Szebb, gyorsabb és biztonságosabb a MIUI 12.5

A MIUI 13 még távolabb van, viszont a MIUI 12.5 nem annyira és több fontos újdonságot hoz.

Bár a felhasználói felületet is fontos, hogy igényes és jól használható legyen, vélhetőleg az kevesebbeket hoz izgalomba, hogy az áttűnés effektek olyan szépek, konkrétan eléggé hasonlók, mint iOS-en. Ettől függetlenül a 12.5-től kezdve így lesz.

Aztán érkezik még időpont függő zárképernyő is, ami persze jó-jó, de megint csak nem ad nagy izgalmakra okot.

 

 

Érdekesebb viszont, hogy az előtelepített alkalmazások száma minimális lesz, ami mindenképpen előny, bár sokaknak jól jönnek az extra alkalmazások is. Viszont utólag is telepíthetők, így talán nem rossz ötlet nem teleszemetelni a rendszert.

Ebben egyébként a hasonló rendszerek között a Xiaomi élen jár, a legkevesebb előtelepített alkalmazással.

 

 

Ami még fontosabb és talán a legfontosabb az a MIUI legalapvetőbb szinten való újra alkotása, amely 20%-kal kevesebb memória , 25%-kal kevesebb akkumulátor és átlagosan 35%-kal kevesebb háttér memória használatot eredményez.

Szintén fontos újdonság, hogy az alkalmazásokat korlátozhatjuk, hogy ne férjenek hozzá az érzékeny adatokhoz, információkhoz. Ilyen az aktuális helyzetünk, privát adatok, vágólap tartalma, stb.

 

Plusz jönnek még a dinamikus háttérképek is

 

A béta tesztelés már januárban indul, de a végső, bárki számára elérhető változatok valamikor 2021 április vége körül várhatók (Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Extreme Commemorative Edition első körben). Ezek a kínai időpontok, a global változatokról még nincs hír.

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .