Az egyik lehető legolcsóbb okosóra GPS-szel – Zeblaze Swim teszt

A Zeblaze Swim okosóra alapvetően is eléggé rendben van, de ez most az egyik legolcsóbb okosóra, amiben GPS is van. A GPS hasznos sportolás során, de igazából az egészség célzatú mozgások során is hasznos a pontos méréshez.

Most csak 13 000 Ft és kupon is van (limitált ideig használható): BGXIFD621

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

A doboz tartalma

A dobozban van az

 • óra
 • a töltőkábel
 • a használati útmutató

 

 

Töltő (mint általában) természetesen nincs, de bármely telefon, vagy univerzális töltővel tölthető.

Dizájn

Tipikus négyszög óráról van szó, amely mentes minden extra dizájn elemtől, ezért bárkinek megfelelő lehet.

Egy lapos gombja van, amely előnyös, nem nyomódik meg véletlenül.

 

Gyártói kép

 

 

A nőiesebb változat

 

A valóságban is ilyen

 

 

44mm magas, 38mm széles, szóval vékonyabb csuklón is kényelmes és 11.2 mm vastag (12.5 mm a szenzor dudorral együtt).

Igen könnyű, csak 38 gramm szíjjal együtt.

 

 

5ATM szinten vízálló, úszni is lehet vele és nyilván zuhanyozni, fürdeni is (de nagyon meleg vízbe tenni nem érdemes).

 

Kijelző

Az érintőkijelzője szép nagy, 1.69 méretű, 240*280 pixel felbontással. Ez a felbontás megfelelő képet eredményez és oldalról nézve sem torzul.

A fényereje jó, kint is látható és 5 lépésben is beállítható (de saját maga nem képes szabályozni a fényviszonyokhoz képest). Bent már 20-40% is elég.

Ahogy az lenni szokott, az óralap változtatható és a csukló felemelésére a kijelző bekapcsol, ha nincs kikapcsolva ez a funkció.

A kijelző bekapcsolva tartásának ideje beállítható 5-20 mp között.

Letölthető óralapok


Az alkalmazáson keresztül rengeteg óralapot tölthetünk le és nagyon sok jó van köztük. Kategóriákra bontott, a “More”-ral megnyitható egy kategória, ahol még több van.

 

 

Ez például a business kategória

Csináld magad óralapok

Lehetőséget ad óralapok készítésére egyszerűen, amelyhez csak egy tetszőleges képet kell kiválasztanunk (vagy készítenünk fotózva) és beállíthatjuk, hogy hol legyen az idő, valamint a dátum és a színét is beállíthatjuk.

 

Funkciók

Fitnesz, sport és egészség funkciók
pulzusmérés, véroxigénszint mérés, lépésszámlálás, megtett távolság mérés, elégetett kalória, sportolás nyomon követése, GPS

További egészség funkciók
mozgás emlékeztető, alvás minőség megfigyelése

Értesítés funkciók
Bejövő hívás jelzése, alkalmazás értesítések és SMS jelzése, bejövő üzenetek, hívások, értesítések kijelzése

Egyéb
Ébresztőóra, idő, dátum kijelzés, stopper, időzítő, stb.

Az óra rendszere

Az óra rendszere szokásos, vagyis fel, le, jobbra, balra mozdulatokkal és érintésekkel, valamint a gombbal használható. Jól néz ki, igényes.

A kezdőképernyőn lefele húzva érhetők el a gyorsbeállítások, felfele az értesítések, jobbra a lejátszás vezérlő és pár extra (időjárás, sport, beállítások), balra a widgetek, a gombbal a menü.

 

 

A widgetek hasznosak, sok adat elérhető velük

A hozzá tartozó mobil alkalmazás

A Zeblaze Fit alkalmazás tartozik hozzá, amely igényes, átlátható felületet ad, de magyarul nem tud.

 

 

 A beállítások

Pulzusmérés

Az okosórák, aktivitásmérők egyik legalapvetőbb funkciója a pulzusmérés és a Zeblaze Swim esetén sem kell ezt nélkülöznünk.

A nyugalmi pulzust pontosan méri (amikor a viselője nem mozog), ha téved is, akkor sem többet, mint 1-2 szívverés per perc. A pulzus gyorsabb változását némi lemaradással, de követi.

Az összehasonlítás alapja egy pulzoximéter és egy EKG mellkaspánt.

Bekapcsolható a folyamatos pulzusmérés, ami 5 percenként mér és az alkalmazásban napra lebontva megnézhetők a mérések grafikonnal, illetve az egészen pontos értéket is meg lehet nézni.

 

Véroxigénszint mérés

Külön piros fényű szenzorral méri a véroxigénszintet.

A véroxigénszint azt mutatja meg, hogy a vörösvértestek a lehetséges oxigénszállító kapacitásuk mekkora hányadát használják. 96-100% a normális, az alatt (és különösen 95 alatt) megfontolandó a kivizsgálása, 88 alatt pedig orvoshoz kell fordulni. Számos betegség esetén csökkenhet a véroxigénszint, így jó tisztában lenni az értékével.

Általában ugyanazt mérte, mint a kontrollt képező pulzoximéter, de ha volt eltérés, akkor nem több, mint 1%.

Nagyon fontos, hogy véroxigénszintet csak a szíjat szorosra húzva, mozdulatlanul lehet pontosan mérni, különben hülyeséget mérhet.

 

Lépések számolása

Normál, lassabb, gyorsabb mozgás esetén is jellemzően 90% körüli pontossággal számolja a lépéseket, még nem mozgó kézzel is, vagyis a lépések számolása pontos.

Némi folyamatos mozgás szükséges ahhoz, hogy számolni kezdjen, annak érdekében, hogy elkerülje az egyéb mozdulatok lépésként beszámítását.

A napi lépések száma az órán is visszanézhető, az alkalmazásban pedig napra lebontva is.

 

Értesítések, üzenetek, hívások

Képes megjeleníteni az SMS-eket, alkalmazás értesítéseket magyar ékezetes betűkkel és bármely alkalmazásét, jól olvashatóan (de a hangulatjeleket nem képes megjeleníteni).

Ami kicsit furán van megoldva az, hogy külön rá kell nyomni, hogy megmutassa az üzenetet.

 

 

Bármely alkalmazás értesítése átküldhető

 

Nagyon fontos, hogy a telefon ne lője le az alkalmazást memória vagy akkumulátor kezelés okán – ez az egyik leggyakoribb probléma minden gyártó esetén.

Alvás figyelése

Az alvás megfigyelése kétséges, mert van amikor nagyon pontos, máskor meg akár 2 óra eltérés is van az alvás időtartama esetén.

 

Napra lebontva visszanézhető

Sportolás nyomon követése

Több különböző sportot és mozgásformát támogat, köztük futás, séta, kerékpározás, úszás, futópad, általános edzés stb. és beépített GPS is van.

A GPS jól működik, egy másik (jóval drágább) okosórával és egy telefonnal összehasonlítva is pontosan méri a távolságot, tempót, stb. és térképet is rajzol. Ez hasznos nem csak sportolás, de egészséget javító mozgások esetén is.

Még magas házak között, azok közvetlen közelében is nagyon gyorsan talál jelet.

A GPS-t nem igénylő sportok esetén is szolgáltatja a szükséges adatokat, mint az időtartam, pulzusgörbe, stb.

 

 

 

Szóval bár azért nem professzionális, de amit tényleg kell, azt tudja és támogatja a nyíltvízen és medencében történő úszást. A medence mérete állítható 10-100 méter között, 5 méteres lépésközzel (de teljesen egyedi érték nem adható meg).

Edzés közben látható az aktuális idő (óra) és egyetlen mozdulattal elérhető a lejátszás vezérlő is.

Ne zavarj mód (DND)

Van ne zavarj mód (DND) és időzíthető, vagyis beállítható, hogy például este ne rezegjen.

 

Zene, lejátszás vezérlés

Lejátszás vezérlés van és és gyorsan elérhető a kezdőlapon jobbra húzva, de be is záródik egy idő után (viszont legalább könnyen elérhető).

Elérhető minden, mint a lejátszás, szüneteltetés, léptetés, hangerő (plusz a beállítások, sport, időjárás).

További funkciók

 • stopper
 • időzítő
 • ébresztés, emlékeztető
 • megcsörgethető a telefon, ha nem találjuk
 • kérhető figyelmeztetés, ha sokáig nem mozgunk (adott időszakra bekapcsolható)
 • víz ivásra emlékeztető
 • mozgásra emlékeztető
 • időjárás: megmutatja az aktuális hőmérsékletet, valamint az időjárás jellegét is. A helyszín tetszés szerint megadható.

 

Akkumulátor, üzemidő

A gyártó szerint a 300mAh akkumulátorral maximum 30 nap üzemidőre képes, de átlagosan is 15 napra, valamint 40 óra folyamatos GPS használatára.

Reálisan ez 10-14 nap üzemidőt jelent, attól függően, hogy a kijelzőnek mennyiszer kell bekapcsolni és hogy a GPS mennyire van intenzíven használva.

A töltéshez csak rá kell tenni a kábelt, amely mágnesesség által rajta marad.

 

Összegzés

Ma már nem kell tízezreket költeni arra, hogy egy használható okosóránk legyen, amire a Zeblaze Swim is jó példa. Ez az okosóra teljesen korrekt dizájnt, könnyű és erősebben vízálló kialakítást ad jelenleg nagyon olcsón.

Minden alapvető funkciót tud, ami egy ilyen jellegű óra esetén felmerül, vagyis pontosan méri a pulzust, a véroxigénszintet külön piros fényű szenzorral, pontosan számolja a lépéseket.

Az értesítéseket, üzeneteket ékezettel együtt jeleníti meg (bármely alkalmazásét), valamint jelzi az SMS-eket, hívásokat is.

Extraként van GPS, nem kimagasló, de hobbi szinten megfelelő sportolás nyomon követés és sok kisebb, de hasznos funkció.

Az árát megéri még úgy is, hogy az alkalmazás és az óra is angol és a fényerőt nem tudja magának beállítani automatikusan a környezethez képest, valamint az alvás figyelése nem mindig pontos.

 

Most csak 13 000 Ft és kupon is van (limitált ideig használható): BGXIFD621

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .