2020 legjobb mobiltelefon kamerái az év első felében

Nemsokára elérkezünk az idei év feléhez és a DXOMARK elkészítette az összegzést a legjobb mobiltelefonos kamerákról. Nem csak azt megmondva, hogy melyik telefonnak vannak összességében a legjobb kamerái, hanem azt is, hogy egyes szempontok (egyszerű fotó, videó, éjjeli felvételek, zoom, stb.) szerint melyik a legjobb.

Mindent összevetve a legjobb

Ha mindent figyelembe kell venni, akkor az idei év győztese eddig a Huawei P40 Pro.

És a további helyezettek, akik persze csak kicsit maradnak el, továbbra is remek megoldást jelentenek a mobil fotózásra, videózásra.

 

Képek készítésében a legjobb

A DXOMARK egyszerű képek készítésénél a Huawei P40 Pro-t találta a legjobbnak. Ezen a téren a Huawei P40 Pro teljesít jelenleg legjobban és nincsenek valódi gyengeségei, szinte bármilyen körülmények között képes jó minőséget produkálni. Nagyon széles dinamika tartománnyal és a legjobb textúra / zaj aránnyal rendelkezik.

 

Videózásra a legjobb

A DXOMARK szerint videózásra legjobb szintén a Huawei P40 Pro, hasonlóan a fotózáshoz, a videók készítése terén sem mutat semmilyen jelentős gyengeséget.

“A videofelvételek jó expozíciót és széles dinamikus tartományt mutatnak, csak néhány apró vágással a nagy kontrasztú jelenetekben; és amíg nem készít felvételt alacsony volfrámfényben, a fehéregyensúly és a színvisszaadás többnyire pontos.”

 

Minta videó

Ultraszéles látószögben a legjobb

A Samsung Galaxy S20 Ultra szerezte meg a legjobb széles látószögű képeket készítő telefonnak járó díjat.

“47 ponttal a Samsung Galaxy S20 Ultra felülmúlja az ultraszéles kategória többi szereplőjét, köszönhetően egy ultra széles kamerának, amely kiváló expozíciót és színt, valamint nagyon hatékony geometriai torzítás-korrekciót biztosít. Ellenére a 13 mm-es lencséknek, 14 mm-hez közelinek mértük. Az S20 Ultra nagyon széles látómezőt kínál, és lehetővé teszi, hogy több jelenet illeszkedjen a keretbe, mint sok versenytársnál. Az olyan ultra-széles felvételekkel általában összefüggő artifaktok (kép hibák), mint a nem kívánt színek megjelenése (“color fringing”) kissé láthatók, de nem túl problematikusak. Az anamorfózis, vagy az elemek nyújtása a keret szélei felé néha kissé észrevehető, ám a Samsung sokkal jobban ellenőrzi a geometriai torzítást, mint sok versenytársa, egyenes vonallal és kevesebb torzítással.”

 

Eredeti kép portré módban

 

Ultraszéles

Éjszakai fotózáshoz a legjobb

A Huawei P40 Pro bezsebelt még egy díjat, amit az éjszakai fotózás terén mutatott teljesítményével érdemelt ki.

“A jelenlegi ne plus ultra az éjszakai és gyenge fényviszonyok közötti fényképezéshez ismét a Huawei P40 Pro. Ebben a kategóriában elért 70 pontja a kiemelkedő teljesítményen alapszik az összes alteszt során – vaku-be, vaku-auto, vaku-kikapcsolás és éjszakai üzemmód.

A vaku bekapcsolt állapotában a képek nagyon jó textúra / zaj egyensúlyt, jó expozíciót és pontos fehéregyensúlyt mutatnak, így a Huawei készüléke jó opció lehet sötét környezetben lévő vakuportrék készítéséhez. Az expozíció és a fehéregyensúly is nagyon következetes egy képsorozatban.

Automatikus vaku módban történő fényképezéskor a vaku általában portrék esetén aktiválódik, és a képek jó expozíciót és dinamikus tartományt mutatnak. Az expozíció nemcsak a tárgy arcán, hanem a háttérben is jó, ami azt jelzi, hogy a Huawei frame-stacking algoritmust használ vakufotókkal.”

 

A legjobb zoom

Zoom terén is a Huawei P40 Pro a legjobb jelenleg, 5x-ös telefotó lencsével. “Nagyításkor a Huawei kamerája képes magasabb szintű részlet rögzítésére, mint a konkurens eszközök, minden zoomtartományban, miközben a képzajt jól ellenőrzés alatt tartja. Az előnye leginkább akkor látható, ha távolabbi dolgokra zoomol, ahol a Huawei kamera képes a finom textúrák jó részletességét megőrizni, míg a legtöbb rivális erősen elveszíti a részleteket. Közepes hatótávolságú felvételek esetén a Huawei kiváló részletességet rögzít a kép közepén, de észrevehető veszteség van az élek felé a képfúziós algoritmus miatt. “

 

A legjobb bokeh hatás

A legjobb bokeh hatást jelenleg a Samsung Galaxy Note 10+ 5G produkálja.

“A Samsung készülékek mindig is remekül szolgáltak a háttér elmosódott szimulált bokeh-effektusú portrék készítéséhez, és a kategória jelenlegi legmagasabb rangú készülékére, a Samsung Galaxy Note 10 5G-re is igaz ez. A Bokeh eredmények kiemelkedőek, kiváló tárgy izolációval és elmosódás átmenettel. Az arcok textúrája különösen jó. A zaj szintén jól ellenőrzött, így a Samsung előnyt élvez a beltéri bokeh felvételek esetén a versenytársakkal szemben. Ezenkívül a HDR feldolgozás bokeh módban nagyon jól működik nagy kontrasztú jeleneteknél, jó fényerőt biztosítva az arcokon, amikor a háttér sokkal világosabb. A háttér fényei is jó alakúak és kontrasztosak.”

 

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .