Teszt: igényes UV fogkefe sterilizáló, beépített szárítás funkcióval

Nemrég érkezett egy igényes, UV alapú fogkefe sterilizáló és négy színben is megvehető. UV fénnyel megöli a fogkeféken lévő kórokozókat és egyszerre akár 5 fogkefét is bele lehet tenni, valamint extraként meg is szárítja a fogkeféket, így megakadályozva a kórokozók esetleges későbbi elszaporodását a nedves környezetben.

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

Dizájn

Kijelzővel is rendelkezik és elérhető fehér, zöld, türkiz és rózsaszínben is. Egyszerű, de igényes és fúrni nem kell, felragasztható és 5db fogkefét tud befogadni.

 

Gyártói képek

 

A választék

 

Hasznos, hogy a feltöltéshez, esetleges tisztításhoz könnyedén levehető, mert külön van a falra ragasztva a tartója, amelyre csak rá kell tenni.

 

 

A dobozban érkezik a UV fogkefe sterilizáló, a töltőkábel és a fali tartó, amelynek a fal felőli oldalán a gyártó már előre elhelyezett egy kétoldalú ragasztót.

 

 

A fali tartó, rajta a ragasztóval. Érdemes a felületet megtisztítani és 24 órát várni a felhelyezése után, aztán rátehető a doboz.

 

 

Van egy gombja és kijelzője is, amelyen a hátralévő idő is mutatja

 

20 cm széles, 7 cm magas és 4.3 cm-re áll ki a faltól

 

Belül a szép nagy UV fénycső

Használat, hatékonyság

Két módban működik, 2 időtartammal:

  • 200 mp UV + szárítás
  • 120 mp UV + szárítás
  • 200 mp csak UV
  • 120 mp csak UV

Alapvetően UV + szárítás módban van, de ha nincs bekapcsolva, akkor a gombot hosszan nyomva tartva kiírja a ventilátor állapotát: ON ha bekapcsolva, OFF ha kikapcsolva. Ilyenkor újra hosszan nyomva be, vagy kikapcsolja.

 

A fedelet felnyitva kikapcsol 

A szárítás alapvetően működik, de 200 mp nem mindig elég ahhoz, hogy ténylegesen száraz legyen egy fogkefe. Ez különösen akkor igaz, ha tömör a fogkefe, normál fogkeféket eredményesebben szárítja.

 

Könnyen tisztítható

Szerencsére a tisztítása egyszerű, mert kivehető a fogkefe tartó része, így az esetleges vízkő könnyedén eltávolítható némi citromsavas vízzel, vagy ecettel.

 

Akkumulátor, üzemidő

Beépített, 2200 mAh kapacitású akkumulátora van és Type-C csatlakozón keresztül tölthető például telefon töltővel. De fixen lehet vezetékre is kötni és akkor nem kell foglalkozni a töltéssel.

Kb. 60 használatot ad egy feltöltéssel.

Összegzés

Igényesebb fogkefe sterilizálóról van szó, amely több színben is elérhető és egyszerre 5db fogkefét is képes kezelni. Könnyen tisztítható, levehető és nem kell fúrni sem a falat.

Válaszható az UV behatás időtartama, persze célszerű a hosszabbat választani.

Használható akkumulátorról, vagy vezetékről és Type-C csatlakozóról tölthető.

Extra, hogy valamennyire szárítja is a fogkeféket, de a 200 mp nem feltétlenül elég, így inkább csak valamennyire gyorsítja a szárítást, nem végez tökéletes munkát. Ez egyben az egyetlen hátránya, viszont aki nem ítéli meg hatékonynak, az ki is kapcsolhatja, így spórolva az akkumulátorral.

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .