 olcsón ad igényes dizájnt és az árban már az elemek is benne vannak.


Akár négy helyen is mérhetünk vele hőmérsékletet, páratartalmat és a kijelzője mindig aktív, plusz háttérvilágítása is van.

Ennyiért mindenképpen megéri a két apró probléma ellenére is (enyhén vibráló kijelző, szenzorok esetén a vízállóság kérdésessége).

 

Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .