HiBREW H2B teszt – öt kávéfőző egyben: Nespresso, Dolce Gusto, pod, őrölt kávé, K-Cup, szabályozható mennyiséggel

A HiBREW H2B az eddig tesztelt egyik legjobb kávéfőző, mert mert nem egy, hanem ötféle kávét tud főzni: őrölt kávé, Nespresso, Dolce Gusto, kávépárna (vagyis pod), K-Cup.  Ráadásul a mennyiség egyetlen gombnyomással átállítható, ami a két komponensű (tipikusan Dolce Gusto) kávék esetén is nagyon hasznos.

Magas, 19 bar nyomással főzi a kávékat és nem csak meleg, de hideg vízzel is képes kávét főzni. Így nagyon egyszerű a latte, cappuccino és hasonló kávék főzése is, ráadásul meleg és hideg kávét is tud főzni.

Európai raktárról (pl. CZ) is rendelhető, ahonnan gyorsan és vámmentesen érkezik.

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

Így néz ki

Mint az előd H2A, a H2B is egy tipikus kapszulás kávéfőzőre hasonlít. Fekete, fehér színnel is elérhető, és mindkettő esetén van egy másodlagos szín, ami a fekete esetén a króm.

A fekete jól illeszkedik szinte bármilyen konyhába, de ha mégsem, akkor a fehér is szóba jöhet.

 

Gyártói kép

 

 

 

A valóságban pont ilyen

 

 

 

Megfelelő minőségű és kicsi, csak 11 cm széles, 28 cm mély és 24 cm magas.

 

 

 

A víztartály 0.6 literes és tartály levehető, de anélkül is feltölthető vízzel, mert van egy levehető teteje.

 

 

A csepegtető tálca levehető, viszont csak egyetlen szinten állítható, ellentétben a még korábbi előd H1A-val, amely két szinten volt állítható, hogy a nagy és kis poharak, csészék közelebb legyenek a kiömlő nyíláshoz. Viszont nem nagyon szokott erősen fröcsögni, szóval ez nem jelent problémát.

A maximális méret így kb. 10cm, annál magasabb poharak nem használhatók (a képen lévő 10.7cm  és ez már problémásan fér el).

 

Mivel használható?

Használható többek között normál őrölt kávéval, Dolce Gusto, Nespresso, K-Cup kapszulával, valamint ESE pod kávépárnával (44mm) is. De további adapterek által még sokkal szélesebb kínálat áll rendelkezésünkre.

 

 

Ez az öt adapter nagyjából mindenki igényét lefedi, de további adapterek beszerezhetők a gyártótól (8000 Ft / db). Valójában egyébként csak négy adapter, mert az őrült kávé és a pod ugyanaz, csak a belsejét kell cserélni (vagy ha úgy nézzük, akkor három, mert a K-Cup Magyarországon nem igazán használatos).

Az adapterek egyetlen pillanat alatt cserélhetők, ezt nagyon jól megoldotta a gyártó.

 

 

Számos kávé járt benne

Milyen kávét főz?

A HiBREW H2B nem változott belül, az elődökhöz hasonlóan nagy, 19 bar nyomással főzi a kávét, precízen beállított és végig fenntartott hőmérséklet mellett, ami a jó alapanyag mellett szükséges ahhoz, hogy igazán jó kávé készüljön.

 

 

Cremaban bővelkedő és nagyon finom kávét főz

 

Mivel kapszulás (is), így egy kávé kollekció vásárlásával rengeteg eltérő kávét fedezhetünk fel.

 

Főzés kapszulából

Főleg kapszulával van használatban, amely lehet Nespresso, vagy Dolce Gusto, így a választék óriási.

Túl sokat nem lehet róla mondani, víz a tartályba (ha nincs benne), kapszula be, gombot megnyom és 40mp múlva kész a kávé. Ehhez még kb. 15mp szükséges, ha nem volt bekapcsolva, de legrosszabb esetben is maximum 1.5 percen belül kész a kávé, amiben már a kapszula betöltése is benne van.

 

Főzés kávépárnából és darált kávéból

Darált kávéból éppen olyan jó kávét főz, mint kapszulás kávéból, csak egy kicsit több munkával jár. Van viszont lehetőség ESE pod kávépárna használatára, amely olcsóbban is beszerezhető, mint a kapszula, viszont ugyanolyan kényelmes.

Mindkettőhöz ugyanaz az adapter használatos, csak ki kell cserélni a belsejét.

 

 

Mindkettő jól működik

 

Az ESE pod kicsit nehezebben beszerezhető, de azért van választék és még darabonként is lehet venni.

 

Mennyiség beállítása

Összesen 7 különböző mennyiséget és egy egyedi mennyiség állítható be.

Az előre beállított mennyiségekhez a mennyiség beállító gombot kell nyomkodni.

 

 

A legkisebb mennyiség 35-45ml körül alakul, vagyis nem teljesen állandó, függ attól, hogy milyen kapszula, vagy milyen kávépárna, vagy esetleg darált kávé.

Ez vélhetően amiatt van, hogy a beadagolt mennyiséget méri, nem a ténylegesen átfolyó mennyiséget, ami változó, hiszen nem mindegy, hogy kapszula, őrölt kávé, vagy kávépárna és még ezeken belül is lehet eltérés, ami által más a felvett víz mennyisége.

Egyedi mennyiséget úgy lehet kérni, hogy ha elindul a főzés, akkor tetszőleges mennyiségnél megállítható (vagy automatikusan megáll az éppen kiválasztott mennyiségnél, ami ilyenkor a maximális mennyiséget jelenti).

 

Két komponensű kapszula főzése

Kapszulából is főzhetők olyan kávék, mint például a latte, amelyekhez tej és kávé főzése is szükséges. A tej nyilván porból készül és mindkettő esetén van egy javasolt mennyiség.

A kapszulás kávéfőzőkön ehhez lehet egy beállítási lehetőség és a H2B is esetén is megvan, így egyszerű a dolgunk.

 

Tea és más italok

Aki még nem annyira fedezte fel a kapszulák világát, annak jó tudni, hogy nem csak kávé, hanem tea, kakaó, forrócsoki, stb. is létezik.

Szóval valójában a kapszulás kávéfőzők sokkal inkább ital automaták.

 

Hideg főzés

Képes hideg vízzel is főzni, amihez a bekapcsolása során míg villognak a gombok, nyomva kell tartani a bekapcsoló gombot kb. 2mp-ig és ilyenkor kékre vált a gomb.

Rendben lefőzi így is, de gyengébb lesz, szóval inkább akkor jó, ha hideg italhoz kerül hozzáadásra, vagy ha csak egy gyenge kávé kellene.

 

Karbantartás, tisztítás

Nem igényel különösebb karbantartást, a szokásos dolgokat kell elvégezni, mint a csepegtető tálca kiürítése és vízkőtelenítés.

A vízkőtelenítés történhet direkt erre a célra készült anyaggal, ami nem az ecet és hasonlók. Filléres dolog általában, 200 Ft-ért is lehet venni.

 

 

Azt azért hozzá kell tenni, hogy a kávé minőségének érdekében jó ötlet desztillált vizet használni, hiszen a csapvíz bár általában tiszta, azért simán tartalmazhat a kávé ízét befolyásoló dolgokat, például klórt.

(De még desztillált víz esetén is érdemes lehet azért időnként egy tisztítást eszközölni.)

Összegzés

A HiBREW H2B tudja ugyanazt, amit az elődje is, emiatt nyilván ajánlott azoknak, akik szeretnének minél több kávét kipróbálni és a lehető legegyszerűbben főzni azokat.

A kávékat ugyanúgy tökéletesen lefőzi és persze akár mást is, hiszen a kapszulából nem csak kávé létezik, hanem például tea, forró csoki, kakaó, stb., vagyis egy komplett ital automatát kapunk, végtelen lehetőséggel (és még hidegen is tud főzni).

A kávépárna külön előny, hiszen az olcsóbb tud lenni, mint a kapszula, mégis ugyanazt a kényelmet adja és azért van belőle választék, ráadásul egyesével is lehet venni.

Ami nagy extra, az a könnyen és gyorsan beállítható kávé mennyiség, ami az előd H2A esetén körülményesebb volt

Kifejezetten hátránya nincs, az ára nyilván magasabb és a mennyiségek némileg változnak a kapszulák, párnák és őrölt kávé aktuális típusától függően.

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .