Extrém olcsó, szinte filléres radiátor okosító a fűtésszámla csökkentéséhez – távoli és hang vezérlés, automatizáció

A fűtés manapság nem annyira olcsó, ezért érdemes minden lehetőséggel élni, amely segít optimalizálni a fűtés költségét.

A normál radiátorok esetén problémásabb a mindig állandó hőmérséklet fenntartása és pazarlás is jelentkezhet. De a nappali, esti szabályzásra is figyelni kell, hiszen este spórolni is lehet a fűtésen és aludni alacsonyabb hőmérsékleten pihentetőbb.

Ezekre (is) megoldást ad ez a radiátor okosító, mert okos funkciókkal ellátható vele a radiátor, mint például a radiátor elzárása, kinyitása, időzítés, hangvezérlés, termosztát funkciók, hőmérséklettől függő szabályzás, stb.

Most szinte filléres, csak 5400 Ft, de a készlet véges, nem érdemes sokat várni.

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

Így néz ki

A normál radiátor szabályzó szelep helyére kerül, ezért nem meglepő módon eléggé hasonlít is ahhoz, de kijelzője is van.

 

 

Felszerelve

 

Kompatibilitás

 

Egy ZigBee gateway is szükséges hozzá, de az külön is megvehető itt, akinek nincs. Univerzális, bármelyik Tuya ZigBee gateway megfelelő.

Univerzális, számos szenzorral, eszközzel használható, itt vehető okos hőmérő.

Funkciói

  • a fűtés időzítése – például este legyen hidegebb, nappal melegebb
  • hőfok szabályzás, az aktuális hőmérsékletnek megfelelően szabályozza a fűtést (ha van egy hőmérséklet szenzor)
  • ablak nyitás észlelés – ilyenkor kérhető a fűtés kikapcsolása (csak egy egyszerű szenzor szükséges hozzá)
  • beépített kijelző
  • alkalmazás vezérlés Tuya alapon
  • hangvezérlés Amazon Alexa vagy Google Assistant segítségével
  • alkalmazáson keresztül bárhonnan, házon kívül is vezérelhető

 

 

Hangvezérlés

 

Tuya távirányítóval is használható – teszt itt

Akkumulátor, üzemidő

Beépített akkumulátorral nem rendelkezik, az üzemeltetéséhez kettő darab hagyományos ceruzaelem, vagy akkumulátor szükséges.

Tuya alapú

Magyarországon még viszonylag gyerekcipőben jár az okosotthon, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lennének a lehetőségeink már most is végtelenek, ha okosotthonról van szó. Ez az olyan vállalatoknak köszönhető, mint a Tuya, amely mára az egyik legjelentősebb ilyen jellegű céget jelenti.

A Tuya komplett megoldást kínál azoknak, akik valamilyen okosotthon, vagy IoT (Internet of Things, “dolgok internetje”) terméket szeretnének piacra dobni.

A Tuya platformhoz immáron több százezer termék tartozik, sok száz termék kategóriát lefedve. Nincs egy otthonnak olyan szeglete, ahol ne lehetne valamilyen Tuya terméket használni.

Ezen a képen összesen 3 gyártótól származó termék látható, de ellenére a különböző gyártóknak, a Tuya alkalmazás által képesek egymással kommunikálni.

 

 


Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .