BlitzWolf BW-AS2 hangszóró teszt – brutális hangzás és még szép is

A BlitzWolf BW-AS2 a méltán népszerű gyártó egyik új Bluetooth hangszórója, amely a brutális, remek hangzást kombinálja szépséggel és egyediséggel.

A jelenlegi akciós ára kb. 17 000 Ft és jár hozzá ingyen egy hőmérséklet és páratartalom mérő is.

Ha csak a lényegre vagy kíváncsi: igen, iszonyat jó, bátran megveheted!

 

(Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!)

 

A BlitzWolf gyártóról

Fiatal kora (most lett 4 éves) ellenére a  gyártó egyre nagyobb sikereket könyvelhet el, főként a soundbar és hangszóró kategóriában, de számos más jellegű terméke is van, például USB töltők, vezetéknélküli töltök, stb. Magyarországon is egyre ismertebb és népszerűbb.

Külső, kicsomagolás

Szerencsére nem minden gyártó nélkülözi a kreativitást és készít egy szokványos téglát, hanem elengedi a fantáziáját. Így tettek a BlitzWolf formatervezői is és egy egészen különleges formájú hangszórót álmodtak meg. De nem csak a formája izgalmas és szép, hanem a minősége is kifogástalan.

Ilyennek kellene lennie a gyártó által adott képek alapján (és így is néz ki):

 

 

Egy viszonylag jól védett, érdekesebb dobozban érkezett:


 

Fentről, szemből nézve leginkább a jókora rács látszik, a márka rombolására alkalmas “Blitzwoif”-nak olvasható logóval. 🙂

A tetején vannak a gombok: bekapcsolás, hangerő csökkentése, hangerő növelése, lejátszás szüneteltetése, folytatása, hívás fogadása, mód váltása.

 

Sajnos a gombok feliratai feláldozásra kerültek a design oltárán, viszonylag nehezen láthatók, de annak a pár gombnak a sorrendjét megjegyezni azért nem atomfizika.

 

A szálcsiszolt bal és jobb oldala különösen jól néz ki.

 

Alul semmi, csak két vékony gumicsík.

 

Hátul van a töltésre szolgáló microUSB bemenet, viszont 18V-os adapterrel is tölthető, azzal ráadásul gyorsabban. USB esetén a töltési idő 5-6 óra, míg a 18V-os adapterrel 2-3 óra. Viszont adapter nem jár hozzá és USB töltő sem, de bármilyen töltővel tölthető (legalább 2A-es javasolt a gyorsabb töltés érdekében). Micro SD memóriakártya bemenet is van, így teljesen önállóan is használható, minden külön eszköz nélkül. Aztán van egy AUX is, amivel ráköthető bármire, aminek van 3.5mm jack kimenete, például számítógépre is (tesztelve azzal is, játékhoz is szuper volt). Ezen kívül van egy reset nyílás is.

 

 

Összességében kifejezetten szép, erős, jó minőségű anyagok felhasználásával készült.

A csomag tartalma:

 • hangszóró
 • microUSB töltő kábel
 • 3.5mm AUX kábel (nem túl hosszú)
 • felhasználói útmutató

Mint látható töltő nincs, viszont mivel microUSB-n keresztül tölthető, így felesleges is. Hiszen microUSB töltője szinte mindenkinek van, így érthető, hogy a gyártó nem akarja drágítani a terméket feleslegesen.

Méret és súly

Külön érdemes erre kitérni, mivel egy alapvetően hordozható hangszóróról van szó, viszont már a méretesebb kategóriából.

 

 

A mérete 230 x 125 x 60 mm mm, tehát közel sem zsebhangszóró, elfér egy hátizsákban, de mindenképpen számolni kell az elfoglalt térfogattal és főképp a súllyal, mivel 1127g, vagyis kicsit több, mint 1 kg!

Tehát még hordozható, de ha sokat kell cipelni, akkor érdemes számolni vele.

Hangminőség

Ahogy az várható volt, a hangja nagyon jó és a gyártó egyértelművé tette a 30 W-os mély hangszóróval, hogy a basszust különösen kedvelőknek szeretne örömet szerezni. Kijelenthetjük, hogy sikerült, durva, igen kövér basszus jön ki az ehhez képest aprónak mondható szerkezetből. Ugyanakkor ez kissé meghatározza az alap hangszínt is, némileg a mély irányába tolva minden hangot, veszítve kicsit a természetességből.  De tényleg csak egy kicsit és nagyon jól szólnak a hangszeres részek is. A teszt négy fős volt, mindenki egyetért a leírtakkal.

Hangminta nem lesz, mert nem adja vissza az igazi hangját ennek a hangszórónak. A hangmintával amúgy is több probléma is van: az egyik, hogy stúdió szintű felvételre lenne szükség eleve. De ha ez még adott is, akkor sem mindegy közel sem, hogy milyen minőségű eszközzel, fülhallgatóval, hangszóróval kerül lejátszásra. Ráadásul még ha jó minőségű is, akkor is lehet egyedi hangzása, ami megváltoztatja a hangmintát. Így semmi értelme, rendkívül megtévesztő lenne. Ugyanakkor négy fős teszt volt és a fentiekkel mindenki egyetértett.

Összességében 40 W jön ki belőle, 2 x 5 W a közép és magas hangokért, 1 x 30 W a mély hangokért.

 

 

 

Zene

Nyilván a fő erőssége akkor jön elő, ha az adott mű nem nélkülözi a mélyet, de egyébként is szépen szól. Igen, nyilván nem ér fel egy százezres hangcuccal, de elég vicces lenne egy 17 000 forintos (ráadásul hordozható) hangszórót hasonlítani egy százezreshez.

A szokásos teszt készlettel került kipróbálásra:

 

Film

Szuper hangzást ad a filmeknek, csak ajánlható!

Játék

Éppen mobil játékkal is lehetett volna tesztelni, de érdekességképpen számítógéppel történt. Számítógépre dróttal (3.5 mm jack) vagy Bluetooth adapterrel lehet csatlakoztatni (ami a laptopokban persze ott szokott lenni).

 

Technikai adatok

Mikrofon: van
Átvitel: Bluetooth,  3.5mm AUX
Bluetooth verzió: 4.2
Maximális átviteli távolság: 10 m
hangerő: 40W
Frekvencia tartomány: 20-20kHz
Jel-zaj arány: ≥75dB

Használat

A szokott módon lehet egy eszközzel (telefonnal, tablettel, stb.) társítani Bluetooth-on keresztül. Gyorsan és gond nélkül kapcsolódik. A hatótávolsága 10 méter, amit tényleg tud, még ha van is közben 1-2 fal. Az AUX csatlakozási lehetőség révén vezetékkel is használható (3.5 mm-es jack csatlakozóval). Ami szimpatikus, hogy nem beszéddel, hosszú mondatokkal közli az egyes dolgokat (csatlakoztatás, stb.), hanem csak szolidabb, rövid hang effektekkel. Ez bőven elég, sokkal jobb, mint amikor jó hangosan, gyakran rettenetes angol kiejtéssel üvölti egy hangszóró.

Természetesen van saját hangerő szabályzója, ami nincs hatással a társított eszköz hangerejére, attól függetlenül szabályozható vele a hangerő.

Alkalmas hívásra is, tehát van benne mikrofon. Használható, de sokat nem érdemes várni tőle.

A gombok funkciói:

 1. töltöttség jelzés 4 db leddel
 2. röviden nyomva hangerő növelés, hosszan léptetés
 3. röviden nyomva hangerő csökkentés, hosszan léptetés
 4. lejátszás szüneteltetése, folytatása
 5. hívás fogadása
 6. mód váltása, pl. bluetooth, SD kártya
 7. mód jelző
 8. ki / be kapcsolás

 

Üzemidő

A gyártó 2.5 órát ígér maximum hangerőn, de aki azt elviseli maga mellett 2.5 órán át, annak csak őszintén gratulálni lehet. Lakásban ilyen hangerőn hallgatva nem hogy a rendőrséget, de még a TEK-et is kihívják a szomszédok. 🙂

Egy partira oké, de folyamatos használatra durván sok és nem is lenne túl egészséges. 70%-os hangerőn 4-5 óra jöhet össze, viszont az még mindig nagyon hangos, elviselhetetlen hosszútávon. Amire azt lehet mondani, hogy már egész kellemesen hangos, de nem károsítja a hallásod sem, az 20-25%-os hangerő, tehát kb. a negyede. Így a teszt alatt kb. 10 óra jött össze, ami elég szép érték figyelembe véve a teljesítményét.

 

 

Az akkumulátora amúgy 5200 mAh kapacitású, microUSB-n keresztül tölthető, viszont 18V-os adapterrel is tölthető, azzal ráadásul gyorsabban. USB esetén a töltési idő 5-6 óra, míg a 18V-os adapterrel 2-3 óra. Viszont adapter nem jár hozzá és USB töltő sem, bármilyen töltővel tölthető (legalább 2A-es javasolt a gyorsabb töltés érdekében). Sajnos más eszköz nem tölthető róla. Persze nem mintha ez elvárás lenne, de a kapacitását  figyelembe véve nem lenne hülyeség, ha külső akkumulátorként használható lenne.

A töltöttségi szintet szerencsére jelzi, négy darab leddel.

Összegzés

BlitzWolf BW-AS2 hangszóró egy kivételesen jól sikerült darab, nagyon jól néz ki, szuper minőségű. Szerencsére nem csak külsőre megnyerő, hanem jól is szól, szép és rendkívül erőteljes basszus mellett. A jelenlegi 17 000 forintot totálisan megéri, ennyiért nehéz jobbat találni, még egy  ideig biztosan emlegetjük majd a következő hangszóró tesztekben, mint összehasonlítási alap.

 

(Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!)

17 000 Ft
9.4

Ár / érték arány

10.0/10

Mennyire tetszett?

10.0/10

Minőség, anyaghasználat

10.0/10

Hangminőség

9.0/10

Üzemidő

8.0/10

Előnyök

 • Nagyon jó hangminőség
 • Szuper ár / érték arány
 • Szép és jó minőségű
 • Hordozható
 • Visszafogott hangerőn (de nem halkan) hallgatva 10 óra üzemidő

Hátrányok

 • Nehezen látható gombok
 • Hordozható, de azért van súlya (1 kg)
admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..