BlitzWolf AirAux AA-GCR1 teszt – extra látványos hangszórók számítógéphez, RGB világítással

Direkt számítógép hangszórókról nagyon ritkán számolhatunk be, de nemrég a BlitzWolf-tól érkezett egy, konkrétan AirAux kiadásban: AirAux AA-GCR1. Látványos, gamer közegben is helyt álló hangszórókról van szó, amely nem csak az RGB világításban érhető tetten, hanem a kialakításban is. Az ára jellemzően 9000 Ft körül alakul .

 

Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Így néz ki

Az AirAux AA-GCR1 olyan sztereó hangszórópárt jelent, amely azoknak is megfelelő, akik gondot fordítanak a számítógépük, környezetük stílusára.

Az előlap egy része szálcsiszolt stílusú, ami nem csak festés, hanem ténylegesen enyhén recés. Egy része pedig a hangszórót fedő fém rács és ezeket vonalban kialakított világítás választja el.

Az egyik hangszórón gombok is kaptak helyet.

 

Gyártói kép

 

 

Ténylegesen ilyen a valóságban is

 

 

 

 

A világítás kikapcsolható

 

 

A tetején a világítás stílust váltó érintőgomb, az elején pedig a világítás kikapcsolás és a hangerő módosító gombok, plusz a gyártó logója.

 

 

A világítási mód érintőgombja

 

Kb. 18.5cm magas, 8.5cm mély és 8cm széles (a képen egy 21″ méretű monitor mellett).

A világítás

Változtatható RGB világítást kapott, amely több stílusban képes világítani, de a világítás teljesen kikapcsolható.Az alábbi videóban ezek figyelhetők meg sorban:

  1. gyors több szín
  2. másik gyors több szín
  3. egyik színből lassan átmegy a másikba
  4. csak piros
  5. csak zöld
  6. csak kék

 

Hang jellemzők

“Kitűnő, erőteljes basszus, részletes hangzás” – így jellemzi a gyártó. A hangereje 6W (2 x 3W).

Normál 3.5mm jack kábelen csatlakozik a gépre, de van egy USB is, a világításhoz és a tápellátáshoz.

 

Hang minőség és hangerő

Elsőre talán meglepő lehet a hangzása, mert a mély nem dönget annyira, mint amire esetleg a gamer jelző alapján gondolnánk. De ez nem baj, sőt, inkább jó, mert az effektek realisztikusabbak és a játékok (különösen az FPS-ek) hangzása sokkal összetettebb annál, mint hogy minden dübörögjön aztán annyi. Hiszen van ezerféle dolog ami hangot ad: eltérő hangot kiadó fegyverek, lépés, beszéd, újratöltés, robbanás, mechanikus dolgok mozgása, lövedék becsapódás, stb. stb.

És az egyik leggyakoribb hang, a lövések közel sem minden esetben tompa pufogással szólnak, arról nem is beszélve, hogy amikor eltalál valamit, az megint csak gyakran ad ki magasabb hangot (mert pl. fémbe csapódik) amik szintén jól hangzanak. A beszédek terén pedig egyenesen brillírozik, nagyon jól, hitelesen szól.

Szóval a magas, középtartománybeli hangok igen jók és azért a mélyet sem nagyítóval kell keresni, mert a normális mértékben jelen van.

A hangzása részletes, még alacsony hangerő mellett is megmaradnak az apró részletek, ami játékoknál azért nem hátrány. Összegezve a hangzása nyilván high-end, de kifejezetten szimpatikus, kellemes.

 

 

A fentiekből következik, hogy jól hasznosítható zenéknél, filmeknél is és nagyon jól olyan tartalmaknál, amelyekben sok a beszéd. Zenék esetén annyit azért jó tudni, hogy aki őrült mértékű basszusra vágyik, annak nem jó választás.

Hangerő tekintetében napi használat során kb. a 35% ami már eléggé, de nem zavaróan hangos. A saját hangereje is állítható gombokkal, folyamatosan nyomva tartva is.

 

 

Áramot USB-ről kap, ami lehet a számítógép USB csatlakozója, vagy akár egy külső tápegység is (pl. telefon).

Megemlítendő, hogy háromból kettő számítógép esetén nem, de az egyiknél ha a hangszóró saját hangereje maximumra volt állítva, akkor némi elektromos zaj volt tapasztalható. Ez kiküszöbölhető azzal, hogy ha egy kicsit lejjebb van állítva a hangszóró saját hangereje, a Windows-ban pedig kicsit feljebb. Így nincs gond.

Mivel használható?

Bármivel használható, amely rendelkezik 3.5mm jack kimenettel (de ha USB-vel nem, akkor a tápellátását meg kell oldani): számítógép, laptop, telefon, stb.

Összegzés

Az AirAux AA-GCR1 látványos és igényes dizájnnal rendelkezik, gamer stílusú környezetben jól mutat, de egyébként is egész kellemes külsővel bír. Az RGB világítás nagyon feldobja, de aki nem kedveli az efféle világítást, az ki is kapcsolhatja.

A hangzása tekintetében a gyártó a valósághűségre törekedett, így nincs mindent elsöprő basszus, hanem inkább csak az indokolt mennyiségű. Viszont minden más realisztikusabban szól, beleértve az effekteket, beszédet. stb., ami nyilván előny. Összességében a hangzása ha nem is high-end, de kifejezetten szimpatikus.

Megemlítendő, hogy háromból kettő számítógép esetén nem, de az egyiknél ha a hangszóró saját hangereje maximumra volt állítva, akkor némi elektromos zaj volt tapasztalható. Ez kiküszöbölhető azzal, hogy ha egy kicsit lejjebb van állítva a hangszóró saját hangereje, a Windows-ban pedig kicsit feljebb. Így nincs gond.

A teszt keletkezésének időpontjában az ára kuponnal 8300 Ft, amit nyilván megér.

 

Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .