A BLUETTI bemutatta az EP600 és B500 energiatároló rendszert az energiaválság kezelésére

Az előrejelzések szerint a tél közeledtével gyorsan nő a villamosenergia-igény. A svájci kormányrendelet által bevezetett szabályok szerint a gázfűtéssel felszerelt épületek csak 19°C-ig melegíthetik a helyiségeket – azonban nem csak Svájc viseli az energiaválság terhét.

Sok ország fokozatosan drasztikus intézkedéseket hoz, hogy válaszoljon a megnövekedett energiaigényre. Európa legnagyobb gazdasága a napokban jelentette be, hogy a német háztartások hamarosan ugyanazt a problémával szembesülnek, mint számos európai ország.

Ebben az esetben érdemes megfontolni az intelligensebb, környezetbarátabb és megfizethetőbb módon történő energiaellátást.

A BLUETTI EP600 közelgő bevezetése vitathatatlanul nagy pillanat az egész házra kiterjedő tartalék energiaellátó rendszer kiépítésében. Ez egy régóta várt modell, amely segít az embereknek abban, hogy energia függetlenséget érjenek el.

 

 

Az EP600 egy moduláris ESS (Energy Storage System) rendszer, amely egyablakos megoldást kínál minden család számára az energiahiány enyhítésére.

6000 VA-os kétirányú inverterrel van felszerelve a váltakozó áramú bemenethez és kimenethez, amely 230/400 V AC tápellátást biztosít szinte bármilyen háztartási készülék működtetéséhez.

 

 

A piacon lévő többi napelemes generátorhoz képest az EP600 hibrid inverteres rendszerrel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a napelemek csatlakoztatása a napkollektorhoz elegendő a napelemes töltéshez.

Nincs szükség több szolár inverterre vagy MPPT vezérlőre. Az EP600 UPS rendszere zökkenőmentesen átáll az áramkimaradások idején, miközben folyamatos tápellátást biztosít, és minden eszközt a megszokott módon működik.

 

 

A B500 bővítőakkumulátor 4,960 Wh-s LFP akkumulátorcellákkal rendelkezik, így 10 éves élettartammal rendelkezik, ami felülmúlja a legtöbb versenytársat. Minden EP600 akár 16db B500 akkumulátorcsomagot is támogat 79,3 kWh kapacitással, ami elegendő az otthoni energiaszükségletek fedezésére még a leghidegebb télen is!

A B500 akkumulátorcsomagban található önmelegítő rendszert úgy tervezték, hogy legyőzze az alacsony környezeti hőmérséklet korlátait, lehetővé téve az aktív munkát még a hideg napokon is.

A nagy teherbírású alumíniumötvözet házzal felszerelt rendszer IP65 besorolású, így véd a portól, karcolásoktól, kopástól és kopástól. Használat közben 50 dB-nél kevesebb zajt generálva problémamentessé teszi a beltéri és kültéri telepítést (a szabadban történő telepítés esetén védőszekrény használata javasolt, hogy elkerülje a közvetlen napsugárzást).

A legtöbb otthoni elektromos rendszerrel ellentétben nem kell falra szerelni. Az EP600 és több B500 akkucsomagot egyszerűen a földre helyezhető, majd csatlakoztatva az összes szükséges kábelt és alkatrészt, a tartalék rendszer pillanatok alatt készen áll a munkára.

 

Hogyan lehet enyhíteni a megugró energiaszámlákat az EP600 ESS segítségével?

Európa az elmúlt évtizedek legrosszabb megélhetési költségeivel néz szembe, a vállalkozások és a háztartások energiaszámlái is az egekbe szöknek. A napenergiára szükség van ahhoz, hogy alapvetően megváltoztassa az emberek fenntartható energiához való hozzáférését, miközben kíméli pénztárcájukat.

Napkeltekor az EP600 begyűjti és felhasználásra kész napenergiává alakítja a napfényt, így jelentősen csökkentve a fizetős áram használatot. Napelemekkel csatlakoztatva az EP600 akár 6.000 W napelem bemenetet is fogad, ami azt jelenti, hogy az EP600+2*B500 kombó teljes feltöltése mindössze 2,2 órát vesz igénybe!

A bőséges tartalék energiával az EP600 átveheti a hálózat helyét a csúcsidőben és az összes készülék egyetlen áramforrásává válhat, így hosszú távon hatékony módszer a magasabb villanyszámlák elkerülésére.

 

Elérhetőség és ár

A BLUETTI hivatalosan november 1.-jén adta ki az EP600 és B500-at bizonyos országokban és köztük Magyarországon is rendelhető.

Az EP600 & 2*B500 kombó ára 8.999€, a B500 pedig 3.000€ december 31-ig és előrerendelést követően várhatóan november végén kerül kiszállításra. Hamarosan megjelenik egy részletfizetési terv, amely 1.000€ előleget tartalmaz.

A 2023. január 1-je előtti rendelések esetén 500 eurós beépítési támogatás is elérhető lesz.

Ennél is fontosabb, hogy a nap 24 órájában a hét minden napján elérhető ügyfélszolgálat, 10 év garancia és opcionális helyszíni telepítési szolgáltatás is elérhető a további gondtalan védelem érdekében.

 

A BLUETTI-ről

A több mint 10 éves iparági tapasztalattal a BLUETTI igyekezett hű maradni a fenntartható jövőhöz a beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas zöld energiatárolási megoldások révén, miközben kivételes környezetbarát élményt nyújt mindenki és a világ számára.

A BLUETTI több mint 70 országban van jelen, és ügyfelek milliói bíznak benne szerte a világon. További információ: https://www.bluettipower.eu/

 

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .