BlitzWolf BW-FYE16 teszt – vezetéknélküli fülhallgató kijelzővel

Már egy ideje érkeznek az olyan vezetéknélküli fülhallgatók, amelyeknek a tároló, töltő dobozán érintőkijelző van és azzal elérhető sok funkció mobil alkalmazás nélkül is. Ilyen a BlitzWolf BW-FYE16 is.

Vámmentesen érkezik lényegében ingyen szállítással és kuponnal most nagyon olcsó, csak 8200 Ft (limitált ideig használható): BGRJU6FYE16

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

A doboz és a tartalma

A dobozban van a

  • töltődoboz
  • Type-C töltőkábel
  • fülhallgatók
  • három pár pár különböző méretű gumiharang (füldugó)
  • használati útmutató

 

Így néz ki

Pont olyan, mint bármely vezetéknélküli fülhallgató, vagyis tartozik hozzá egy töltő, tároló doboz, de kijelzője is van.

A fülhallgatók viszont izgalmasabb dizájnt kaptak.

 

Gyártói képek

 

Pont olyan, amilyennek várjuk

 

 

Attól nem kell tartani, hogy kiesnek a fülből, még intenzívebb mozgás közben is stabilan a fülben maradnak és csak 4 grammosak.

 

 

Ahogy az lenni szokott, egy töltődoboz is tartozik hozzá, amelynek saját akkumulátora van, így áram hiányában is tölti a fülhallgatókat.

 

 

De ennek kijelzője is van (részletek lentebb)

 

A mérete 6 x 5.5 cm és 2.7 cm vastag és 68 gramm, vagyis zsebben is elfér.

A minősége egyébként jó, bár a kijelző nincs teljesen középen, amire azért illett volna odafigyelnie a gyártónak.

Technikai jellemzők

Vízállóság: IPX5
Codec: AAC,SBC
Frekvencia tartomány: 20Hz-20kHz
Bluetooth verzió: 5.3

A kijelző

A kijelző érintőkijelző és lényegében egy mobil alkalmazást vált ki, vagyis lehet például hangzást módosítani, aktív zajcsökkentést kapcsolgatni, kiírja a töltöttséget, állítható a hangerő, van lejátszás vezérlés, hívás fogadás, visszautasítás, beállítható, hogy  egy idő után kikapcsoljanak a fülhallgatók, stb. (és ezen funkciók egy része elérhető a fülhallgatókon is).

 

Mennyire jó a hangja?

Az árban már a kijelző is benne van, ami nyilván növeli az előállítás költségét, aminek az árba bele kell férnie, ezért esetleg azt gondolhatjuk, hogy a megfelelő hangzás kialakítására már nem jut elég a költségvetésből.

De ez nincs így, mert nem kimagasló, de jó hangzást ad és a basszus kifejezetten erős tud lenni, ha a basszust erősító hangszínt állítjuk be.Mivel beépített equalizer is van, például kiegyensúlyozott, stúdió és basszus módokkal is, így még jobban illeszkedik az egyes zenékhez, csökkentve a basszust, erősítve a magas hangokat.

 

 

A hangereje eszköztől, audio tartalomtól függően kb. 50%-on általában már elég.

Nem késik a hang a képhez képest

A vezetéknélküli rendszerek – mint a bluetooth – sajátossága a késleltetés, hiszen némi időbe telik, mire a jel eljut a megfelelő helyre, viszont ez esetben lényegében észrevehetetlen, emiatt tökéletes, mint gaming fülhallgató és filmekhez, videókhoz is ajánlott.

 

Mono, vagy sztereo?

Ez a fülhallgató használható párban, vagy csak az egyik. A töltőből mindkettőt kivéve automatikusan bekapcsolnak és mindkettő használható, de csak az egyiket kivéve használható csak az (utólag kivéve a másikat az is bekapcsol).

A kezdeti párosítás után később automatikusan újra kapcsolódik a dobozból kivéve (feltéve hogy az eszközön be van kapcsolva a bluetooth).

Visszatéve a dobozba megszünteti a kapcsolatot és kikapcsol.

 

Érintőgombok

Érintőgombokat kapott, amelyekkel minden fontos funkció elérhető, mint a lejátszás, szüneteltetés, hangerő, léptetés és jól használhatók.

Az aktív zajcsökkentés, zajszűrés (ANC)

In ear fülhallgató lévén valamennyi zajt eleve kizár, de ez még aktív zajszűréssel is fokozható, így jelentősebb mértékben csökkenthetők és akár teljesen kizárhatók vele a külvilág zajai.

Az aktív zajszűrés során a fülbe jutó környezeti zajokat erősen elnyomja ugyanolyan amplitúdójú, de fordított fázisú hanghullámot kibocsátva az eredeti hanghoz.

Vagyis ellentétben a passzív zajcsökkentéssel (pl. füldugó) elemzi a zajt és kioltja azt és az aktív zajszűrés önmagában is használható, ha semmit nem hallgatnánk, de a külvilág zajait csökkentenénk. Ilyenkor egy halk, statikus hang hallható.

A zajszűrés mindig a viszonylag homogén zajokkal működik jól, mint például a szélzaj, motorok zaja, vagy ha annyira sok ember beszél, hogy az már egy egybefüggő hang, stb.

A kipróbált zaj minták a szokásosak:

  • erős ventilátor zaj
  • busz
  • vonat
  • szélzaj
  • irodai zaj

Ezekből visszavett, de egyértelműen nem az erős aktív zajcsökkentésre képes fülhallgatók közé tartozik, ezért akinek az fontos szempont, annak más fülhallgatót kell keresnie (ráadásul a szokásosnál hangosabb az zajcsökkentés által keltett statikus hang).

 

Használat hívásokhoz

Megfelelő minőségű hívásokat ad még akkor is, ha csak az egyik fülhallgató van használatban.

Akkumulátor, üzemidő

A gyártó szerint 7 óra használat jön össze egy feltöltéssel, ami kb. igaz, mert olyan 6-7 órát lehet kihozni belőle, ami egy jó üzemidő.

A tároló doboza egyben töltő doboz is saját akkumulátorral, vagyis általa még tovább növelhető az üzemidő.

Összegzés

Bár már nem akkora újdonság, de még mindig újszerűek a kijelzővel rendelkező fülhallgatók, ezért mint tech kütyü is izgalmas.

Mint fülhallgató is megállja a helyét és a változtatható hangzás nyilván előnye és az érintőgombok is jól sikerültek.

Vagyis nem csak egy érdekes újdonság, hanem ténylegesen is használható (viszont az aktív zajcsökkentése bár létező, működik, de nem túl erős).

 

Vámmentesen érkezik lényegében ingyen szállítással és kuponnal most nagyon olcsó, csak 8200 Ft (limitált ideig használható): BGRJU6FYE16

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide


admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .