Filléres okos vezetéknélküli fülhallgató módosítható hangzással és extrákkal: Baseus Bowie EZ10 teszt

Valószínűleg nincs még egy olyan vezetéknélküli fülhallgató, amely csak 4000Ft-ba kerül és ennyiért alkalmazás is tartozik hozzá, amellyel a hangzása és a gomb funkciók is módosíthatók.

A Baseus Bowie EZ10 viszont ilyen és ez kb. a tipikus ára, szóval még az sincs, hogy leárazva kerül ennyibe és ez az ár a vámot is tartalmazza (valamint jelenleg a szállítást is).

 

Hogyan vásárolj az AliExpress webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

Így néz ki

Tipikus in ear fülhallgatók, amelyekhez egy töltődoboz is tartozik, amely egyben akkumulátor (power bank) is, így áram hiányában is tölti a fülhallgatókat.

Ami érdekessége, az a nyitott kialakítás.

 

Gyártói képek

 

Fehér színben is elérhető

 

Olyan, amilyennek várjuk

 

 

Nagyon könnyű, csak 3.6 gramm

 

A doboza egyben power bank is, vagyis áram hiányában is tölti a fülhallgatókat és szokatlan módon nyitott, amivel egyébként nincs gond, mert erősen tartja a fülhallgatókat, de kevésbé védettek a szennyeződésektől.

 

 

Kb. 7cm széles, 3.5cm magas és 2.7 cm vastag. Könnyű, csak 36 gramm a két fülhallgatóval együtt, vagyis zsebben is jó helye van (feltéve, ha nem túl szűk).

Nem esik ki a füléből

Az in ear fülhallgatók általában elég stabilan vannak a fülben és ez még könnyű is, jó kialakítással, így kifejezetten stabil még intenzívebb mozgás közben is.

Technikai jellemzők

Bluetooth verzió: 5.3
Codec: AAC, SBC

Mennyire jó a hangja?

4000Ft, de ha van leárazás, akkor még annyiba sem kerül és ennyiért hiba lenne több tízezres hangzást várni, viszont bőven jobb annál, mint amibe kerül.

Nincs a nagyon olcsó fülhallgatókra jellemző hangzása, tulajdonképpen teljesen rendben van, élvezhető, tiszta a hangzása.

Basszus csak a kb. természetes mértékig van, szóval aki az átütő basszust szereti, annak kevés lesz. Viszont a hangzása módosítható, amely által erősíthető a basszus és számos hangszín közül választhatunk.

 

 

Van köztük amelyik inkább a magas és amelyik inkább a mély felé tolja el a hangzást, de saját is beállítható, több is.

 



 

Nem a létező leghangosabb fülhallgatók egyike, mert olyan 60-65%-ig is fel lehet tekerni a hangerőt, hogy kellően hangos legyen. De ez ténylegesen elég, szóval a hangerő megfelelő (a hangerő eszköztől és tartalomtól is függ).

Alkalmazás használat

Alkalmazás is tartozik hozzá, amellyel beállítható.

 

Nem késik a hang a képhez képest

A vezetéknélküli rendszerek – mint a bluetooth – sajátossága a késleltetés, hiszen némi időbe telik, mire a jel eljut a megfelelő helyre.

Ennek mértéke változó, de jelen esetben annyira kicsi, hogy simán nézhető vele film, videó és még aktiválható egy még alacsonyabb hang késésű mód is.

 

Mono, vagy sztereo?

Ez a fülhallgató használható párban, vagy csak az egyik. A töltőből mindkettőt kivéve automatikusan bekapcsolnak és mindkettő használható, de csak az egyiket kivéve használható csak az.

A kezdeti párosítás után később automatikusan újra kapcsolódik a dobozból kivéve (feltéve hogy az eszközön be van kapcsolva a bluetooth). Visszatéve a dobozba megszünteti a kapcsolatot és kikapcsol és mikrofonja is van, így használható hívások során is.

 

Érintőgombok

Nagyon jól működő érintőgombokat kapott, még a 3 érintés is megoldható, mert nem kell túl gyorsan megnyomni, megfelelő az igényelt tempó.

Tud majdnem mindent: lejátszás és szüneteltetés, következőre, előzőre léptetés, hívás fogadás és elutasítás, alacsony hang késés mód és hang asszisztens. Sajnos valamiért a hangerőt nem lehet módosítani vele.

 

A funkciók átállíthatók

Akkumulátor, üzemidő

Egy feltöltéssel 5 órán át használható a gyártó szerint 70% hangerővel, ami igaz lehet, mert 50% hangerő mellett 8 óra jött össze.

Type-C bemeneten tölthető és a doboz tölti áram hiányában is, mert nem csak tároló doboz, hanem power bank is, tehát maga a tároló doboz is feltölthető, majd képes feltölteni a fülhallgatókat.

Összegzés

A Baseus Bowie EZ10 a tökéletes példa arra, hogy ma már tényleg szinte pár ezerért egészen korrekt vezetéknélküli fülhallgatókat is lehet venni.

Az viszont még ma is durva, hogy ennyiért alkalmazással is használható, módosítható a hangzása és a gomb funkciók is.

Aki csak egy nagyon minimálisat akar költeni vezetéknélküli fülhallgatóra, annak teljesen jó választás.

 

Hogyan vásárolj az AliExpress webáruházban? Kattints ide a teljes leírásért!

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .