Mozizás otthon – Blitzwolf V2 szuperolcsó és okos, Android-os projektor teszt

A Blitzwolf V2 tökéletes választás azoknak, akik otthon filmeznének, fogyasztanának tartalmat akár 3-4 méteres méretben. De persze bármit lehet vele vetíteni, mint egy projektorral, akár játékokat is, számítógépről, konzolról és azért egész más élmény ekkora méretben.

Ráadásul ez Androidos projektor, alkalmazások telepíthetők, van Netflix, Disney, HBO, Prime Video stb. Európai raktárról rendelhető (pl. CZ), ahonnan gyorsan és vámmentesen érkezik.

Kuponnal most rendkívül olcsó, csak 45 000 Ft (limitált ideig használható): BGXIFD580

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

Projektor alapok

Aki használt már projektort, az ezt a részt nyugodtan átugorhatja.

Vetítési távolság

A projektorok a képet vetítik, amelyekhez valamilyen fényforrást tartalmaznak, például LED alapút. A kezdeti, projektorból távozó kép nagyon kicsi, viszont egyre jobban szélesedik, minél távolabb van tőle a felület, amelyre kivetül.

Ebből következik, hogy a projektoroknak több méter távolság kell és minél távolabb van, amin a kép megjelenik, annál nagyobb lesz a megjelenített kép.

 

 

Idővel viszont megjelentek a lézer projektorok is, amelyeknek már rendkívül kicsi távolság is elég, viszont ezek tipikusan sok százezerbe kerülő projektorok.

Fényerő

Mivel vetítésről, fényről van szó, ezért fontos kérdés a fényerő, hiszen a fény csak sötétben látszik jól. Amire itt figyelni kell, az az ANSI Lumen-ben megadott érték, mert megadhatják Lumenben is, azonban a kettő nem felel meg egymásnak.

A nagyon, túl olcsó projektorok nagyon gyenge fényerővel rendelkeznek és csak erős sötétítés mellett használhatók, míg a drága (értsd: több százezer forint) projektorok akár nappali fény mellett is használhatók.

Trapéz korrekció

A projektoroknak ideális esetben megfelelő magasságban és szögben kell állniuk, különben torzul a kép.

 

Ez azt jelenti, hogy lehetőleg párhuzamosnak kell lenniük a vetítési felülettel

 

Valamint egy projektor nem lehet fel vagy lefele döntve, különben szintén torzul a kép. Ez problémásabb lehet, mert a projektoroknak adott magasságban kell lenniük ahhoz, hogy a megfelelő helyre vetítsenek és vagy van valami, amire rá lehet tenni, vagy nincs.

Szerencsésebb esetben van állvány és arra tehető, ha pedig nincs, akkor asztal, rápakolva még ezt-azt.

Ha egyik sem lehetséges, akkor jön az, hogy a projektor megdöntjük valahogy, amitől felfele áll, viszont ettől torzul a kép.

 

 

Nyilván erre gondolnak a projektor gyártók is, ezért lehetőség van a trapéz korrekcióra, amely történhet kettő vagy négy ponton. A két pontos trapéz korrekcióval javítható a fenti probléma, de a négy pontossal az is korrigálható, ha a vetítési felületre nem párhuzamos a projektor.

A drága projektorok képesek ezt automatikusan is elvégezni, az olcsóbbaknál nekünk kell megoldani, de egyszerű dologról van szó.

Felbontás

A felbontás megint olyan, ami az árral együtt növekszik tipikusan és a filléres projektorok jellemzően gyászos felbontással bírnak (pl. 320 x 240). Tipikusan legalább HD (1280 x 720) felbontás alá nem szabad menni akkor, ha komolyabb célra szánt használt projektorról van szó (tehát például nem gyereknek szánt “játék” projektor).

De ha nagy méretben szeretnénk vetíteni (legalább 3 méter széles), akkor már nem érdemes Full HD alá menni. Na és persze vannak 4K projektorok is, de az árban már egészen más nagyságrend.

Nem szabad összekeverni a multimédiás projektoroknál azt a felbontást, amit le tudnak játszani, azzal a felbontással, amellyel vetítenek (natív felbontás).

A LED élettartama

Mint minden fényforrásnak, a projektor LED-nek is van egy élettartama, amely általában több tízezer óra. Ez általános és főleg otthoni használat esetén szinte végtelen ideig elég, hiszen napi 3 órával is évente csak 1000 óra.


A vetítővászon

A vetítővászon ezerféle lehet, akár a fal is, ha halvány színű, vagy fehér. Persze vannak profi és kevésbé profi vetítővásznak is.

Kicsomagolás

Tipikus Blitzwolf dobozban érkezik a

 • projektor
 • tápkábel
 • távirányító
 • tripod
 • használati útmutató

 

 

Tartozik hozzá egy tripod is, amellyel letehető valahova és a dőlése is állítható. Így akár külön tartó nem is kell hozzá.

 

 

Beállítható a megfelelő szögbe

Külső megjelenés

Egy nagyon szép, igényes projektorról van szó, egyedi dizájnnal, a elején szövettel és hordozó füllel.

Kifejezetten kicsi, csak 190*130*140mm méretű és csak valamivel több, mint 1kg.

 

 

 

Pont olyan, amilyennek várjuk

 

 

 

Fókusz állítás

Felbontás, jellemzők

A megjelenített kép felbontása 1920 x 1080 pixel (Full HD), míg a forrás felbontása 4K is lehet. A fényereje 200 ANSI Lumen.

A képméret a távolság függvényében nő, 1.4:1-hez aránnyal. Vagyis a 3 méter széles képhez kb. 4 méterre kell lennie, ami egy átlagos szoba távolsága.

Bemenetek, kimenetek

A számítógépre, laptopra, konzolra stb. HDMI  által köthető. Viszont képes önállóan is lejátszani a tartalmakat USB-ről, vagy streaming, videós alkalmazásokból (hiszen Android rendszerű).

Támogatja a kijelző tükrözést is és van bluetooth is (5). Fül / fejhallgató / hangszóró kimenete is van.

 

Beüzemelés

A beüzemelésnél két dolgot kell beállítani:

 1. fókuszt, hogy ne legyen homályos a kép (ezt szinte mindig, ha más távolságra kerül elhelyezésre és persze az első alkalommal szinte biztosan)
 2. és ha ferdén, fel vagy lefele áll, akkor az is korrigálható

Mindkettő pár pillanat alatt beállítható, de van automatikus trapéz korrekció amely az eltorzult képet javítani tudja, bizonyos mértékig.

De manuálisan is javítható, négy ponton is, oldalra és fel, le irányban egyaránt.

 

 

Extraként van zoom, ilyenkor kisebb méretűre állítja a képet és ha plafonról lóg, akkor a vetítés iránya is módosítható.

 

Fényerő teszt

A nem sok százezres projektoroknál elvárás, hogy ne legyen nappali világosság, mert ha az van, akkor csak minimálisan látni valamit a vetített képből.

A mintáknál azért jobb, sötétebb a kép, több látszik belőle, a kamera világosít rajtuk, de kb. erre lehet számítani.

 

Nappali fény + világítás

 

Ellenben ha nincs világítás, de bőven nincs teljes sötétség sem (van ablakon bejövő fény), akkor már élvezhető képet kapunk.

 

 

Sötétben viszont nagyon jó

Hangszóró

Sztereó hangszórója van, 2 x 5W, amely a vártnál jobb, élvezhető minőséget produkál. Persze nyilván a versenyt nem veszi fel egy komolyabb hangszóróval, vagy soundbarral (amely egyébként ráköthető vezetékkel, vagy bluetooth-szal). Ha nincs más, akkor OK.

Használat, mint kijelző

Ahogy minden projektor, úgy is ez ráköthető szinte bármire, például:

 • számítógép
 • laptop
 • médialejátszó (TV okosító)
 • játék konzolok
 • stb.

Ehhez van HDMI bemenet és persze Android révén a telefon kijelzője is megosztható wifin keresztül.

Minden gond nélkül használható számítógéppel is és játszani is igen élvezetes ekkora méretben.

 

 

Kipróbálásra került:

 • TV okosító
 • számítógép
 • laptop

Használat, mint Android TV okosító

Mivel Android fut rajta, így önálló lejátszóként is hasznosítható és a hardver bár közel sem kimagasló, de megfelelő, 2GB RAM-mal, 32GB tárhellyel (amely nem bővíthető).

 

A rendszere korrekt, de angol

 

Elvileg nem Android TV fut rajta, hanem normál Android, de Android TV-hez tartozó Play Áruházzal.

 

 

Minden fontos alkalmazás elérhető, például a népszerű Kodi is, amely videó lejátszáshoz használható. Videót lejátszani akár külső meghajtóról is lehet és csak egy USB van, de USB elosztó, egér, billentyűzet, meghajtók használhatók (a gyári fájlkezelőt érdemes lehet lecserélni).

 

A wifi sebessége bőven elég

A Google Play-en nem elérhető alkalmazások telepítése

Ha esetleg egy alkalmazás nem elérhető Google Play-ről, akkor például az Aptoide, vagy az APKPure vagy az alkalmazás telepítésével beszerezhetők, rajta keresztül telepítve.

 

Streaming alkalmazások

Persze használható vele bármilyen TV okosító, de ha már Android-os, akkor felmerül az igény a streaming alkalmazásokra.

Ami működik: Netflix, Disney, Prime Video, HBO, a SkyShowTime viszont nem.

 

 

A Netflix előtelepítve érkezik, de a Play-ről is telepíthető valami más verzió, ami viszont nem működik. A Disney a Play-ről nem elérhető, de az Aptoide-ról igen.

Illetve a Netflix Full HD felbontást nem tud, mivel nincs Widevine L1 támogatás. Észrevehető az alacsonyabb felbontás, de azért még így is kb. élvezhető (persze nyilván a Full HD jobb lenne).

Telefon, tablet kijelző tükrözése

Az előtelepített Miracast által átküldhető a telefonok kijelzőjének tartalma, ami hasznos lehet a tárolt tartalmakat megnézni, akár otthon, akár egy prezentáció során.

De amúgy bármihez hasznosítható.

Egér, billentyűzet, távirányító

Ezer módon irányítható:

 • a távirányítójával
 • egérrel
 • billentyűzettel
 • más eszközzel

Összegzés

44 000 Ft-ért, amibe kerül egyszerűen verhetetlen, hiszen ennyiért egy Full HD projektor sem durván drága, viszont ez Android-os projektor, amely által alkalmazások is használhatók.

Működik majdnem mindegyik népszerű streaming alkalmazás és a hangszórója bár nem kimagasló, de rendben van (ha esetleg nem lenne külön hangszóró, akkor még OK).

Viszont akkor is sincs gond, ha külső adathordozóról történik a lejátszás, mert erre is képes gond nélkül.

Valamint természetesen mint egy gigantikus kijelző is használható akár számítógéppel, akár laptoppal, vagy konzollal.

Az árát több, mint megéri még úgy is, hogy a Netflix nem Full HD és a SkyShowtime nem működik.

 

Kuponnal most rendkívül olcsó, csak 45 000 Ft (limitált ideig használható): BGXIFD580

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .