Blitzwolf BW-FYE2 fülhallgató teszt

A Blitzwolf BW-FYE2 bluetooth fülhallgató a Blitzwolf jelenleg négytagú TWS fülhallgató családjának egyik tagja. Teljesen vezetéknélküli, de ennek ellenére 4 órán át használható egyetlen töltéssel, sőt, a doboza nem csak tárolja, hanem fel is tölti, akkor is, ha éppen úton vagy és a zsebedben van. Az előnyei ellenére nem igazán drága, jelenleg kb. 10 000 Ft.

 

(Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!)

Milyen a TWS fülhallgató?

A TWS a True Wireless Stereo szavakból ered, olyan fülhallgatót jelent, amelynek szó szerint semmilyen vezetéke sincs (és sztereó). Ilyen az Apple AirPods is, de szerencsére nem kell 60 000 Ft-ot fizetnie annak, aki vezetéknélküli fülhallgatót szeretne, ötöd annyiért is lehet venni egészen jó fülhallgatókat.

Több jelentős előnyük is van az ilyen fülhallgatóknak:

 • nincs semmilyen vezeték, egyszerűbb tárolni
 • egyszerre ketten is hallgathatják ugyanazt, akár több méterről is
 • egyszerre egy fülhallgatót is lehet használni
 • a tároló doboz gyakran hordozható akkumulátorként (power bank) is szolgál, így több tíz órás üzemidő is elérhető

A Blitzwolf gyártóról

Fiatal kora (nemrég lett 4 éves) ellenére a  gyártó egyre nagyobb sikereket könyvelhet el, főként a soundbar és hangszóró kategóriában, de számos más jellegű terméke is van, például USB töltők, vezetéknélküli töltök, stb. Magyarországon is egyre ismertebb és népszerűbb.

Az Blitzwolf BW-FYE2 fülhallgató

Az Blitzwolf megoldása Hi-Fi hangzást ígér és 10 órás üzemidőt a külső akkut használva. Illetve végre terjedőben a Bluetooth 5 és ez a fülhallgató is Bluetooth 5-ön keresztül kommunikál, amely gyorsabb adatátvitelt és stabilabb kapcsolatot teszi lehetővé.

 

 

Kicsomagolás

A BlitzWolf-ra mostanság jellemző zöld-fehér dobozban érkezett, korrekt módon becsomagolva:

 

 

A csomag tartalma:

 • a két fülhallgató
 • 3 pár dugó (gumiharang)
 • töltő doboz
 • töltőkábel
 • némi papír

 

 

 

Külső

Jó minőségű, nem olcsó vacak anyagok felhasználásával készült, ami igaz a dobozra és a fülhallgatókra is. A dugók elég kényelmesek és a három méretnek köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

A doboz kapcsán talán annyi, hogy a fedele zárhatna kicsit szorosabban, mert zsebre vágva esetleg kinyílhat, bár erre kicsi az esély szerintem. A doboz kicsi, a mérete: 70*27*28mm és a teljes súly fülhallgatókkal kb. 50g, tehát nem húzza le senki nadrágját, ha épp zsebre teszi.

A fülhallgatókon van egy kiálló szarvacska, ami elsőre kicsit furcsa lehet, én legalábbis szarvacskát eddig csak a tésztában szerettem.

 

 

Elvileg arra hivatott, hogy stabilabban a fülben maradjon a fülhallgató, de szerintem azt nélküle is el lehet érni. Ettől függetlenül nincs vele gond, beleilleszthető a fülbe. “In ear” kialakítású, magyarul agybadugós. Szerencsére a gyártó itt sem spórolt, mert három különböző méretű cserélhető dugót ad a fülhallgatóhoz, így mindenki megtalálja a számára kellemes méretet. Mindegyik fülhallgatón van egy gomb, amelyek bizonyos helyzetekben világítanak.

IPX5 vízállósággal rendelkezik, így úszni ugyan nem érdemes vele, de az esőt és az izzadást bírja.

Használati útmutató

Ez a fülhallgató használható párban, vagy csak az egyik, ami lehet a bal és a jobb is. Ha kiveszed a töltőből mindkettőt, akkor automatikusan bekapcsolnak és mindkettő használható. Ilyenkor párosításnál “BW-FYE2 R”-ként jelenik meg. Ha csak az egyiket akarod használni, akkor csak az egyiket vedd ki és csak az kapcsol be. Ha egyszer társítottad egy eszközhöz, akkor később automatikusan újra kapcsolódik, amikor kiveszed a dobozból (feltéve hogy az eszközön be van kapcsolva a bluetooth). Ha visszateszed a dobozba, akkor megszünteti a kapcsolatot és kikapcsol.

Egy gombbal vezérelhető egy csomó minden: hangerő, következő zeneszám, hívásfogadás, stb. Mivel mikrofonja is van, így hívásokra is használható. A gombok funkciói:

 • röviden megnyomva: lejátszás, lejátszás szüneteltetése
 • Siri felébresztése: stand by módban 1mp-ig nyomva kell tartani
 • hívás fogadása: csak meg kell nyomni
 • hívás elutasítása: hosszan kell nyomni
 • következő zeneszám: duplán kell megnyomni a jobb oldalit
 • előző zeneszám: háromszor kell megnyomni a bal oldalit

Mozgás, sport közben

Eléggé stabilnak tűnt, 1.5 órás intenzív konditermi edzés során (amely sokféle mozdulattal, helyzettel járt) egyszer sem esett ki, sőt, meg sem moccant. Valószínűleg futás közben sem esne ki.

Hangminőség

Ami elsőre feltűnt, az a hang tisztasága és rendkívüli részletessége, minden kis apró hang jól hallható, ami azért közel sem jellemző minden fülhallgatóra. Ezen a téren azt hiszem jelesre vizsgázott.

A másik, hogy mi a fene történt a mély hangokkal, elvitte a cica? Én ugyan nem vagyok a híve a “csak dübörögjön oszt jóvan” elvnek, de amellett, hogy alapvetően kellemes, kissé soványnak tűnt a hang. Ami azért érdekes, mert a véleményeket elemezve nagyon kevesen gondolják így. Van aki azt javasolja, hogy nagyobb dugót kellene használni a mély hangokért. Hát nem tudom, de az biztos, hogy nem szeretném kalapáccsal beleütni a fülembe a legnagyobbat, mert az nem fér bele (a közepest használom).

Így ahogy más is javasolta a véleményeknél egy equalizer-rel javítottam kicsit rajta, ami egy nekem igencsak tetsző hangot eredményezett. Bármelyik jó lehet, jelen esetben az eléggé általános nevű “Equalizer: Bass booster & volume booster” volt amit használtam.

 

 

A hangerő rendben van, bár érdekes módon nem annyira hangos, mint a megszokott, viszont a maximum hangerő már így is sok szerintem. Viszont nem igazán lehet észrevenni torzítást maximumon.

Összegezve tehát: egy kis finomhangolással szerintem nagyon kellemes hangok távoznak a Blitzwolf fülhallgatójából.

Próbáltam filmmel (Horizon Go) és többféle stílusú zenével (metal, rock, klasszikus, pop, rap, stb):

 

Hívások minősége

Mivel mikrofonja is van, így hívások során is használható, de lehetne jobb minőségű mindkét oldalon, mert bár érthető a beszéd, de nem annyira jó minőségű.

Technikai jellemzők

Frekvencia válasz: 20Hz20KHz
Impedancia: 16Ω
Érzékenység: 93±3dB
Bluetooth: 5.0
Bluetooth hatótáv: 10 méter (akadályok nélkül)

Akkumulátor, üzemidő

A gyártó 2.5 óra használatot ígér, de ez vélhetőleg a maximum, vagy ahhoz közeli hangerő esetén lehet, mert a teszt során mindkét fülhallgatót használva 4 óra jött össze, kb. 40%-os hangerőn. Illetve a gyártó  szerint 10 óra használat jön össze a dobozával töltve, de vélhetőleg akkor ez is több lenne. Mindenesetre a 4 óra igen jó érték, de ez nyilván lehet kevesebb nagyobb hangerőn.

A töltéshez csak bele kell csúsztatni a dobozába, nagyon nem kell erőltetni, mert erős mágnesesség által beszippantja. Ha egyszer társítottad egy eszközhöz, akkor később automatikusan újra kapcsolódik, amikor kiveszed a dobozból (feltéve hogy az eszközön be van kapcsolva a bluetooth). Ha visszateszed a dobozba, akkor megszünteti a kapcsolatot és kikapcsol.

A doboz töltöttségi szintjét a LED villogása jelzi:

 • 0-25%: 2 másodpercenként egyet villan
 • 25-50%: 2 másodpercenként kettő villan
 • 50-75%: 2 másodpercenként hármat villan
 • 75-100%: 2 másodpercenként négyet villan

A fülhallgatók a töltés során villognak, ha végzett a töltéssel, akkor kikapcsol a világításuk.

 

 

Összegzés

A Blitzwolf BW-FYE2 fülhallgatónak számos pozitív tulajdonsága van: nagyon részletes, tiszta hang, töltődoboz, automatikus társítás az eszközzel a fülhallgatókat a dobozból kivéve, kényelmes, jó minőségű és egész hosszú üzemidő. Ami lehet hogy szubjektív, lehet hogy nem, de a hang szerintem kissé karcsú, valamivel több mély jó lenne, de ezen bármely ingyenes equalizer alkalmazással lehet segíteni pár pillanat alatt. Illetve a hívások során a hangminőség nem valami acélos, ami kissé érthetetlen is számomra, hogy jött össze a gyártónak. Ettől még ugyan használható hívásra, de szerintem nem méltó a gyártóhoz ez a minőség.

 

(Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!)

10 000 Ft
8.2

Ár / érték arány

8.0/10

Mennyire tetszett?

8.0/10

Minőség, anyaghasználat

8.0/10

Hangminőség

8.0/10

Üzemidő

9.0/10

Előnyök

 • Részletes, tiszta hang
 • Akár 4 óra üzemidő
 • Töltődoboz
 • Jó minőségű anyagok
 • Blitzwolf ❤

Hátrányok

 • Kevés mély (szerintem)
 • Nem valami jó hangminőség hívásoknál
admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..