BlitzWolf BW-FYE15 vezetéknélküli fülhallgató teszt – durván jó hangzás három hangszóróval

A BlitzWolf BW-FYE15 szintet lépett, már három hangszóró került egyetlen fülhallgatóba, amely által minden területen nagyon jól teljesít. Egy hangszóró felel a mély, egy a közép és egy magasfrekvenciás hangokért, amelynek köszönhetően univerzális a hangzása – ahol kell, ott adja a basszust, ahol pedig a magas hangokra van szükség, ott adja azt, igen jó minőségben.

Nem mellékesen nagyon jól néz ki, a gyártó szokásához híven túllépett a tucat dizájnon, igazi gyöngyszem a BW-FYE15.

Jelenleg mindössze 9900 Ft-ért megvehető, ami kétségtelenül nagyon jó ár érte.

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

A doboz és a tartalma

Ahogy mindig, zöld / fehér dobozban érkeznek az alábbiak:

  • töltő doboz
  • töltő kábel
  • fülhallgatók
  • három pár különböző méretű gumiharang (füldugó)
  • használati útmutató

 

Így néz ki

A FYE15 messze kimagaslik dizájn szempontjából, látványos, de mégis igényes, egy sci-fi filmben is simán helyt állna. A doboza pedig zseniális, elcsúsztatható tetővel, ami iszonyat menő. 🙂

 

 

Gyártói képek

 

 

A formája által jól illeszkedik a fülbe

 

Pont olyan, amilyennek várjuk

 

Alapvetően szürke, de kapott egy krómozott részt is

 

Füldugója van, avagy in ear és jól formázott, nagyon jól megül a fülben

 

Tripla driver, látható a három hangszóró

 

A tömege 5 gramm, vagyis enyhén nehezebb, mint egy tipikus vezetéknélküli fülhallgató (de csak 0.5-1 gramm a különbség).

 

 

Ahogy az lenni szokott, egy töltődoboz is tartozik hozzá, amely egyben külső akkumulátor (power bank) is, így áram hiányában is tölti a fülhallgatókat.

 

 

A tetejét elcsúsztatva lehet kinyitni, amely furcsa élvezetet jelent. 😄

 

 

A mérete 6.2 x 6.2 cm és 3.4 cm vastag, vagyis zsebben elfér, de nadrágzsebben kidudorodhat. A tömege a két fülhallgatóval együtt 52 gramm.

 

 

Nagyon jó minőségű és baromi jól néz ki a doboz és a fülhallgatók is.

 

Jól a fülben marad

A füldugó már egy jó kezdet ahhoz, hogy stabilan a fülben maradjon, de a formája is olyan, hogy beleül a fülbe, rátámaszkodik.

Ezáltal bár szárral rendelkező fülhallgató, de mégis rendkívül stabilan van a fülben, normál mozgás, séta, ilyesmi közben kizárt, hogy kiessen és nagy eséllyel futás közben sem.

Mennyire jó a hangja?

A BlitzWolf-nak már van több hangszórós fülhallgatója, de a három hangszóró az új rekord. Egy hangszóró felel a mély, egy a közép és egy magasfrekvenciás hangokért, amelynek köszönhetően univerzális a hangzása – ahol kell, ott adja a basszust, ahol pedig a magas hangokra van szükség, ott adja azt, a fület gyönyörködtető formában.

Ha csak a lényeg érdekel: tényleg nagyon jó a hangzása, több, mint ajánlott! 😍 A 10 000 Ft-os árkategóriának rendkívül erős versenyzője.

 

 

A magas hangok egészen kiváló formában távoznak belőle, annak ellenére, hogy basszus is van, az egyáltalán nincs hatással a magas hangokra.

 

 

Emiatt viszont a hangszereket, éneket sem mellőző zenék esetén is maximálisan teljesít, a hangszerek természetesen, torzítás, mélyülés nélkül szólalnak meg.

 

 

Viszont azt sem hagyja cserben, aki a basszusban gazdag zenék rajongója, mert adja a mélyet, ahol kell.

 

 

Nagy előnye, hogy a magas és mély hangokat vegyesen tartalmazó zenék is nagyon jól szólnak, mert ahol kell ott jó basszust ad, de a magas(abb) hangok is szépek.

 

 

Az elődje, a BlitzWolf BW-FYE13 is már egy univerzális fülhallgató, de ez a FYE15-re még inkább igaz.

A beszéd természetes hangzású és a kettő helyett már három hangszóró által az effektek is jó minőségben távoznak belőle, így videókhoz, filmek és játékokhoz is nagyon jó választás.

 

 

A hangereje zene esetén kb. 30-40%-on általában már elég és 60% felett már nem feltétlenül egészséges hosszútávon – vagyis nagyon hangos.

Technológiai szempontól megemlítendő, hogy AAC és bluetooth 5 támogatással is rendelkezik – vagyis aptX nincs, de így is iszonyat jó a hangja.

Nem igazán késik a hang a képhez képest

A vezetéknélküli rendszerek – mint a bluetooth – sajátossága a késleltetés, hiszen némi időbe telik, mire a jel eljut a megfelelő helyre.

Ennek mértéke változó, de a BlitzWolf BW-FYE15 esetén kicsi, ezért filmekhez, játékokhoz is jó.

 

Mono, vagy sztereo?

Ez a fülhallgató használható párban, vagy csak az egyik. A töltő dobozból mindkettőt kivéve automatikusan bekapcsolnak és mindkettő használható, de csak az egyiket kivéve használható csak az (utólag kivéve a másikat az is bekapcsol).

A kezdeti párosítás után később automatikusan újra kapcsolódik a dobozból kivéve (feltéve hogy az eszközön be van kapcsolva a bluetooth).  Sőt, már a doboz fedelét elhúzva elkezdi a kapcsolódást.

Visszatéve a dobozba és elhúzva a fedelét, megszünteti a kapcsolatot és kikapcsol.

 

Gombok

Érintőgombokat kapott, ami sokaknak szimpatikusabb, mint a fizikai gombok, de elég furán vannak kivitelezve az elérhető funkciók.

Például

érintés hosszan: lejátszás szüneteltetése, folytatása – ez még rendben is van

előző / következő: három érintés – ez miért nem lehet például dupla érintés?

hangerő nincs

viszont a dupla érintés a hang asszisztens

Vagyis nem éppen a legideálisabban van megoldva, érthetetlen, hogy miért kellett ennyire megvariálni. Miért nem lehet például egy érintés a lejátszás, dupla a hangerő és nyomva tartva a léptetés?

Használat hívásokhoz

Megfelelő minőségű hívásokat eredményez még akkor is, ha csak az egyik fülhallgató van használatban, így mint mono headset is megállja a helyét.

Hang asszisztens

Hang asszisztens támogatással rendelkezik (Siri, Google Assistant), kétszer a gombot megnyomva a szokásos módon működik és persze választ is ad (angolul, vagy más támogatott nyelven).

 

Akkumulátor, üzemidő

A gyártó szerint 4 óra használat jön össze egy feltöltéssel, ami igaz, a teszt során 50% hangerő esetén 4 órán át volt használható.

A doboza viszont nem csak tároló doboz, hanem egy hordozható akkumulátor, tehát maga a tároló doboz is feltölthető, majd a doboz képes feltölteni a fülhallgatókat (négyszer).

Type-C bemeneten tölthető és a doboz töltöttségi szintjét egy LED jelzi.

Összegzés

A BlitzWolf BW-FYE15 nagyon jó, igen élvezetes hang minőséget ad, ebben az árkategóriában pedig kimagaslóan, rendkívül jót.

A három hangszóró érezteti a hatását, az egyes hangtartományok jól elkülönülnek, tényleg egy univerzális fülhallgatóról van szó, ami minden zenei területen remekel.

Mind a magas, mind a mély hangok nagyon szép formában és tisztán távoznak belőle, így bárki számára megfelelő fülhallgató, ami azért nem csak ebben az árkategóriában, de egyébként sem túl gyakori.

Nem mellékesen nagyon jól néz ki a doboza és a fülhallgatók is, bár a doboz lehetne kicsit vékonyabb is.

Az üzemideje átlagos és a gombok funkciót valamiért megvariálta a gyártó, ami nem volt szerencsés döntés. Persze így is használható, de érthetetlen, hogy miért nem maradhatott úgy, ahogy a megszokott.

Összességében erősen ajánlott, kicsit durva is, hogy 10 000 Ft-ért szórja a gyártó.

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .