Tippek az olcsóbb telefon szerviz igénybevételéhez

Manapság egy okostelefon megjavítása vagy javíttatása, telefon szerviz igénybevétele költséges lépés. Ezért okkal ugrik ki a szívünk a helyéről, amikor leesik vagy megreped a telefonunk képernyője.

Hiszen egy telefon javítása egy telefon szerviz szolgáltatásában, nagyon költséges tud lenni, hacsak nem ismerjük a környék telefon szerviz kínálatát. Általában mint mindenhol, a telefon szerviz üzletek között is meg lehet találni az ár/érték arányban legkedvezőbbet. Ha tehát számít az árfekvés, amikor mobil szerviz boltot választunk, akkor előtte mindenképp keressünk rá a közelben található üzletekre és olvassuk el az ajánlókat. Természetesen a boltok feltérképezésén túl vannak még trükkök, hogyan takaríthatunk meg pénzt a mobilunk javításakor.

A fogyasztóknak rengeteg tévhite van az okostelefonok javíthatóságát illetően. Az esetek túlnyomó többségében ugyanis nagy az esélye annak, hogy telefonunk megjavítható. Ahelyett tehát, hogy rögtön új telefon vásárlása mellett döntenénk, nézzük meg, milyen lehetőségek vannak a javításra, van-e a közelben márkaszerviz, találunk-e iPhone szerviz vagy Samsung szerviz üzletet például, akik az azonos márkás telefonokkal kapcsolatban nagy szaktudással rendelkeznek.

Valamint persze mindig ott van a lehetőség, hogy olcsón vásároljunk online alkatrészeket és oktatóanyagokat nézzünk arról, hogy lehet otthon megjavítani a telefonunkat.

Minden bizonnyal sokkal költséghatékonyabb, ha képzett szakemberhez fordulunk. Időt, pénzt és erőfeszítést takaríthatunk meg, és jobb eredményekre is számíthatunk. Amikor pedig szervizt választunk, akkor az áron és a Google Értékeléseken túl érdemes lehet még körbekérdezi barátaink és családtagjaink között is, vajon ők ismernek-e a közelükben bármilyen jó mobil, például Xiaomi szervizt vagy szerelőt. Bátran megkérdezhetjük magát az üzletet is, az ott dolgozó szakembereket, hogy találkoztak-e már a javítandó telefon problémájához hasonlóval és ha igen, mennyire volt sikeres a javítási munka.

Végül de nem utolsó sorban az is egy fontos, a döntést befolyásoló pont lehet, hogy mennyi időbe telik a telefon javítása a szerviznek, hiszen lehet, hogy máshol sokkal hamarabb végeznének vele, viszont egy jól ismert és nagyon dicsért szervizt nem biztos, hogy megéri mellőzni egy kis plusz várakozásért.

admin

admin Szerző