BlitzHome BH-IM2 jégkocka készítő teszt – villámgyorsan készít sok jeget

Nem túl gyakran érkezik jégkocka készítő tesztre, de a BlitzHome BH-IM2 az és a BlitzWolf-tól érkezik. Egy ultragyors és nagy kapacitású jégkocka készítő masináról van szó, mindössze 7 perc alatt képes jeget adni és 24 óra alatt 10-12kg jeget tud előállítani. Európai raktárról (pl. CZ) is rendelhető, ahonnan gyorsan és vámmentesen érkezik.

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

A doboz és a tartalma

Dupla dobozban érkezik, egy külső barna dobozban utazik, de van egy saját doboza is, amely BlitzHome stílusú.

 

 

Bár nem durván nehéz, de azért van tömege, ami 10kg körül alakul a dobozzal együtt, szóval azért ezzel érdemes számolni, ha esetleg mozgatni kell.

 

A doboz tartalma a jégkészítő és a jéglapát

Így néz ki

Nagyrészt fekete jégkészítőről van szó, amelynek a háza műanyag, a tetején ablakkal, ahol a jégkosár tartalmát látjuk.

 

Gyártói képek

 

 

Pontosan olyan, amilyennek várjuk

 

 

Asztalon is elfér, mert 25 cm széles, 29 cm magas és hátrafele 36 cm helyet igényel, valamint 8.4 kg.

 

 

Jelzi, ha megtelt a jégtartó és azt is, ha elfogyott a víz

 

A tetejét felnyitva tölthetjük meg vízzel (1.8 liter)

 

A jég helye

 A víz helye

 

Jól néz ki, igényesnek mondható a dizájn és a minősége OK, semmi különleges, rendben van, de az egyik oldalának az alján egy kis illesztési pontatlanság befigyel.

 

Ilyen jeget készít

Jégkocka készítő, de nem kockát, hanem üreges töltény formájú jeget készít.

 

 

A termék  adatlap szerint kétféle méretet készít, de az rejtély, hogy automatikusan így készíti, vagy valamit át kellene állítani, mert sem magán a gépen, sem a használati útmutatóban nincs erre vonatkozóan semmi.

 

 

Viszont a jégképző rudak között mintha kisebb is lenne

 

Az mindenesetre biztos, hogy jellemzően kiad pár kisebbet és sok nagyobbat is. A kisebbek 6-7, a nagyok 9-11 grammosak.

 

 

Vagyis alapvetően is van némi méret eltérés és a bekapcsolása utáni első adagban időnként előfordul méret csökkenés, de a következő adagok már hozzák a fenti méret, tömeg tartományt.

Egy adag tömege kissé változó tehát, de olyan 85 gramm körül alakul.

 

Ilyen gyorsan készít jeget

Egy adag jég a külső környezet hőmérsékletétől függően 7-15 perc alatt készül el. Ez a teszt során 22°C-ban 8 perc volt.

 

Munka közben

 

Vagyis elég gyors, ha nincs nagyon meleg, akkor simán hozza a gyártó által ígért 12kg-ot 24 óra alatt. Szóval egyrészt ha hirtelen kell jég, akkor pillanatok alatt megoldható, másrészt nagy mennyiségű jeget is képes produkálni gyorsan.

 


 

A tartóban kb. 40-50 deka jég fér el

 

Ha megtelt, akkor jelzi és itt van annyi, ha nem is probléma, de kellemetlenség, hogy ha már közel tele van, de férne még bele 1-2 adag, akkor megeshet, hogy nem sikerül kellően a tartóba tolnia a jeget és pont a telítettség érzékelő szenzor útjába kerül (a szenzor az a kis LED forma a jobb és a bal oldalán).

 

 

A jeget persze ki kellene venni belőle és fagyasztóba tenni, de akkor sincs gond, ha a tartóban marad, mert azért nem olvad el annyira gyorsan.

Működés közben amúgy nem hangos, de van hangja, halk víz csobogás és erősebb ventilátor. Egy számítógépnél hangosabb, de nem vészes.

Ha a jégtartó megtelik, vagy a víz elfogy, akkor azt érzékeli és ha elhárítjuk, akkor folytatja a munkát.

Karbantartás

A karbantartáshoz szobahőmérsékletűnek kell lennie, tehát érdemes lehet a használata előtt végezni a karbantartást, tisztítást. Ehhez a bekapcsoló gombot kell nyomva tartani 10 mp-ig, majd a felengedése után elkezdi a tisztítási folyamatot, amely 15 percig tart.

A tisztítás elkezdése előtt a tartályban lévő vizet le kell engedni, majd tiszta vizet kell tölteni bele és a tisztítás után azt is le kell engedni. Ezt a gyártó heti rendszerességgel javasolja elvégezni.

A tartályban lévő víz egyébként bármikor leereszthető, amihez az alján, bal oldalon, az elejéhez közel van egy dugó. Szóval egy asztal, vagy mosogató szélén kissé kilógatva a dugó kihúzható és így a víz leengedhető.

A víz cseréjét minden nap célszerű elvégezni, ha maradt a tartályban víz.

Összegzés

Kijelenthető, hogy aki megveszi ezt a “jégkocka” készítő masinát, az nem csalódik benne, mert

  • jól néz ki és viszonylag kompakt
  • tényleg nagyon gyorsan ad jeget, nagy mennyiségek is előállíthatók vele gyorsan
  • képes folytatni a jegesítést, ha elfogy a víz, vagy megtelt a jégtartó
  • nagy kapacitású a jégtartó és a víztartály is
  • nem hangtalan, de nem is nagyon hangos

Otthoni körülmények között nehezen elképzelhető olyan helyzet, amit ne szolgálna ki, de simán helyt állhat egy vendéglátóhelyen is.

Komoly probléma nincs vele, csak apróságok, a “jégtartó megtelt” érzékelő hajlamos néha 1-2 adaggal korábban jelezni, ha már közel tele van a tartó és pont elé kerül egy jég, illetve a jég töltények mérete nem teljesen egyenletes (de csak kicsi a szórás, szóval nincs vele gond).

De ezek tényleg nem nagy problémák, így ajánlható és nem is drága.

 

Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .