Umidigi Uwatch okosóra teszt – olcsó és jó!

Bár a Umidigi Uwatch egy átlagos olcsó okosóra, azért van pár figyelemre méltó tulajdonsága, kezdve azzal, hogy egész jól néz ki, inkább az elegánsabb okosórák közé tartozik. Olcsó, fém szíjjal is csak 8500 Ft.

Hogyan vásárolj a GearBest webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Miért pont a Umidigi Uwatch?

 • jól néz ki, a szíja fém
 • a fém szíj csat nélküli, mágnessel lehet összekapcsolni, ami nagyon jól tart, nem jön szét
 • hosszú üzemidő
 • saját háttérkép beállítása
 • szöveg szín kiválasztás
 • így a szíj belül teljesen sima, nem nyom sehol
 • tetszés szerint beállítható nyelv
 • üzenetek kijelzése nem csak egy előre megadott alkalmazás listából választható ki, hanem mindenre egyébre bekapcsolható
 • beállítható, hogy mikor kapcsoljon be a kijelző automatikusan

Bemutató videó

Funkciók

Fitnesz, sport funkciók
pulzusmérés, lépésszámlálás, sport módok

Egészség funkciók
pihenés emlékeztető, alvás figyelése

Értesítés funkciók
hívó fél nevének kijelzése, üzenetek jelzése, hívás elutasítása

Egyéb funkciók
ébresztés, stopper, zene lejátszás vezérlés, időjárás

Külső

Egyértelműen a külseje a fő erénye, hiszen fém szíjjal egész jól néz ki, elegánsnak mondható. A fém szíj esetén külön jó pont, hogy nincs csat, hanem kívül van egy nagyon erős mágnes, ami rátapad a szíjra. Vagyis belül teljesen sima, ezáltal nagyon kényelmes. A mágnes tényleg erős, komoly mozgások esetén is könnyedén a csuklón tartja az órát.

Kerek, nem túl vastag, de nem is papírvékony, kb. 9mm vastag. A súlya 72g fém szíjjal. Az óralap nem túl nagy, de nem is kicsi, az átmérője kb. 40mm. Az oldala az alja fele közeledvén szűkül.

A gyártó szerint így néz ki:

 

És valóban:

Összességében egész jó minőségű és masszív, kényelmes.

Kijelző

Sajnos nem kerek és érintőkijelzőt kapott, viszont legalább színes és OLED, korrekt fényerővel. A felbontása 240 x 240 pixel, ami egész kellemes megjelenítést eredmény. A fényerő egyébként szabályozható és extrém szögekből nézve is rendben van.

Technikai adatok

Kijelző mérete: 1.33″
Kijelző felbontása: 240 x 240
Kijelző típusa: OLED
Kijelző színe: színes
Az óralap szélén van egy halvány, pöttyös csík aminek egy része szolidan villog bizonyos esetekben, például ha üzenet érkezik.

Az óra használata

Bekapcsolni a kijelző alatt hosszan megérintve lehet.

Ez amolyan mindenes gomb, ezzel a gombbal lehet bekapcsolni a kijelzőt is, ami viszont automatikus megtörténik akkor is, ha magad felé fordítod az órát (hacsak ezt nem kapcsold ki). De ezzel a gombbal lehet a menüben lépkedni is, hosszan nyomva belépés az olyan menüpontba, aminek van almenüje. Almenüben lépkedni szintén megérintve lehet.

A kijelző automatikusan kikapcsol, de sajnos nem állítható be, hogy ez mennyi idő után történjen meg.

Az alkalmazás

Tartozik hozzá egy mobil alkalmazás is (Android és iOS), amellyel hatékonyabban használható. Ez a Da Fit, amely egy közepesen jó alkalmazás, vannak rosszabbak és jobbak is. Alapvetően használható.

A kezdőlapján a főbb adatok találhatók:

 

Egyébként 3 részre van osztva: kezdőlap, óra beállítások, személyes beállítások.

Beállítási lehetőségek

Ez a 2. részben található, ami alul az óra ikonnal van jelölve.

Watch faces: óralap

Notifications: értesítések

Alarms: ébresztés, emlékeztető

Shutter: kamera távirányító

Others: egyéb

Upgrade: óra szoftverének frissítése

 

Watch faces

Itt a 3. az igazán érdekes, mert lehetőséget ad egyedi óra háttér beállítására is. Sőt, beállítható az is, hogy mi és milyen betűszínnel jelenjen meg.

Jpg képekkel működik, png-től leáll az alkalmazás.

Others

Különféle beállítások, idő formátum (12 vagy 24 órás), unit system, vagyis a mértékegységek (metric a megfelelő).

“All day heart rate measurement”: folyamatos pulzusmérés. Célszerű bekapcsolni, mert így is sokáig bírja egy töltéssel.

Language: nyelv

Quick view: kicsit hülyén van elnevezve, de ez a kijelző bekapcsolása, amikor magad felé fordítod az órát. A valid periodban megadható, hogy például este ne kapcsoljon be automatikusan. Amit ott megadsz, akkor kapcsol be automatikusan.

Weather: időjárás

Pulzusmérés

A Umidigi Uwatch egyik fő funkciója a pulzus mérése, ami lehet folyamatos és kézi indítású. Bár a folyamatos pulzusmérés nincs jó hatással az akkumulátorra, azért még azzal is nagyon sokáig bírja egyetlen töltéssel.

Manuális pulzusmérés

Lehetőséget ad manuális pulzusmérésre is. Ehhez válaszd ki a szív ikont, majd tartsd nyomva a gombot.

Mennyire pontos?

Nagyjából annyira, mint jellemzően az órák, karkötők, vagyis ideális körülmények esetén 3, rosszabb esetben 5-ön belül marad a tévedése. Nagyon sokat javít a mérés a pontosságán, ha sikerül eltalálnod azt, amikor már nem laza, de nem is szorítja el a vérkeringésed a szíj. Ilyenkor meglepően pontos tud lenni.

Annak ellenére, hogy a gyártók folyamatosan fejlesztik a csuklós pulzusmérő megoldásokat, még mindig nem tökéletes a pontosságuk. Egyiknek sem. Ráadásul rengeteg tényező befolyásolja a mért értéket: mennyire van szorosan a csuklón, mozgás közbeni elcsúszás, izzadás stb. Egyébként figyelmeztet is, hogy mérés közben maradj mozdulatlan és ezt célszerű betartani, illetve megvárni a mérés végét a pontos eredményért.

Ha valaki pontos eredményt szeretne, annak muszáj mellkaspántot vagy EKG-t használnia. A mellkaspánt még rendben van, de EKG-val futni, vagy bármilyen sportot űzni viszont már sokkal viccesebb lenne. Arra biztosan alkalmas, hogy egy trendet meghatározz vele, tehát például nyugalmi pulzushoz képest az edzés közbeni pulzus emelkedés, vagy hogy edzés közben pár manuális mérést alkalmazz, előtte megigazítva, ha szükséges, hogy jól felfeküdjön a csuklódra.

A pulzus napra lebontva megnézhető.

Lépésszámlálás

A másik fő funkció a lépések és megtett távolság számolása. Ez megint olyan ami azért nem 100%-os sosem, de viszonylag jól közelítik a valóságot. A Umidigi Uwatch is jónak tűnik, persze nem álltam neki egész nap számolgatni a lépéseimet (viszont tettem rövidebb, ellenőrzött távokat és ott kb. jónak tűnt). Ami biztos, hogy bizonyos mozgásokat lépésnek számol, például a karok jelentős mozgatásával járó egyes tevékenységeknél (mint az összes többi óra és karkötő is).

A napi lépések számát maga a karkötő is kiírja és persze az alkalmazásban külön részleg van erre:

 

 

Alvás minőség

Képes megfigyelni az alvást, de valami nem egészen kerek, mert időnként akkor is mér alvást, amikor szó sincs alvásról. Amúgy egész pontosan méri az alvásidőt, de valami nincs teljesen rendben vele.

Sportolás, sport módok

Több sport módja van (“Training”), különféle adatokat rögzít ilyenkor, mint a távolság, pulzus, eltelt idő, megtett távolság, elégetett kalória stb.

Van

 • séta
 • futás
 • bicikli
 • tollaslabda
 • kosárlabda
 • foci

Üzenet, hívások jelzése

Képes értesíteni, kijelezni a beérkező üzeneteket. Szerencsére az ékezetes betűket is megjeleníti bár kissé furán, de rendben van alapvetően. Az üzeneteket rezgéssel jelzi és ha a quick view be van kapcsolva, akkor csak magad felé kell fordítani az órát és rögtön mutatja az üzeneteket.

A bejövő hívásokat is jelzi és azokat el lehet utasítani.

Akkumulátor, üzemidő

Az akkumulátor kapacitása 180 mAh. Az üzemidőt nagy mértékben befolyásolja a használat módja, vagyis többek között: milyen gyakran van bekapcsolva a kijelző, be van-e kapcsolva a folyamatos pulzus mérés, be van-e kapcsolva az alvás figyelés, stb.

Ez a gyártó szerint maximum 25 nap készenléti időt biztosít, vagyis maximálisan ennyi ideig használható egyetlen feltöltéssel. A tényleges használati idő természetesen a használat függvényében változhat.

A teszt során folyamatos pulzusmérés mellett naponta csökkent kb. 5%-ot a töltöttsége, tehát kb. 20 nap üzemidő várható így, ami azért igen jó.

Összegzés

A Umidigi Uwatch egy olcsó, egész szép és kényelmes okosóra az árához képest sok hasznos és egyedi funkcióval, jellemzővel. A kijelző sajnos nem érintőkijelző, csak egy ponton érzékeli az érintést, de ez ebben az árkategóriában elfogadható. Az alvás megfigyelése nem tökéletes. Az üzemideje nagyon jó, 20 napot is kibír egyetlen töltéssel, folyamatos pulzusméréssel. Alapvetően kijelenthető, hogy a jelenlegi 8500 Ft-os árat megérheti.

Hogyan vásárolj a GearBest webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..