LEMFO LEM10 okosóra gyors teszt – nagyon nagy kijelző, 3GB RAM, Android

Az Android-ot futtató okosórák problémája a kis kijelző és ezen próbál segíteni a LEMFO LEM10 okosóra a maga igen nagy, 1.82″ méretű kijelzőjével, amely nem kerek, hanem szögletes, így minden nagyobb és nem lóg ki semmi sem (a kerek órákon is megoldható, hogy ne lógjon ki, de azoknál a kijelző mérete csökken). Ezen felül pont ugyanúgy igazi okosóra, mint a hasonló megoldások, tehát alkalmazások telepíthető, van kamera, GPS és Android a rendszere. SIM kártya tehető bele, vagyis ez egy okosóra formátumú telefon. A memória (RAM) lehet akár 3GB is (mint a teszt alanya is), míg a tárhely 32GB és és négy magos processzora van. Az ára kb. 41 000 Ft-tól kezdődik.

 

Vásárlás – 3GB RAM   Vásárlás – 1GB RAM

Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Bemutató videó

Külső megjelenés

A hasonló órák az esetek legnagyobb részében kerek alakúak, ám ez egy négyszög alakú óra és emlékeztet az Apple Watch-ra. Két fizikai gombja van és a szíja lehet nylon, vagy bőr, de cserélhető, így mindenki a számára szimpatikusat használhatja. A vastagsága csak 15mm, ami 2.5-3mm-es különbséget jelent a hasonló órákhoz képest és nagyon könnyű, csak 65g (nylon szíjjal).

 

Gyártói kép

De van ezüst is, mint amilyen jelen teszt alanya

 

Úgy néz ki, ahogy a gyártói kép alapján várható

 

A gombok

 

A szíj amúgy eléggé kényelmes, belül sima a felülete.

Kijelző

Okosóra léptékkel nagyon nagy, 1.82″ méretű az IPS kijelzője, 360*320 pixel felbontással.

Ez azt jelenti, hogy amikor “okosórás” a menüje, akkor tulajdonképpen akkorák az ikonok, mint egy telefonnál (persze kisebb köztük az üres hely).

 

Akkumulátor

Az akkumulátora 700mAh kapacitású, amely várhatóan az Android alapú óráknál megszokott üzemidőt eredményezi.

Ezt tudja

A rendszere (kivétel a menü elrendezést) 100%-ban ugyanaz, mint például a Kospet Prime, vagy a Kospet Optimus Pro esetén, hiszen a szoftver ugyanaz (és a processzor, memória mennyisége is).

Úgyhogy copy + paste következik. 🙂

Számítógéphez gond nélkül csatlakozik USB-n keresztül és fájlok átmásolhatók a belső tárhelyre (26GB van üresen). Ehhez a töltőjét kell a gépbe dugni.

Minden rommá konfigurálható, kezdve a kijelző bekapcsolva tartásának idejével.

Lehet használni bluetooth hangszórót, fülhallgatót, fejhallgatót, így nem kell az óra saját hangszóróját használni (ami azért zenéhez kevés).

SIM kártya tehető bele, B20 van, működik.

Van GPS is, így telefon nem feltétlenül szükséges sport közben sem.

Google Play és a wifi is gond nélkül működik.

Bármely alkalmazás üzenetét ékezetekkel, emojikkal képes az órára továbbítani.

Támogatja a magyar nyelvet és mivel Android, így eleve magyar nyelvű az óra (leszámítva egyes, a gyártó által hozzáadott dolgot).

A beépített sport alkalmazás több sportot támogat, de más is használható.

A hardver jellemzően megfelelő sebességgel képes működtetni az órát, idegesítő akadozások eddig nem jelentkeztek.

Megjegyezendő

Két működési mód van: normál, teljesítményre optimalizálás (ami vélhetőleg növeli a fogyasztást).

Az üzenetek bár jók, ékezet, stb. de azért a megvalósításuk nem éppen professzionális. Szerencsére van olyan megoldás, amellyel egészen durván jóvá tehető az üzenetek kezelése.Folyamatos pulzusmérést nem tud, de pótolható (mondjuk).

Problémák

Egyes problémák a nagyobb és szögletes kijelzőnek köszönhetően megszűntek, de ha sok szöveget kell bevinni, akkor az még mindig nem kényelmes.

Így a kezdeti beállításokat, alkalmazás  telepítést, bejelentkezéseket, stb. ennél is érdemes számítógépen keresztül megtenni.

AirDroid-dal (vagy bármely más hasonlóval) egyébként elég egyszerűen megoldható, hogy számítógépen lehessen használni az órát, távsegítséggel. Így a beállítások, alkalmazás telepítések nagy kijelzőn, egérrel, billentyűzettel elvégezhetők (de ez jó megoldás bármely Android rendszerű okosóra esetén).

Na és persze fájlok is vihetők át, vezeték nélkül.

 

 

Ez pedig a Vysor és ehhez még regisztráció sem szükséges

 

A hozzá tartozó mobil alkalmazás ugyanúgy ócska, de szerencsére van sokkal jobb megoldás.

 

Vásárlás – 3GB RAM   Vásárlás – 1GB RAM

Hogyan vásárolj a Banggood webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .