DIGOO DG-ZXG30 duplán biztonságos, okos riasztórendszer olcsón

A DIGOO DG-ZXG30 egy olcsó riasztórendszer, jelenleg kb. 12 700 Ft-ért megvehető. Az olcsósága ellenére egy duplán biztonságos, GSM + wifis okos riasztóról van szó, amely alkalmazással (Tuya, részletek lentebb) is használható. Előnye, hogy saját akkumulátora révén áramszünet esetén is használható, plusz még elé köthető külső akkumulátor is, így nagyon sokáig működhet, akkor is, ha nincs áram, nincs wifi (mert GSM módban is riaszt). Ráadásul jár hozzá a fő panel, 3 érzékelő, 2 távirányító, két RFID kulcstartó is.

 

Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Ilyen a DIGOO DG-ZXG30 riasztórendszer

A rendszer alap eleme a fő panel, amelyhez kapcsolódnak az érzékelők. Szerencsére kellemes, vállalható dizájnt kapott és van kijelzője, érintőgombjai.

 

 

A fő panel letehető bárhova csak úgy, de felszerelhető a falra is

 

A fő panel hangszórót is tartalmaz, így szükség esetén a kiválasztott hanggal igen hangosan riaszt, akkor is ha valaki szétszedi és jelszóval is védhetők a beállításai.

 

 

A beépített akkumulátora 3 órán át biztosítja az áramot szükség esetén és áramszünet esetén értesítést küld.  Nagy előnye viszont, hogy a szokásos micro USB kábellel táplálható 5V-tal (1A), így külső akkumulátor is beköthető az áramellátás útjába és egy nagyobb (pl. 20 000 mAh) akkumulátor igen hosszú ideig képes működtetni (példáulez).

Összehasonlításképpen: a beépített akkumulátor csak 500mAh kapacitású, ami kb. 3 óráig működteti. Na most ha a 20 000 mAh kapacitásból 15 000 mAh kinyerhető, akkor plusz 30x annyi idejű működést ad, vagyis 30 x 3.5 = 105 órányit, amely kb. 4 nap!

Illetve mivel wifi nélkül is tud riasztani, így teljesen függetleníthető, egy megkerülhetetlen riasztó rendszert képez (GSM blokkolóval persze akadályt lehet képezni a riasztásnak, de ahol ennek a veszélye felmerülhet, ott amúgy sem egy szimpla riasztó a megoldás önmagában).

Érzékelő, távirányító

Összesen 99 érzékelő használható, amelyek lehetnek mozgás, ajtó / ablak nyitás, füst, gáz, szén-monoxid, víz, stb. A szabványos 433MHz-en kommunikálnak az érzékelők a panellel, így más gyártók megoldásaival is kompatibilis. Alapból jár hozzá 1db mozgás és 2db ajtó / ablak nyitás érzékelő, valamint két távirányító.

A mozgásérzékelő letehető bárhova a talpára, vagy a falra is szerelhető, ragasztható. Elemes, így nem kell kábellel küzdeni.

 

 

Az ablak / ajtó nyitás érzékelő két részből áll, az egyik része az ajtóra, ablakra kerül, a másik a keretre (de mehet szekrényre, fiókra is).

 

 

Valamint két távirányító is van a csomagban, amivel ki / be kapcsolható  a riasztó és vészhelyzet esetén riasztás indítható (10db-ig bővíthető).

 

Használat

Használható GSM alapú riasztóként, ilyenkor egy SIM kártyát kell beletenni. Ebben a módban SMS-sel vagy hívással riaszt (előre felvehető beszéd, amiket lejátszik). Távolról be és ki kapcsolható és időzíthető is.

De használható mobil alkalmazással is (Android, iOS) és ilyenkor a telefonon üzenetet jelenít meg riasztás esetén.

Mozgás érzékelése esetén a beállított hangerővel riasztani is képes (de ki is kapcsolható, ilyenkor néma riasztásról van szó).

Külön beállítható az “otthon vagyok” és a “nem vagyok otthon” mód. Előbbi esetén például aktív maradhat az ablak és az ajtó érzékelő, de a mozgás nem. Utóbbi esetén minden érzékelő aktív lehet.

 

 Teljesen szerelés nélkül használatba vehető, hiszen a fő panel letehető a hátára, a nyitás érzékelőt pedig csak fel kell ragasztani (gyárilag el van látva kétoldalú ragasztóval).

Támogatja a kétirányú hangátvitelt, vagyis alkalmazáson keresztül hallhatóak a hangok és a beszédet továbbítja.

 

SOS funkció

A távirányítónak SOS funkciója is van, amelyet megnyomva felhív egy számot, vagy SMS-t küld.

Bővítés további érzékelőkkel

Nyilván 1 mozgás és 2 ajtó / ablak nyitás érzékelő nem mindenkinek elég, ezért bővíthető. A standard 433MHz-et használja és ilyen érzékelőkkel tipikusan használható. Itt találsz egy listát a mozgásérzékelőkről, itt pedig egy listát a nyitás érzékelőkről.

A mozgás érzékelők sem igényelnek szerelést, mert elemmel működnek és szintén csak úgy letehetők valahova (de rögzíteni is lehet falra általában).

 

Füst érzékelő itt található, víz érzékelő pedig itt.

A Tuya alkalmazás

A hozzá tartozó alkalmazás láthatóan az átmárkázott Tuya alkalmazás, amely az egyik legnagyobb okosotthon platform, így ez nagy előnye. Tuya bemutató itt.

 

 

Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .