Bangle.js – a szabadon módosítható, programozható okosóra

Az okosóráknak két fő típusa van: az egyik amelyik tényleg okos, vagyis alkalmazásokkal bővíthető, lényegesen jobban testreszabható, míg a másik típus amelyikre ez nem igaz. Mindkettőnek megvan a maga előnye, utóbbi esetén az üzemidő tud tipikusan akár több hét is lenni, míg előbbi nagy előnye nyilván a bővíthetőség. Persze a bővíthetőség sem saját alkalmazásokkal zajlik jellemzően, hanem valahonnan beszerezzük, azonban a Bangle.js okosóra esetén lényegében bárki szabadon programozhatja valós tudás nélkül is, grafikusan és hagyományos programozással is.

Adja magát, hogy ha bárki írhat, készíthet alkalmazásokat, akkor másét is használhassa, ami így is van. Sőt, open source, vagyis nyílt forráskódú, így más gyártók is használhatják a rendszert, lényegében pont, mint az Android-ot. Vagyis ha sikerül elterjednie, akkor egy eléggé finom dologról lehet majd szó.

Nagy előnye még, hogy rengetegféle más dologgal képes kommunikálni, együttműködni, ahogy alábbi videó is mutatja.

 

 

Két módon fejleszthetők saját alkalmazások és egyebek:

  1. Javascript
  2. Blockly, amely grafikus programozási megoldás

 

A Blockly

 

Maga az óra egyébként tartalmaz pulzusmérőt, GPS-t és különféle szenzorokat is. Az ára jelenleg 18 200 Ft, de még csak közösségi finanszírozás alatt van, tervezett megjelenés 2020 március.

Ha megjelenik, akkor teszt nyilván lesz. 🙂

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .